Beste zaagtafel in 2022

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Zaagmachines » Beste zaagtafel in 2022

Een zaagtafel kopen is niet iets wat je iedere dag doet. Het is immers een dure machine en je wilt natuurlijk geen toestel kopen waar je uiteindelijk niks aan hebt. Wil je weten wat de beste zaagtafel is of weten waar je bij aankoop op moet letten?

Op deze pagina hebben wij een handige top 5 samengesteld die bestaat uit zowel goedkope(re) als dure zaagmachines.

Onze 3 favorieten

Populair

populaire tafelcirkelzaag

Bosch AdvancedTableCut 52

Populaire tafelcirkelzaag

Goedkoop

goedkope zaagtafel

Ferm TSM1033

Goedkope tafelcirkelzaag

Professional

professionele zaagtafel

Makita 2704

Professionele tafelcirkelzaag

Tot slot vind je onderaan het artikel ook nog een handige koopgids met punten die handig zijn om te weten vooraleer je overgaat tot een daadwerkelijke aankoop.

Wat is de beste zaagtafel?

1: Bosch AdvancedTableCut 55

Beste zaagtafel kopen van het merk Bosch

De Bosch AdvancedTableCut 52 is een betaalbare tafelcirkelzaag die zeer geschikt is voor het zagen voor grote platen hout. Het heeft namelijk een extra tafelverbreding wat voor goede ondersteuning zorgt.

De parallel geleider zorgt ervoor dat er nauwkeurig recht gezaagd kan worden, tot maximaal 55 millimeter. Daarnaast is de zaagtafel naar één kant kantelbaar zodat ook in verstek zagen met deze tool geen enkel probleem is. Houdt er wel rekening mee dat je het materiaal dan moet draaien als je meerdere versteksnedes wilt zagen.

Om het vrijkomend stof tijdens het zagen af te voeren is er een aansluiting voor een bouwstofzuiger. Zo houd je niet alleen goed zicht op het werk, maar kan er ook binnen gezaagd worden.

Dankzij het lichte gewicht en het compacte formaat, is de machine makkelijk te vervoeren en op te bergen.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Geschikt voor het zagen van grote materialen
 • Met een gewicht van 9 kilogram is de tafel makkelijk te vervoeren
 • Mogelijkheid om stofvrij te werken door er een bouwstofzuiger op aan te sluiten
 • Verstek zagen door de zaag te kantelen

Minpunten

 • Er word geen onderstel meegeleverd

2: Metabo TS 254

Beste zaagtafel kopen van het merk Metabo

De professionele Metabo TS 254 is een tafelzaag bij uitstek. Met name het lage gewicht van 33,4 kilogram valt, zeker in deze categorie op. Hierdoor is de machine eenvoudig te verplaatsen of zelfs mee te nemen naar een klus op een andere locatie.

Maar er is meer: zo heeft de machine een verbluffend toerental en maakt het zaagblad maar liefst 4200 omwentelingen per minuut waarmee hij zelfs in hardhouten materiaal een zaagsnede bereikt tot 87 millimeter diep.

Ook de nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid staan bij de TS 254 hoog in het vaandel. De parellelgeleider, haakse geleider en de uittrekbare tafelverbreder en –verlenger zorgen er voor dat je met uiterste precieze en vakkundigheid te werk kunt gaan.

Het geïntegreerde stabiele onderstel is in twee hoogtes in te stellen waardoor je zelfs dichtbij de vloer of op een werkbank kunt zagen.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Gemakkelijk te verplaatsen dankzij wieltjes
 • Zagen tot maximaal 63 millimeter diep
 • Zaagblad staat snel tot stilstand

Minpunten

 • Afwerking verlengstuk
 • Niet helemaal zuiver afgesteld

3: Dewalt DWE7485

Beste zaagtafel kopen van DeWalt

Met een gewicht van slechts 22 kilogram en de compacte afmetingen is de Dewalt DWE7485 eenvoudig mee te nemen naar iedere klus. Bovendien wordt de machine geleverd met een compact en inklapbaar onderstel zodat je de machine op iedere plek kunt gebruiken.

