Beste Tegelsnijder kopen? Koopgids & Top 5

Wanneer je de badkamer, wc of keuken gaat betegelen, krijg je te maken met passtukken. Deze passtukken snijdt je op maat met behulp van een tegelsnijder. Een degelijke snijder mag dan zeker niet ontbreken als je een wand of vloer gaat tegelen. Echter word het kopen van een goede tegelsnijder vaak onderschat. Snijders zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ook zijn ze lang niet allemaal geschikt voor elke soort tegel. Om je op weg te helpen hebben wij een koopgids geschreven. In deze gids leggen wij uit waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tegelsnijder. Wil je liever direct de beste tegelsnijder kopen? Bekijk dan hieronder onze top 5!

Top 5

laagste prijs

Rubi 14948 Star 63

4.5 out of 5 stars

Bekijk prijs!

Lees meer

laagste prijs

Bosch PTC 640

4.5 out of 5 stars

Bekijk prijs!

Lees meer

laagste prijs

Wolfcraft TC 670

4.5 out of 5 stars

Bekijk prijs!

Lees meer

laagste prijs

Silverline 510189 Heavy Duty

4 out of 5 stars

Bekijk prijs!

Lees meer

laagste prijs

Rubi TZ 1020

5 out of 5 stars

Bekijk prijs!

Lees meer

Koopgids: Tegelsnijder kopen

Een goede tegelsnijder kopen? Hieronder hebben wij een handige koopgids geplaatst. Er zijn namelijk een aantal punten waar je op moet letten, als je zeker wilt weten dat je wat goeds aanschaft. Deze hebben wij hieronder voor jou op een rijtje gezet!

Formaat

Het formaat van snijders is een belangrijk punt om te overwegen. Als je groot formaat tegels gaat verwerken, ben je ook een grote snijder nodig. Voor de kleinere tegels zijn deze modellen wat onhandig. Want ze zijn niet alleen groter, maar ook een stuk zwaarder. Voor kleine wand tegels kun je dan ook beter een kleine model nemen. Deze neem je makkelijk mee naar de werkplek, en werk je veel efficiënter mee.

Geleidestangen

Dankzij geleidestangen snijdt je tegels altijd in een rechte lijn. Tegelsnijder zijn verkrijgbaar met zowel 1 als 2 geleidestangen. De snijders met 1 geleidestang zijn wat steviger en kun je net wat meer druk op uitoefenen. Het voordeel van 2 geleidestangen is dat je beter zicht hebt op de snijlijn. Welke van de 2 het meest geschikt is, is meer een persoonlijke keus.

Snijwiel

Het snijwiel is hetgeen waarmee je de tegel snijdt, en uiteindelijk de breuklijn creëert. Je kan ze kopen in verschillende maten. Gebruik altijd het juiste wieltje voor de te verwerken tegel. Dit verhoogt namelijk de levensduur en voorkomt kartelranden bij het snijden. Bij wandtegels met een gladde oppervlakte zijn de standaard maten voldoende. ( Ø 6 mm) Voor tegels die dikker en ruw zijn kun je beter een wieltje met een groter diameter gebruiken.

Breekmechanisme

Om de tegels netjes op de breuklijn te breken, word er gebruik gemaakt van een breekmechanisme. Er zijn snijplanken waar het mechanisme op een vast plek gemonteerd zit, meestal aan de voorkant. Een hendel haal je dan over om de tegel op de lijn te breken. Ook zijn er snijders met mobiele brekers. Deze zijn vooral geschikt bij groot formaat tegels, omdat je een tegel dan op verschillende plekken kan breken. Met een vaste mechanisme wil een grote tegel soms niet helemaal goed door breken. Ook de breekkracht is een belangrijk onderdeel. Duurdere snijders van bijvoorbeeld Rubi hebben een veel hogere breekkracht dan hobbymatige snijders. Als tegels plakken je dagelijks beroep is, is een snijder met voldoende breekkracht aan te raden.

