Beste breekhamer in 2023

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Beste breekhamer in 2023

Wanneer je op zoek bent naar de beste breekhamer voor je al je breek en sloopwerkzaamheden, kunnen wij ons voorstellen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er bestaan namelijk, net als andere boormachines, veel verschillende soorten breekhamers. Hoe weet je dan wat de beste breekhamer is voor jouw klussen?

Onze 3 favorieten

Populair

beste populaire sloophamer

Makita HM0871C SDS-MAX

Meest populaire boorhamer

Goedkoop

beste goedkope breekhamer voor huis en tuin

Powerplus POWX11831

Beste goedkope breekhamer

Professional

beste professionele breekhamer uit onze top 5

Bosch Professional GSH5-CE

Beste professionele breekhamer

Als leek kan het zijn dat je amper tot geen verschil ziet in de verschillende keuzes, waardoor je niet zeker kunt weten of je wel de juiste keuze maakt. Daarom hebben wij deze keuze al voor je gemaakt. Wij hebben zoveel mogelijk breekhamers van verschillende merken getest en hieruit kwam een top 5 van de beste uitvoeringen naar voren.

Wat is de beste breekhamer?

Het uitzoeken van de beste breekhamer van het jaar is door deze top 5 een eitje geworden en hierdoor kun je zonder enige moeite aan de slag met jouw klus.

1: Powerplus POWX11831

beste goedkope breekhamer voor huis en tuin

De hekkensluiter van deze top 5 is Powerplus. Een misschien wat minder bekend merk, maar deze doet niet ten onder van de namen die in het publieke domein bekend zijn.

De Powerplus POWX11831 is perfect geschikt voor het boren in beton, steen en baksteen, waardoor je op veel verschillende manieren de plekken in huis kunt bewerken. Daarnaast kun je hiermee ook licht beitelwerk uitvoeren, waardoor je geen aparte beitel meer nodig hebt.

In gebruik is de Powerplus POWX11831 zeer aangenaam, doordat het handvat lekker zacht is en de trillingen van het beitelen en slopen amper te voelen zijn. Indien nodig kun je dus lekker lang door blijven werken met deze breekhamer zonder ergens last van te hoeven krijgen.

Daarnaast is de Powerplus POWX11831 eenvoudig in gebruik doordat het opzetstuk het makkelijk maakt de verschillende kopstukken snel te vervangen, zodat je verschillende werkzaamheden achter elkaar kunt uitvoeren zonder lang te hoeven wachten.

De Powerplus POWX11831 wordt geleverd in een speciale opbergkoffer inclusief extra beitels. Dit maakt het uitvoeren van verschillende werkzaamheden een stuk makkelijker en je breekhamer blijft langer netjes en bruikbaar. Ook is het handig dat je zo je breekhamer eenvoudig mee kunt nemen als je bij iemand anders moet klussen.

Mocht je een klusbedrijfje hebben, dan zijn er betere opties mogelijk. Dit komt omdat deze breekhamer met 18 Joule een vrij lichte kracht heeft ten opzichte van de andere namen in deze lijst.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Ook geschikt voor licht beitel werk
 • Het zachte handvat zorgt ervoor dat trillingen amper te voelen zijn
 • Extra beitels en een koffer worden meegeleverd
 • Dankzij de opzetstuk maakt het wisselen van de beitels erg gemakkelijk

Minpunten

 • Minder geschikt voor professioneel gebruik

2: Scheppach AB1600

beste breekhamer van het merk scheppach

De Scheppach AB1600 is in tegenstelling tot de vorige plek juist een hele krachtige breekhamer. Deze machine werkt namelijk met een kracht van wel 50 Joule. Hierdoor is de Scheppach AB1600 ideaal geschikt voor het grote sloop- en beitelwerk. Ook voor metselen kun je goed van dit apparaat gebruikmaken.