De maximale zaagdiepte bedraagt 65 millimeter bij een rechte zaaghoek. Door het hoge aantal toeren van 5800 omwentelingen per minuut zaagt de DWE7485 snel en efficiënt.

Een nadeel is wel dat er door dit hoge toerental veel stof en zaagsel vrij kan komen. Gebruik daarom het speciale bijgeleverde verloopstuk om de zaagtafel aan te sluiten op een bouwstofzuiger zodat je werkplek schoon en overzichtelijk blijft.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Gemakkelijk te verplaatsen
 • Krachtige motor met handige zaag hulpmiddelen
 • Vlak werkblad

Minpunten

 • Geluidsniveau
 • Kwaliteit geleiders

4: Ferm TSM1033

beste zaagtafel kopen met onderstel

De Ferm TSM1033 is een complete en veelzijdige machine en hiermee geschikt voor diverse verschillende klussen. Niet alleen beschikt deze tafelzaag over een fraaie 1800 watt, maar hij is tevens voorzien van vele handige snufjes en toevoegingen.

Denk bijvoorbeeld aan tafelverlengingen waarmee het werkblad stabiel kan worden uitgebreid, een veiligheidsschakelaar en thermische beveiliging om overbelasting van de motor te voorkomen.

Tevens zijn zowel de hoekinstelling als de zaagdiepte handmatig in te stellen waardoor zagen nog nauwkeuriger gaat.

Verder vind je in de verpakking een 40 tanden extra sterk en langblijvend scherp TCT (hardmetaal met wolfraamcarbide) -zaagblad, een duwstok, stofzuigeraansluiting, gehoorbeschermingsdopjes en een veiligheidsbril waardoor je direct en bovendien veilig aan het werk kunt.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Licht van gewicht
 • Afstel mogelijkheden van het zaagblad
 • Voorzien van beveiligingsfuncties

Minpunten

 • Geluidsniveau
 • Onstabiel

5: Makita 2704

beste zaagtafel kopen voor professioneel gebruik

Nog zo’n alleskunner is de Makita 2704. Deze zaagtafel is zelfs geschikt voor professioneel gebruik en dat is zeker niet zomaar. Dankzij de 1650 watt motor glijdt het zaagblad door zelfs hardere houtsoorten alsof het boter is.

De maximale zaagdiepte in rechte stand bedraagt 93 millimeter, maar uiteraard is het 260 millimeter brede zaagblad ook onder een hoek in te stellen. In 45 graden stand bedraagt de maximale zaagdiepte dan alsnog 64 millimeter.

Wil je grote stukken zagen? Dan vergroot je simpelweg het werkoppervlak met de meegeleverde verbreder en verlenger. Verder wordt de 2704 geleverd met een duwstok waardoor je veilig aan het werk kunt en je handen ver van het zaagblad vandaan blijven.

Voor nog meer veiligheid beschikt de machine over een nulspanningsbeveiliging waardoor de machine nooit zomaar aan kan gaan. Daarnaast krijg je er ook nog een verstekgeleider en een langsgeleider bij waardoor je makkelijk en precies te werk kan gaan.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Geschikt voor professioneel gebruik
 • Krachtige 1650 watt motor
 • Geschikt voor het zagen van dikke materialen
 • Voorzien van geleiders en duwstok

Minpunten

 • Prijzig
 • Stofafzuiging had beter gekund

Waarom een tafelcirkelzaag?

Moet je regelmatig een lange zaagsnede maken of werkstukken nauwkeurig afkorten? Dan is een tafelzaag oftewel zaagtafel kopen een ideale keus. Tijdens het zagen ondersteunt de zaagtafel het werkstuk, waardoor je uiterst precies aan het werk kunt gaan en zelfs grote stukken geen enkel probleem vormen.

Afhankelijk van het materiaal dat je wil gaan zagen kun je het zaagblad in de meeste gevallen eenvoudig aanpassen. Zo kun je onder andere kiezen tussen zaagbladen met grove of juist fijne tanden en zaagbladen voor kunststof, hout en metaal.

Koopgids: Beste zaagtafel kopen

Wanneer het de eerste keer is dat je een zaagtafel aanschaft kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Met name het grote aanbod en de diverse bijkomende opties en functies kunnen je nogal overweldigen.

