Beste Tegelsnijder kopen?

Bekijk hier onze top vijf tegelsnijders & koopgids!

Het kopen van een goede tegelsnijder word vaak onderschat. Snijders zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook zijn ze lang niet allemaal geschikt voor elke soort tegel. Er zijn dus een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. Om je op weg te helpen hebben wij een koopgids geschreven. Wil je meteen weten wat op dit moment de beste tegelsnijder is? Bekijk dan hieronder onze top 5!

Beste manuele tegelsnijder top 5

Ben je benieuwd wat de beste manuele tegelsnijder is? Bekijk dan onze top 5 hieronder. Een aantal zijn geschikt voor de professionals, maar ook voor hobbyklusser hebben wij een aantal modellen op een rijtje gezet.

Rubi 14948 Star-63

4.8 out of 5 starsbeste tegelsnijder kopen voor de doe het zelve

Met de Rubi 14948 Star-63 snijdt je eenvoudig keramische tegels van 12 mm dik en 63 cm groot. Bij tegels diagonaal snijden is dit 45 cm. Hij is voorzien van 2 verchroomde geleidestangen, zodat je goed zicht hebt op de breuklijn. Tevens zijn de stangen behandelt met anti-roestbehandeling, voor een langere levensduur. Tegels breken gaat met deze tool erg makkelijk. Hij beschikt namelijk over een mobiele gesloten breekmechanisme, wat zorgt voor een hogere breekkracht. Het gewicht van deze Rubi snijder is erg laag, hij weegt namelijk 5,50 kg. Om de Rubi 14948 Star-63 netjes te houden en te vervoeren, word er een koffer meegeleverd. Tevens krijg je een 6 mm Rubi snijwieltje er gratis bij.

Pluspunten

 • Geschikt voor zowel de professional als doe-het-zelve
 • Handige koffer om de snijder in op te bergen
 • Licht van gewicht
 • Gratis snijwiel

Minpunten

 • Smal snijoppervlak, wat onhandig kan zijn voor grote tegels
Naar Gereedschapcentrum

Bosch PTC 640

4.5 out of 5 starsbeste tegelsnijder kopen van het merk Bosch

Elke klusser weet dat de tools van Bosch van goede kwaliteit zijn. Dat zien we ook terug in de Bosch PTC 640. Met deze snijder maak je snel tegels van maximaal 64 cm en 12 mm op maat. Niet alleen recht, maar ook in een hoek van 45 graden. De tegels snijdt je met een mooie strakke lijn, zonder kartelranden. Het snijwiel is namelijk vlijmscherp, waardoor het glazuur intact blijft. De brede onderplaat is gemaakt uit gegoten aluminium, en zorgt voor extra stabiliteit tijdens het snijden. Deze is extra verbreed, zodat je ook groot formaat tegels comfortabel mee kan snijden. Meerdere tegels op dezelfde maat snijden is met de Bosch PTC 640 geen probleem. De maatvoering kun je namelijk instellen met behulp van de geleiders. Ook het gewicht is niet super hoog. Hij weegt 9,1 kg, en neem je dus makkelijk mee naar de werkplek.

Pluspunten

 • Tot op de millimeter nauwkeurig snijden
 • Goede breekmechanisme
 • Ligt stevig op de grond

Minpunten

 • Niet geschikt voor dikke tegels
 • Breuklijn kan beter
Bekijk op Bol.com

Wolfcraft TC 670

4.5 out of 5 starsgoedkope tegelsnijder kopen

De Wolfcraft TC670 expert is geschikt voor zowel de doe-het-zelve als de professional. Deze snijder levert perfect resultaat bij alle gangbare tegels. Je kan er tegels mee snijden met een maximale afmeting van 67 cm. Ook zijn er een aantal hulpstukken aanwezig die je kan gebruiken om tot op de millimeters nauwkeurig te werken. Ook hoeken of diagonaal snijden gaat met dit apparaat vlekkeloos. Het breken van tegels gaat met behulp van de verbrijzelingskegel. Het breken gaat erg gemakkelijk bij keramische wandtegels, maar ook bij dikke vloertegels van maximaal 14 mm dik. Hij is gemaakt van aluminium en kunststof, en weegt maar liefst 7 kilo.

Pluspunten

 • Licht van gewicht
 • Goede breekmechanisme
 • Voorzien van hulp accessoires

Minpunten

 • Niet echt stevig
Bekijk op Bol.com

Silverline Heavy Duty

4 out of 5 starsbeste tegelsnijder kopen voor een lage prijs

Wil je een tegelsnijder kopen, en hier niet al teveel geld aan kwijt zijn? Dan is de Silverline 510189 Heavy Duty een goede keus. Deze snijder doet gewoon wat die moet doen, en dat is het snijden van tegels met een maximale lengte of breedte van 60 cm. Het snijoppervlak is voorzien van schuimkussen en heeft een hefboom als breekmechanisme, waarmee je tegels van 5 tot 12 mm kan breken. Met de schaalverdeling aan de voorzijde en het gelei, kun je eenvoudig meerdere tegels op dezelfde maat maken. Met de heavy duty kun je direct aan de slag met de simpele tegelwerk klusjes, zoals keukentjes of een toilet. Echter voor grotere tegelwerken of dikke tegels, is dit model wat minder geschikt.