De Scheppach is vooral bedoeld voor het bewerken van beton en steen. Baksteen wordt in de meeste gevallen niet aangeraden. Hiervoor is de breekhamer iets te krachtig. Gebruik dus alleen de Scheppach AB1600 bij baksteen als het muurtje volledig tegen de vlakte moet.

De Scheppach AB1600 is een echte sloophamer en kan voor veel ravage zorgen, waardoor het wel jammer is dat er niet iets van een stofafzuigsysteem bij zit.

Scheppach heeft de naam van breekhamer vrij letterlijk genomen en is daarom geweldig voor het slopen van zeer harde materialen. Zelfs gewapend beton moet een eenvoudig klusje zijn. Daarbij is de breekhamer ook goed in gebruik, omdat ook de Scheppach AB1600 een lekker zacht handvat heeft.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Krachtige machine geschikt voor de meeste sloopwerkzaamheden
 • Goede vormgeving voor moeilijk bereikbare plekken
 • Snelle wissel van beitels
 • Het soft grip D-handvat zorgt voor een goede grip op de machine
 • Een stevige stalen koffer inbegrepen

Minpunten

 • Minder geschikt voor secure sloopwerkzaamheden waarbij minder kracht nodig is

3: DeWalt D25810K SDS-max Breekhamer

Wil je efficiënt en snel beton of ander hard materiaal breken? Dan is de DeWalt D25810K SDS-max Breekhamer in koffer het ideale gereedschap voor jou! Met zijn krachtige 1250 Watt motor en SDS-max bithouder kan deze breekhamer zelfs de hardste materialen aan.

Dankzij de lage vibratie en de ergonomische handgreep ligt deze breekhamer comfortabel in de hand, zelfs bij langdurig gebruik. Bovendien heeft de D25810K een variabel instelbare slagkracht, zodat je de slagkracht precies kunt afstemmen op de taak die je wilt uitvoeren.

Met een slagenergie van 10 Joule kan deze breekhamer snel en efficiënt beton, steen of ander hard materiaal breken. De ingebouwde veiligheidskoppeling voorkomt dat de breekhamer vast komt te zitten, wat zorgt voor een extra veilige werking.

De DeWalt D25810K SDS-max Breekhamer in koffer wordt geleverd in een stevige koffer, zodat je hem gemakkelijk kunt meenemen naar elke klus. De koffer biedt bovendien extra bescherming voor de breekhamer tijdens transport en opslag.

Kies voor de DeWalt D25810K SDS-max Breekhamer in koffer en haal het beste uit je werkzaamheden!

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Krachtige machine die geschikt is voor harde materialen
 • Compacte machine die hoge prestaties levert
 • Zwevend handvat waardoor trillingen tot een minimum beperkt wordt
 • Heeft een zeer lange levensduur
 • Stevige opbergkoffer

Minpunten

 • Prijzig
 • Er worden geen extra beitels of accessoires meegeleverd

4: Makita HM0871C SDS-MAX

professionele breekhamer van Makita

De zilveren medaille gaat naar een van de merken die de laatste jaren steeds meer heeft laten zien dat die tot de grote jongens hoort. De Makita HM0871C SDS-MAX is niet alleen een krachtige machine, maar werkt ook zeer duurzaam en efficiënt.

Een van de grootste ergernissen tijdens beitel- en sloopwerk is dat je gereedschap er tijdens je klus mee ophoudt, omdat de batterij leeg is of omdat er een onderdeel vervangen moet worden.

De Makita HM0871C SDS-MAX is zo ontworpen dat ruim van tevoren er een melding gegeven wordt, waardoor je goed kunt anticiperen op wat je het beste kunt doen om je klus niet abrupt te laten eindigen.

Verder is deze machine van Makita energiezuinig en door het lage toerental ook erg duurzaam. Dit zorgt er ook voor dat de breekhamer sneller werkt. Per stand kan het toerental wel verschillen, waardoor je goed moet kijken welke stand geschikt is voor jouw klus.

Tot slot is de Makita HM0871C SDS-MAX een nette breekhamer, aangezien het koolborstels heeft die het puin schoonmaken en deze schakelen automatisch uit indien ze niet nodig zijn.