Om het een beetje makkelijker te maken hebben we hieronder een handige koopgids samengesteld met de belangrijkste punten waar je tijdens de aanschaf op kunt letten. Zo voorkom je een miskoop en weet je bovendien zeker dat het apparaat het beste bij jouw keuze past.

Professioneel of hobbymatig gebruik

Wanneer je een professionele klusser bent is een machine uit hoger segment zoals de hierboven vernoemde Metabo en Makita een goede keuze. Zaagmachines in het hoger segment hebben een hoger toerental en in veel gevallen meer functies dan toestellen uit het goedkopere segment. Bovendien kunnen ze meer aan en zijn ze ook geschikt voor dagelijks gebruik.

Ben je echter een hobbyist die maar af en toe gebruik maakt van dit soort machines of heb je zelfs nog nooit met een zaagtafel gewerkt, dan volstaat een goedkopere en tevens lichtere machine volkomen. Ook met deze machines behaal je een meer dan voldoende resultaat voor de meeste huis- tuin- en keukenklusjes.

Zaagblad

Het zaagblad speelt bij een machine waarmee gezaagd wordt natuurlijk een grote rol. De meeste machines worden met minimaal één zaagblad geleverd. Dit zaagblad is vaak een standaard zaagblad voor hout en verder niet heel speciaal.

Sommige fabrikanten leveren hun machines met meerdere zaagbladen waardoor je meteen een variatie hebt voor diverse materialen, maar dit is niet de standaard. Heb je een specifiek zaagblad nodig en is dit niet bij de zaagtafel bijgeleverd, dan vind je zowel online als in de winkel een ruim aanbod.

Let er bij aanschaf wel op dat je een zaagtafel koopt die gebruik maakt van een standaard doorsnee zaagblad zodat je niet beperkt ben tot slechts een kleine (en vaak lastig te verkrijgen) selectie.

Materiaal

Iets wat bovendien ook nog noemenswaardig is, is het materiaal waarvan een zaagblad is gemaakt. Sommige zaagbladen worden in HSS vervaardigd. Dit betekend dat ze bestaan uit snelstaal.

Het voordeel hiervan is dat ze een buitengewoon precieze zaagsnede maken. Andere zaagbladen bestaan uit hardmetaal en worden verkocht onder de naam CT of TCT (met wolfraamcarbide).

Deze zaagbladen hebben als eigenschap dat ze voorzien zijn van extra sterke HM-zaagtanden die tot vijf keer langer scherp blijven in tegenstelling tot HSS zaagbladen. Bovendien bereik je met (T)CT zaagbladen een uitstekend zaagresultaat, zelfs in harde materialen.

Vermogen

Hoe hoger het vermogen, over des te meer kracht beschikt de machine. Met name wanneer je een zaagtafel zoekt om harde of juist dikkere materialen mee te zagen, is een hoog vermogen belangrijk.

Ook wanneer je een zaagtafel zoekt voor professioneel gebruik of van plan bent om hem zeer regelmatig te gebruiken is een hoger vermogen een goede keuze aangezien deze machines niet alleen krachtiger zijn, maar vaak ook sneller.

Wanneer je voor het eerst met een zaagmachine gaat werken of slechts een hobbyist die de machine maar af en toe wil gebruiken, volstaat een lager vermogen ook prima. Met name voor beginners of onervaren personen is een lager vermogen een goede instapmanier om te voelen en te leren wat deze machines zoal kunnen.

Geleiders

Sommige zaagtafels worden geleverd met een geleider. Met deze geleider wordt precies zagen nog makkelijker. Moet je bijvoorbeeld een plank op een bepaalde lengte doorzagen of afkorten, dan zet je de parallelgeleider vast op het aantal centimeters die je af wil zagen.

Vervolgens geleid je de plank hier langs heen waardoor je een gelijke, rechte zaagsnede krijgt. Daarnaast is een parallelgeleider ook ideaal om te gebruiken wanneer je veel dezelfde maten moet zagen.