Pluspunten

 • Simpele snijder om tegels op maat te maken
 • 2 geleidestangen voor beter zicht
 • Mobiele breekhendel

Minpunten

 • Geen extra hulp accessoires
 • Minder geschikt voor professionals
Bekijk op Bol.com

Rubi TZ-1020

5 out of 5 starsBeste tegelsnijder kopen voor professionals

De Rubi TZ -1020 is met stipt de beste tegelsnijder uit onze top 5 en is uitermate geschikt voor groot formaat tegels. Je kan er kleine tegels mee snijden, maar vooral ook tegels van maximaal 102 cm en 2,1 cm dik. Het snijwieltje is verwisselbaar, zodat je altijd het juiste wieltje kan gebruiken. Zowel het snijden als breken doe je met 1 hand. Hij beschikt namelijk over een krachtige breekmechanisme waarmee je alle keramische tegels netjes op de snijlijn breekt. Dankzij de twee stevige geleidestangen kun je het snijoppervlak perfect zien. Tevens hebben deze stangen een lange levensduur. Klaar met tegelen? Klap het apparaat in elkaar en stop hem in de meegeleverde koffer. Zo blijft de snijder netjes en heel tijdens het vervoeren. De perfecte snijder als tegelzetten je dagelijks beroep is, of groot formaat tegels wilt snijden. Tevens krijg je er gratis twee Rubi snijwieltjes ( Ø 8 en 18 mm ) bij.

Pluspunten

 • Zeer geschikt voor groot formaat tegels
 • Geschikt voor ervaren tegelzetters
 • Stevige geleidestangen voor beter zicht
 • Strakke snijlijn en tegels breken makkelijk
 • Gratis koffer en 2 snijwieltjes

Minpunten

 • Prijzig
 • Onhandig voor kleine tegels
Bekijk op Bol.com

Manuele tegelsnijder

De meest bekende en tevens de meest gebruikte tegelsnijders zijn de manuele snijders. Het voordeel van deze toestellen is dat ze geen stof veroorzaken en daardoor op de werkplek te gebruiken. Bovendien zijn ze relatief goedkoper dan de modellen die aangedreven worden door een motor.

Als je van plan bent om tegels te snijden, raden wij altijd aan om in de eerste instantie te kiezen voor een manuele tegelsnijder. Bijna alle keramische tegels zijn namelijk te snijden met manuele toestellen. Daarbij komt dat de snijlijn over het algemeen een stuk strakker is dan wanneer je de tegels gaat zagen.

Elektrische tegelsnijder

Sommige tegels zijn haast niet te snijden zijn met handmatige tegelsnijders. Hierbij moet je denken natuursteen of terrastegels. Voor deze tegels kun je beter een elektrische tegelsnijder gebruiken. Deze krachtige werktuigen zijn voorzien van een diamant schijf en worden aangedreven door een motor.

Echter ben je met deze powertools lang niet zo flexibel als met tegelsnijders. Deze machines werken namelijk op stroom, waardoor je gebonden bent aan 1 plek. Ook dient men bij deze elektrische apparaten extra te letten op de veiligheid.

Koopgids: Manuele tegelsnijder kopen

Een manuele tegelsnijder kopen? Hieronder hebben wij een handige koopgids geplaatst. Er zijn namelijk een aantal punten waar je op moet letten, als je zeker wilt weten dat je wat goeds aanschaft. Deze hebben wij hieronder voor jou op een rijtje gezet!

Formaat

Het formaat van snijders is een belangrijk punt om te overwegen. Als je groot formaat tegels gaat verwerken, ben je ook een grote snijder nodig. Voor de kleinere tegels zijn deze modellen wat onhandig. Want ze zijn niet alleen groter, maar ook een stuk zwaarder. Voor kleine wand tegels kun je dan ook beter een kleine model nemen. Deze neem je makkelijk mee naar de werkplek, en werk je veel efficiënter mee.

Dankzij geleidestangen snijdt je tegels altijd in een rechte lijn. Tegelsnijder zijn verkrijgbaar met zowel 1 als 2 geleidestangen. De snijders met 1 geleidestang zijn wat steviger en kun je net wat meer druk op uitoefenen. Het voordeel van 2 geleidestangen is dat je beter zicht hebt op de snijlijn. Welke van de 2 het meest geschikt is, is meer een persoonlijke keus.

Snijwieltje tegelsnijder

Het snijwiel van een tegelsnijder is hetgeen waarmee je de tegel snijdt, en uiteindelijk de breuklijn creëert. Je kan ze kopen in verschillende maten. Gebruik altijd het juiste wieltje voor de te verwerken tegel. Dit verhoogt namelijk de levensduur en voorkomt kartelranden bij het snijden. Bij wandtegels met een gladde oppervlakte zijn de standaard maten voldoende. ( Ø 6 mm) Voor tegels die dikker en ruw zijn kun je beter een wieltje met een groter diameter gebruiken.