Makita heeft tegenwoordig de naam gemaakt en dit is ook te merken aan de kwaliteit die het merk levert. De Makita HM0871C SDS-MAX is daarom een goede keuze voor veel klusjes in en rondom het huis. Let er wel op dat ook deze sloophamer geen extra accessoires heeft inbegrepen in de koffer, dus voor specifiek werk moet je toch extra onderdelen bestellen.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Krachtig
 • Duurzame machine die goede prestaties levert
 • Hoog gebruikersgemak
 • Koolborstel die 8 uur van te voren automatisch aangeven dan ze vervangen moeten worden
 • Opbergkoffer om de machine in op te bergen

Minpunten

 • Standaard worden er geen extra accessoires meegeleverd

5: Bosch Professional GSH5-CE

beste professionele breekhamer uit onze top 5

Er kan er maar één de beste zijn en voor ons is dat een oude vertrouwde. Bosch is al decennialang een bekend en betrouwbaar merk en ook tot op de dag van vandaag kunnen we op het merk rekenen.

De Bosch Professional GSH5-CE is volgens ons de beste sloophamer die je kunt vinden, onder andere vanwege de vele toepassingen en beitelstanden die perfect aan kunnen sluiten op jouw werkzaamheden. Deze breekhamer is wel meteen de duurste uit het lijstje, maar deze prijs maakt het apparaat ook echt waar.

Het eerste punt waarom we de Bosch Professional GSH5-CE tot winnaar hebben gekroond is op het gebied van mogelijkheden. Naast beton, steen en baksteen kun je deze breekhamer ook voor bijvoorbeeld asfalt gebruiken. Dit zien we niet vaak aangezien de meeste sloophamers vooral voor oppervlakken boven de grond zijn, zoals muren en het plafond.

Ook metalen behuizingen zijn geen probleem. Daarom is de Bosch breekhamer multi-inzetbaar. Dit wordt onder andere ondersteund door SDS-max, die de slagsterke van 8,5 Joule niet alleen sterker maakt, maar ook ondersteunt op een manier dat je amper trillingen voelt.

Daarnaast kun je de Bosch Professional GSH5-CE voor veel dingen gebruiken door het stelwiel en heeft het apparaat een lange levensduur. Ook beschikt de Bosch Professional GSH5-CE over wel 12 verschillende beitelstanden en wordt door de automatische schakelvergrendeling extra comfort aangeboden tijdens het werken.

Tot slot is de opbergkoffer volledig voorzien van de beste accessoires, waaronder zelfs een vettube, machinedoek een extra handgreep.

Het belangrijkste waar je bij deze breekhamer op moet letten is dat je deze schoon houdt. Zowel de machine zelf als de ventilatieopeningen moeten ten alle tijden onderhouden worden, anders gaat de Bosch een waarschuwingsteken geven. Dit geldt ook voor de koolborstels.

Het enige wat deze breekhamer dus minder handig maakt, is dat je veel bezig moet zijn om deze schoon te houden. Waarschijnlijk daarom zitten er ook schoonmaakartikelen vast in de koffer inbegrepen.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Zeer krachtig en geschikt voor (bijna) alle breekwerkzaamheden
 • Beschikt over een stelwiel waardoor de machine multi-inzetbaar is
 • Voorzien van Vibration control waardoor er comfortabel mee gewerkt kan worden
 • 12 verschillende beitelstanden
 • Lange levensduur
 • Inclusief koffer met een aantal handige accessoires

Minpunten

 • Prijzig

Hoe selecteren wij de beste breekhamer top 5?

Om te kunnen bepalen welke breekhamer nu het beste is, is het belangrijk te weten waarop je moet letten wanneer je kiest voor een bepaald model. Mocht het zo zijn dat je zelf al een breekhamer tot je beschikking hebt, maar deze niet in onze top 5 staat, dan kun je aan de hand van de criteria weten of je er goed aan kunt doen je oude breekhamer te vervangen.