Professioneel gebruik of hobbymatig

Gebruik je een dergelijke snijder hobbymatig, of is tegelzetten je dagelijkse beroep? Wanneer je af en toe een klein tegel klusje hebt, zoals een keukentje betegelen, ben je geen dure Rubi snijder nodig. Je kan dan prima af met een wat mindere snijder. Als je dagelijks tegels verwerkt, is het aan te raden hierop niet te bezuinigen. Een snijder heeft namelijk veel te lijden als er dagelijks mee word gewerkt. Snijders voor professioneel gebruik zijn wel wat duurder, maar gaan over het algemeen ook veel langer mee.

Beste tegelsnijder top 5

Op zoek naar de beste tegelsnijder? Hieronder vind je onze top 5. Deze snijders hebben wij geselecteerd op basis van prijs/kwaliteit verhouding, en zijn geschikt voor de meeste tegelklusjes!

Rubi 14948 Star-63

4.5 out of 5 stars

beste tegelsnijder kopen voor de doe het zelveMet de Rubi 14948 Star-63 snijdt je eenvoudig keramische tegels van 12 mm dik en 63 cm groot. Bij tegels diagonaal snijden is dit 45 cm. Hij is voorzien van 2 verchroomde geleidestangen, zodat je goed zicht hebt op de breuklijn. Tevens zijn de stangen behandelt met anti-roestbehandeling, voor een langere levensduur. Tegels breken gaat met deze tool erg makkelijk. Hij beschikt namelijk over een mobiele gesloten breekmechanisme, wat zorgt voor een hogere breekkracht. Het gewicht van deze Rubi snijder is erg laag, hij weegt namelijk 5,50 kg. Om de Rubi 14948 Star-63 netjes te houden en te vervoeren, word er een koffer meegeleverd. Tevens krijg je een 6 mm Rubi snijwieltje er gratis bij.

Plus en minpunten

 • Geschikt voor zowel de professional als doe-het-zelve
 • Handige koffer om de snijder in op te bergen
 • Licht van gewicht
 • Gratis snijwiel
 • Smal snijoppervlak, wat onhandig kan zijn voor zware tegels

Bekijk bij Gereedschapcentrum


Bosch PTC 640

4.5 out of 5 stars

beste tegelsnijder kopen van het merk BoschElke klusser weet dat de tools van Bosch van goede kwaliteit zijn. Dat zien we ook terug in de Bosch PTC 640. Met deze snijder maak je snel tegels van maximaal 64 cm en 12 mm op maat. Niet alleen recht, maar ook in een hoek van 45 graden. De tegels snijdt je met een mooie strakke lijn, zonder kartelranden. Het snijwiel is namelijk vlijmscherp, waardoor het glazuur intact blijft. De brede onderplaat is gemaakt uit gegoten aluminium, en zorgt voor extra stabiliteit tijdens het snijden. Deze is extra verbreed, zodat je ook groot formaat tegels comfortabel mee kan snijden. Meerdere tegels op dezelfde maat snijden is met de Bosch PTC 640 geen probleem. De maatvoering kun je namelijk instellen met behulp van de geleiders. Ook het gewicht is niet super hoog. Hij weegt 9,1 kg, en neem je dus makkelijk mee naar de werkplek.

Plus en minpunten

 • Tot op de millimeter nauwkeurig snijden
 • Goede breekmechanisme
 • Ligt stevig op de grond
 • Niet geschikt voor dikke tegels
 • Breuklijn kan beter

Bekijk bij Gereedschapcentrum


Wolfcraft TC 670

4.5 out of 5 stars

goedkope tegelsnijder kopenDe Wolfcraft TC670 expert is geschikt voor zowel de doe-het-zelve als de professional. Deze snijder levert perfect resultaat bij alle gangbare tegels. Je kan er tegels mee snijden met een maximale afmeting van 67 cm. Ook zijn er een aantal hulpstukken aanwezig die je kan gebruiken om tot op de millimeters nauwkeurig te werken. Ook hoeken of diagonaal snijden gaat met dit apparaat vlekkeloos. Het breken van tegels gaat met behulp van de verbrijzelingskegel. Het breken gaat erg gemakkelijk bij keramische wandtegels, maar ook bij dikke vloertegels van maximaal 14 mm dik. Hij is gemaakt van aluminium en kunststof, en weegt maar liefst 7 kilo.