Let er ook op dat het snijwieltje vervangbaar is. Sommige toestellen hebben een vaste snijwiel die je niet kan wisselen wanneer deze bot is. De snijwieltjes van Rubi zijn allemaal vervangbaar.

Breekmechanisme

Om de tegels netjes op de breuklijn te breken, word er gebruik gemaakt van een breekmechanisme. Er zijn snijplanken waar het mechanisme op een vast plek gemonteerd zit, meestal aan de voorkant. Een hendel haal je dan over om de tegel op de lijn te breken. Ook zijn er snijders met mobiele brekers. Deze zijn vooral geschikt bij groot formaat tegels, omdat je een tegel dan op verschillende plekken kan breken. Met een vaste mechanisme wil een grote tegel soms niet helemaal goed door breken. Ook de breekkracht is een belangrijk onderdeel. Duurdere snijders van bijvoorbeeld Rubi hebben een veel hogere breekkracht dan hobbymatige snijders. Als tegels plakken je dagelijks beroep is, is een snijder met voldoende breekkracht aan te raden.

Professioneel gebruik of hobbymatig

Gebruik je een dergelijke snijder hobbymatig, of is tegelzetten je dagelijkse beroep? Wanneer je af en toe een klein tegel klusje hebt, zoals een keukentje betegelen, ben je geen dure Rubi snijder nodig. Je kan dan prima af met een wat mindere snijder. Als je dagelijks tegels verwerkt, is het aan te raden hierop niet te bezuinigen. Een snijder heeft namelijk veel te lijden als er dagelijks mee word gewerkt. Snijders voor professioneel gebruik zijn wel wat duurder, maar gaan over het algemeen ook veel langer mee.

Beste professionele tegelsnijder

Beste professionele tegelsnijderDe beste professionele tegelsnijder is naar onze mening de Rubi TS66. Deze snijder is namelijk geschikt voor tegels in de meest gangbare maten, recht is dit maximaal 66 cm en diagonaal 45 cm. Dit geldt voor zowel wand als vloertegels. Dankzij het lichte gewicht neem je het toestel ook mee naar de werkplek en snijdt je de tegels ter plekke waardoor je efficiënt kan werken. Er worden 2 mesjes meegeleverd. Één voor de wandtegels en de ander voor vloertegels. Je hebt dus altijd het juiste snijwieltje tot je beschikking. Het breken van de tegels doe je middels de hendel aan de voorzijde. Deze haal je over waardoor de tegels netjes op de snijlijn breken. Wanneer je klaar bent met snijden berg je Rubi TS66 netjes op in de meegeleverde koffer. Kortom een snijder die zeer geliefd is onder tegelzetters en wat ons betreft de beste keus is als je zoekt naar een snijder die geschikt is voor professionele werkzaamheden.

Klik hier om te bestellen bij Bol.com

Tot slot – Beste tegelsnijder kopen

Zoals je hebt kunnen lezen in onze koopgids zijn er een aantal belangrijke punten waar je op kan letten bij het kopen van een tegelsnijder. Ook weet je nu dat er verschillende merken zijn en wanneer je een snijder nodig bent voor professioneel gebruik, deze aan hogere eisen moet voldoen dan wanneer je een toestel zoekt voor hobbymatig gebruik.

In onze top vijf hebben wij voor beide een de beste tegelsnijders geplaatst en kun je er vanuit gaan dat deze machines doen wat ze moet doen, en dat is namelijk het snijden van tegels.

Kortom hopen wij dat dit artikel je heeft kunnen helpen en dat je nu een betere keuze kan maken. Heb je toch nog vragen of suggesties? Stel ze dan gerust hieronder!

2 gedachten over “Beste Tegelsnijder kopen?”

 1. Goedemiddag,
  Welke van de vijf manuele tegelsnijders raden jullie aan voor het snijden van plinten, 0,9 mm dikke (vloer)tegel, waarbij de plint haast tot op de mm.nauwkeurig afgesneden moet worden.
  Kun je met tegensnijder oon versteksnijden? Denk het niet he.
  Ik hoor graag van jullie.
  Groet, Jaap LuikenaR

  • Dag Jaap

   Wanneer je alleen de plinten wilt snijden, kun je dit prima af met de goedkopere modellen, zoals de Wolfcraft TC670 en Bosch PTC 640. Het is belangrijk dat je niet te hard drukt op de tegel, zodat je mooie snijranden krijgt. Wil je echter vaker gaan tegelen, raden wij je aan om te kijken naar de wat duurdere modellen, zoals de tegelsnijder van Rubi.

   Het is inderdaad niet mogelijk om in verstek te snijden met een tegelsnijder. Hiervoor heb je een haaskeslijper nodig met diamant schijf of een tegelzaagmachine.

   We hopen dat ons antwoord je heeft geholpen!

   I

Reacties zijn gesloten.