Sowieso raden wij het aan je breekhamer eens in de zoveel tijd te vervangen, aangezien die na een bepaalde tijd (zeker bij intensief gebruik) in kracht en kwaliteit afgenomen kan zijn en dat deze dan wat minder nuttig is geworden.

Aantal beitelstanden

Het eerste punt waar we op hebben gelet is de verschillende standen. Een goede breekhamer kun je gebruiken voor meerdere sloop- en bewerktoepassingen. Soms moet je namelijk een volledige muur omver halen, soms alleen een diep gat in de muur boren en soms moet je beide klussen uitvoeren.

Het is dan fijn als je voor alle klussen slechts één apparaat nodig hebt en daarom hebben we erop gelet dan de breekhamers niet alleen botte kracht verlenen. Dit is te zien aan de verschillende beitelstanden van de breekhamer.

Hoe meer beitelstanden het apparaat heeft, hoe preciezer je met het gereedschap aan de gang kunt gaan.

Vibratie

Daarnaast hebben we erop gelet dat de breekhamers moeten beschikken over een stabiele manier van werken. Door de kracht die uitgeoefend wordt op de harde oppervlakken kan er veel vibratie ontstaan op het apparaat.

Dit zorgt ervoor dat je handgreep kan gaan trillen en daardoor kun je minder goed werken. We hebben er dus naar gekeken dat de vibratie die vrijkomt tijdens het werken zo laag mogelijk moet zijn.

Gebruikersgemak

Tot slot spelen ook gebruiksgemakken een belangrijke rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of we een betrouwbaar merk in handen hebben, of er veel accessoires mogelijk zijn zodat je op meerdere manieren aan het werk kunt gaan en of de prijs goed in verhouding is met de kwaliteit. Op basis van deze en nog een aantal punten zijn we gekomen tot de onderstaande top 5.

Wat is een breekhamer?

Bij grote klussen in en rondom het huis heb je soms zwaar geschut nodig. Denk bijvoorbeeld aan het doorbreken van een stenen of betonnen muur of gaten boren in het plafond. Deze acties doe je niet met een lichtgewicht hamertje, want dat haalt niets uit. Voor de grote en zware opdrachten gebruik je daarom een breekhamer.

Dit is een machine die vergelijkbaar is met een betonboor, maar dan nog krachtiger. Bij de breekhamer draait er namelijk niets rond, maar wordt het bewerkstuk op en neer geduwd om krachtige stoten uit te delen. Hierdoor kun je makkelijk en gecoördineerd gaten maken of volledige stukken wegwerken.

Een breekhamer is dus een zeer belangrijk stuk gereedschap wanneer je een grote klus moet uitvoeren.

deze machines zijn vooral geschikt voor sloop en breekwerkzaamheden

Welke Breekhamer kopen? Bekijk hieronder onze checklist

Als je moet kiezen voor een gloednieuwe breekhamer, dan raden wij je dus aan te kiezen voor de breekhamer van Bosch. Nu kan het zijn dat je je oog hebt laten vallen op een andere breekhamer, of dat je bijvoorbeeld het geld er niet voor hebt om meteen deze grote aankoop te doen.

Daarom hebben we hier nog een aantal tips voor je om te weten of je de juiste machine aanschaft.

Gewicht

Breekhamers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten. Het is dan ook verstandig om te kijken naar waar je de machine voor wilt gaan gebruiken. Een groot exemplaar is handig voor het uitbreken van bijvoorbeeld een grote vloer.

Maar wanneer je vooral de machine hoog moet houden, om bijvoorbeeld de badkamer tegels van de muur te breken, is een wat lichtere exemplaar een betere uitkomst.

Echter zijn de lichtere machines over het algemeen wel minder krachtiger dan de grotere breekhamers. Let dan vooral op of de machine wel krachtig genoeg is voor de werkzaamheden die je er mee wilt verrichten.