Plus en minpunten

 • Licht van gewicht
 • Goede breekmechanisme
 • Voorzien van hulp accessoires
 • Niet echt stevig

Bekijk bij Bol.com


Silverline 510189 Heavy Duty

beste tegelsnijder kopen voor een lage prijs4 out of 5 stars

Wil je een tegelsnijder kopen, en hier niet al teveel geld aan kwijt zijn? Dan is de Silverline 510189 Heavy Duty een goede keus. Deze snijder doet gewoon wat die moet doen, en dat is het snijden van tegels met een maximale lengte of breedte van 60 cm. Het snijoppervlak is voorzien van schuimkussen en heeft een hefboom als breekmechanisme, waarmee je tegels van 5 tot 12 mm kan breken. Met de schaalverdeling aan de voorzijde en het gelei, kun je eenvoudig meerdere tegels op dezelfde maat maken. Met de heavy duty kun je direct aan de slag met de simpele tegelwerk klusjes, zoals keukentjes of een toilet. Echter voor grotere tegelwerken of dikke tegels, is dit model wat minder geschikt.

Plus en minpunten

 • Simpele snijder om tegels op maat te maken
 • 2 geleidestangen voor beter zicht
 • Mobiele breekhendel
 • Geen extra hulp accessoires
 • Niet geschikt voor de ervaren tegelzetters

Bekijk bij Bol.com


Rubi TZ-1020

Beste tegelsnijder kopen voor professionals5 out of 5 stars

De Rubi TZ -1020 is met stipt de beste tegelsnijder uit onze top 5 en is uitermate geschikt voor groot formaat tegels. Je kan er kleine tegels mee snijden, maar vooral ook tegels van maximaal 102 cm en 2,1 cm dik. Het snijwieltje is verwisselbaar, zodat je altijd het juiste wieltje kan gebruiken. Zowel het snijden als breken doe je met 1 hand. Hij beschikt namelijk over een krachtige breekmechanisme waarmee je alle keramische tegels netjes op de snijlijn breekt. Dankzij de twee stevige geleidestangen kun je het snijoppervlak perfect zien. Tevens hebben deze stangen een lange levensduur. Klaar met tegelen? Klap het apparaat in elkaar en stop hem in de meegeleverde koffer. Zo blijft de snijder netjes en heel tijdens het vervoeren. De perfecte snijder als tegelzetten je dagelijks beroep is, of groot formaat tegels wilt snijden. Tevens krijg je er gratis twee Rubi snijwieltjes ( Ø 8 en 18 mm ) bij.

Plus en minpunten

 • Zeer geschikt voor groot formaat tegels
 • Geschikt voor ervaren tegelzetters
 • Stevige geleidestangen voor beter zicht
 • Strakke snijlijn en tegels breken makkelijk
 • Gratis koffer en 2 snijwieltjes
 • Prijzig
 • Onhandig voor kleine tegels

Bekijk bij Gereedschapcentrum

Tot slot – Beste tegelsnijder kopen

Tot slot willen wij nog meegeven dat sommige tegels haast niet te snijden zijn met een normale tegelsnijders. bijvoorbeeld natuursteen of terrastegels. Voor deze tegels kun je beter een tegel zaagmachine gebruiken. Deze krachtige werktuigen zijn voorzien van een diamant schijf en worden aangedreven door een motor. Echter ben je met deze powertools lang niet zo flexibel als met tegelsnijders. Deze machines werken namelijk op stroom, waardoor je gebonden bent aan 1 plek. Ook dient men bij deze elektrische apparaten extra te letten op de veiligheid. Voor normale tegel werkzaamheden, zoals keramische wand of vloertegels, ben je deze zaagmachines niet nodig. De traditionele tegelsnijder voldoet dan prima!

Plaats een reactie