4 doe-het-zelf badkamer design tips

Bijgewerkt op:

Home » Doe het zelf » 4 doe-het-zelf badkamer design tips

Ooit kom je op het punt dat je de badkamer wilt of moet vernieuwen of verbouwen. Je kunt dit hele project uitbesteden aan professionals, maar er zijn genoeg dingen die je zelf kunt doen. In dit artikel bespreken we 4 tips gerelateerd aan badkamer design waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Lees verder!

Vernieuw de muren

Je kunt je badkamer een nieuwe look geven door de muren te vernieuwen. Als je muren beschadigd zijn of er oud uitzien, is het tijd voor een opknapbeurt. Maak je muren schoon en fris en je badkamer krijgt gelijk een stijlvolle upgrade. Je kunt zelf aan de slag gaan! Je kunt de oude textuur gladstrijken, houten panelen aanbrengen, de muren in een frisse, lichte kleur schilderen om de ruimte groter te laten lijken, of eigentijds behang gebruiken. Het is makkelijker dan je denkt!

De badkamermeubels aanpassen

Je kunt ook je waskommen set en badkamermeubel aanpassen om je eigen stijl te laten zien. Als je het meubel niet wilt vervangen, zijn er toch leuke doe-het-zelf opties om het op te knappen. Je kunt bijvoorbeeld de kastfronten vernieuwen, een nep marmeren blad op het meubel plaatsen, of een slim rek bouwen om lelijke spullen te verbergen. Ook het vervangen van het meubelbeslag kan een verschil maken. Als je het meubel wel wilt vervangen, kan het handig zijn om een loodgieter of professional te raadplegen, tenzij je veel ervaring hebt met dit soort klussen.

De tegels vernieuwen

Het vernieuwen van de tegels in het bad en de doucheomgeving is een doe-het-zelf project dat uit verschillende kleine projecten bestaat. Het is belangrijk om het goed te doen om lekkages te voorkomen. Maar als je het goed aanpakt, ziet je opnieuw betegelde douche of bad er prachtig uit – fris, bijgewerkt en helemaal naar jouw smaak. Dit project is geschikt voor alle niveaus van vaardigheden en als je het zelf doet, bespaar je op de kosten van de badkamer renovatie. Je moet wel leren hoe je een natte tegelzaag gebruikt, het is niet moeilijk en biedt voordelen die handig zijn bij het renoveren van je badkamervloer en tijd besparen.

Kies voor grote spiegels

Maak je badkamer tot slot mooier met grote spiegels. Elke badkamer zou een grote spiegel boven de wastafel moeten hebben, zodat je jezelf goed kunt zien. Spiegels zijn handig, vooral in kleine badkamers, omdat ze de ruimte groter laten lijken en meer licht weerkaatsen. Je kunt zelf de spiegel ophangen en er een lamp boven plaatsen voor extra licht. Zorg ervoor dat de spiegel recht boven de wastafel hangt voor een mooie uitstraling. Er zijn dus veel dingen die je zelf kunt doen, maar aarzel niet om wat hulp in te schakelen als dat nodig is!