Het vermogen

Zo is het aantal Joule een terugkerend criterium in deze lijst. Joule staat voor de kracht die de sloophamer uit kan oefenen op het oppervlak. Hoe meer Joule je in huis hebt, hoe beter je door massieve muren kunt komen.

Let er wel op dat je alleen voor een hoog aantal Joule gaat als je dit ook nodig hebt. Als jouw huis geen muren van gewapend beton heeft, is het niet noodzakelijk om meer dan 20 Joule in huis te nemen.

Meegeleverde accessoires

Net als bij de meeste boormachines worden er ook vaak accessoires meegeleverd bij de aankoop van een breekhamer. Hierbij moet je dan vooral denken aan een extra beitel en/of een koffer waar je de machine na gebruik in op kan bergen.

Wanneer dit niet het geval is raden wij aan om deze accessoires er alsnog bij aan te schaften. Mocht een beitel breken dan heb je er altijd één op reserve en blijft de machine ook netjes wanneer je klaar bent met klussen.

koffer en accessoires

Nog een accessoire die wat ons betreft niet mag ontbreken, is een veiligheidsbril voor het rondvliegend puin. Check van te voren of deze aanwezig is bij de aanschaf van een breekhamer, of schaf je desnoods er één aan. Safety first!

Prijs

Daarnaast is het ook belangrijk dat je je niet laat leiden door de prijs. Zoals uit onze test naar voren bleek te komen kan goedkoop duurkoop betekenen. Zie het aanschaffen van een breekhamer als een investering waar je nog veel jaar wat aan hebt en staar je dus niet blind op het prijskaartje dat aan het apparaat hangt.

Kun je met een breekhamer ook boren?

Hoewel een breekhamer in staat is om oppervlakken te doorbreken en af te breken, is het geen geschikt gereedschap om mee te boren. De SDS-max bithouder is ontworpen om SDS-max beitels te gebruiken voor breekwerkzaamheden en niet voor boren. Voor het boren in beton of ander hard materiaal is het aan te raden om een speciale betonboor te gebruiken met een geschikte boorhouder en boorsnelheid. Het gebruik van een breekhamer voor boren kan leiden tot beschadiging van het gereedschap en kan ook gevaarlijk zijn voor de gebruiker.

Welke breekhamer voor welke klus?

Er zijn verschillende soorten breekhamers beschikbaar die geschikt zijn voor verschillende soorten klussen. Hier zijn een paar voorbeelden:

 1. Lichte breekhamers: Deze zijn geschikt voor licht breekwerk en hakken van kleine oppervlakken, zoals tegels en kleine betonconstructies.
 2. Medium breekhamers: Deze zijn geschikt voor middelzwaar breekwerk, zoals het slopen van wanden, vloeren, en grote betonconstructies.
 3. Zware breekhamers: Deze zijn geschikt voor intensief breekwerk, zoals het slopen van grote betonconstructies en asfaltwegen.

Bij het kiezen van een breekhamer is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van de klus, de hardheid van het materiaal en de duur van de klus. Het is ook belangrijk om de juiste beitels te kiezen die passen bij de breekhamer en geschikt zijn voor de klus. Het kiezen van de juiste breekhamer en beitels kan helpen om de klus snel en efficiënt uit te voeren en kan ook het risico op letsel verminderen.

Tot slot – Beste breekhamer kopen

Tot slot is het een goede tip dat je niet per se moeilijk hoeft te doen voor het vinden van een goede breekhamer. De meeste mensen zullen waarschijnlijk naar een bouwmarkt gaan om hun aankoop te doen, omdat ze hier een beter gevoel bij hebben. Maar als je het makkelijker wil doen kan dit ook gewoon online.

Zo kun je de breekhamers uit onze lijst gewoon via Bol.com bestellen. Dat Bol.com geen specialist is op het gebied van gereedschap maakt in deze zinnen helemaal niets uit, want je kunt gewoon kiezen voor het juiste merk en krijgt er alsnog de garantie op die je ook bij de specialist ervoor had gekregen.

Bronnen