Mocht deze geleider niet bij de machine worden geleverd dan kun je deze voor veel merken achteraf nog los aanschaffen. Dit geldt echter niet voor alle merken, dus wil je hier gebruik van maken, kijk dan zeker naar welke accessoires op de zaagtafel van jouw keuze passen.

Zagen in verstek

Een zaagtafel is perfect voor het maken van verstekverbindingen bij bijvoorbeeld lijst- of raamwerken. Dat wil zeggen, wanneer je de zaag kunt kantelen. Zoek je een zaag om dit soort klussen mee uit te voeren, dan kies je het best voor eentje waarvan je het zaagblad kunt kantelen.

Met de meeste zaagtafels die over deze functie beschikken, zaag je uiterst precies en eenvoudig onder de meest gangbare hoeken zodat verstekverbindingen perfect aansluiten. Bij sommige zaagtafels is het bovendien mogelijk om de hoek volledig onafhankelijk in te stellen voor nog meer vrijheid.

Stofafzuiging

Bij het zagen van eender ieder materiaal komt er zaagsel en stof vrij. Om de werkplaats schoon en overzichtelijk te houden is het handig dat een machine de mogelijkheid bevat om aangesloten te worden op een stofafzuiging.

Zeker wanneer je veel achter elkaar of langdurig zaagt is dit een fijne, maar bovenal ook veilige functie. Niet alleen heb je door minder zaagsel meer zicht op wat je doet, maar tevens blijven je luchtwegen verschoond van al het stof dat bij sommige materialen zelfs tot ernstige irritatie kan leiden.

Let er wel op dat je voor een stofafzuiging bij zaagtafels vrijwel altijd een extern apparaat nodig hebt zoals een bouwstofzuiger of een stofafzuigsysteem. Wil je dus gebruik maken van deze functie en je beschikt niet over één van deze systemen, dan komen er dus nog extra kosten bovenop.

Veiligheids-hulpmiddelen

Dat een zaagtafel geen speelgoed is moge wel duidelijk zijn. Een zaagblad dat met honderden of zelfs duizenden omwentelingen per minuut ronddraait kan levensgevaarlijk zijn.

Wanneer je met een dergelijke machine aan de slag gaat, dien je dan ook op een zo veilig mogelijke manier te werk te gaan. Ook fabrikanten denken goed na over de veiligheid van consumenten en bieden diverse handige snufjes hier voor aan.

Zo worden de meeste zaagtafels geleverd met een duwstok waarmee je je handen op een veilige afstand van het zaagblad kunt houden, met name tijdens het zagen van het laatste stuk.

Zit deze stok niet bij de zaagtafel van jouw keuze dan is deze los verkrijgbaar in zowel de bouwmarkt als online. We raden dan ook ten zeerste aan deze altijd binnen handbereik te hebben en te gebruiken.

Daarnaast zit er bij vrijwel iedere zaagtafel een beschermkap die het grootste gedeelte van het zaagblad bedekt, net als een spouwmes dat het hout weggeleid van de zaag en hiermee vasthaken voorkomt. Deze kap en het spouwmes dien je altijd te gebruiken en bovendien nooit te verwijderen, ongeacht het materiaal dat je wil zagen.

Tot slot worden sommige machines geleverd met gehoorbescherming en/of een veiligheidsbril. Zit dit er niet standaard bij dan schaf je deze het best zelf aan, net als handschoenen en een stofmasker. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje dus hoe veiliger je te werk gaat, des te beter.

Zaagtafel aanbiedingen

De aanschaf van een nieuwe tafelzaag is een investering die zich zeker kan lonen. Want wanneer je regelmatig met hout (of andere zaagbare) materialen werkt, kan een dergelijke machine je zomaar een hoop tijd besparen. Echter is een tafelzaag ook een behoorlijk dure investering. Zeker als je er eentje neemt van een professioneel merk.

Om je een beetje tegemoet te komen hebben wij op onze aanbiedingen pagina alvast alle zaagtafel aanbiedingen verzameld die op dit moment geldig zijn. Zo hoef jij niet eerst uren alle kortingen op het internet door te spitten én kun je misschien wel jouw favoriete tafelzaag voor een voordelige prijs in huis halen. Dubbele win dus!