Beste accu tacker in 2023

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Beste accu tacker in 2023

Ben je van plan om een accu tacker te kopen, maar wil je eerst weten wat de beste accu tacker is en of deze überhaupt wel geschikt is voor de klusjes die je ermee van plan bent uit te voeren? Wij helpen je graag op weg en hebben daarom een beste accu tacker top vijf samengesteld om de keuze alvast iets makkelijker voor je te maken.

Tot slot vind je na deze top vijf ook nog een handige koopgids met diverse tips waar je bij de aanschaf op kunt letten, zodat je hopelijk de juiste tacker kiest waar je lang plezier van zal hebben.

Onze 3 favorieten

Populair

Beste accu tacker voor de doe het zelve

DeWalt DCN692N-XJ

Populaire accu tacker

Goedkoop

Stanley Fatmax FMC792D2-QW laagste prijs

Stanley Fatmax FMC792D2-QW

Goedkope accu tacker

Professional

beste accu tacker kopen van DeWalt

DeWalt DCN660P2

Professionele accu tacker

Wat is de beste accu tacker?

1: DeWalt DCN692N-XJ

Beste accu tacker professioneel

Met de DeWalt DCN692N-XJ is niet alleen het bevestigen van isolatiemateriaal haast kinderlijk eenvoudig, maar zet je bovendien ook makkelijk de bekleding van meubels vast en spijker je verbindingen in rap tempo in elkaar.

Dankzij de twee bijgeleverde accu’s is je bewegingsvrijheid onbeperkt en hoef je geen rekening meer te houden met lastige stroomkabels of stopcontacten die altijd nét iets te ver weg zitten.

De snelvuurmodus zorgt ervoor dat je razendsnel te werk kunt gaan en in deze modus schiet de DCN692N-XJ circa vier spijkers per seconde af. Mocht er onverhoopt tijdens het schieten een spijker vast blijven zitten in het pistool, dan open je eenvoudig de neus van de tacker om de spijker er zonder gereedschap uit te halen.

Voor extra veiligheid kan het contactmechanisme vergrendeld worden, zodat er geen spijker onverwacht afgevuurd word. Tevens is er ook een droogvuurblokkering, waardoor er niet geschoten kan worden als er geen spijkers in het magazijn zitten.

Plus en minpunten

Pluspunten

  • Beschikt over snelvuurmodus
  • Nietjes en spijkers makkelijk te vervangen
  • Contact mechanisme kan vergrendeld worden

Minpunten

  • Word geleverd zonder accu

2: Stanley Fatmax FMC792D2-QW

beste goedkope accu tacker

Het maken van meubels, vastspijkeren van latten en rachels, het bevestigen van isolatiemateriaal, de Stanley Fatmax FMC792D2-QW kan het allemaal. De 18 volt accu tacker is niet alleen zeer degelijk, maar ook nog eens zeer snel. Hij schiet maar liefs drie spijkers per seconde.

De diepte van de spijkers en daarmee dus de afvuurkracht van de machine stel je zelf uiterst nauwkeurig in, zonder dat je daarbij extra gereedschap hoeft te gebruiken.

De Stanley Fatmax FMC792D2-QW is geschikt voor spijkers van 25 tot maximaal 63 millimeter lang en doordat de machine gebruik maakt van zeer dunne spijkers zijn deze naderhand amper nog te zien. Ideaal voor klussen waarbij het aanzicht van groot belang is of bij de uiteindelijke afwerking.

Door het compacte, snoerloze formaat schiet je zelfs spijkers op plekken waar de ruimte beperkt is. En dankzij de LED-verlichting houd je zelfs in slecht verlichte situaties goed zicht op je werk.

Plus en minpunten

Pluspunten

  • Kan 3 spijkers per seconden schieten
  • Altijd goed zicht dankzij led verlichting
  • Geschikt voor spijkers van maximaal 63 mm

Minpunten

  • Handvat zit diep verwerkt
  • Wat aan de zware kant

3: Milwaukee M18 CN16GA-0

professionele 18V accu tacker

De betrouwbare Milwaukee M18 CN16GA-0 is een zeer robuuste professionele tacker die uitermate geschikt is voor hardere materialen zoals hard hout. Dankzij de ‘Ready To Fire” -techniek is de machine altijd direct klaar om te spijkeren en kun je snel doorwerken.

Voor het instellen van de snelheid en precisie vind je twee standen op de machine die zonder bijkomend gereedschap in te stellen zijn. Bovendien is de machine voorzien van een zogeheten Dry Fire Stop waardoor de tacker niet werkt wanneer er zich geen spijkers in het magazijn bevinden.

Zoals iedere snoerloze tacker werkt de M18 CN16GA-0 uiteraard op een accu. Deze 18 volt Li-Ion accu wordt helaas niet standaard bijgeleverd en zal dus, samen met een lader nog los aangeschaft dienen te worden. Een volle accu is goed voor het schieten van 800 spijkers wat meer dan voldoende is voor de gemiddelde klus.

Plus en minpunten

Pluspunten

  • Ook geschikt voor harde materialen, zoals hardhout
  • Beschikt over een Dry fire stop functie
  • Bij een volle accu lading schiet je gemiddeld 800 spijkers

Minpunten

  • Er worden geen accu’s en lader meegeleverd

4: Milwaukee M12 BST-202X

Milwaukee beste goedkope accu tacker

Voor kleine klusjes zoals bijvoorbeeld het vastzetten van (meubel)bekleding, waarbij je gebruik wil maken van nietjes, zit je met de compacte Milwaukee M12 BST-202X helemaal goed. Deze draadloze nietmachine werkt op een 12 volt accu waar je er zelfs nog een extra exemplaar bij krijgt.

Halverwege de klus met een lege accu zitten is dan ook voorgoed verleden tijd. Met een volle accu schiet je bovendien tot wel 2000 nietjes, dus je kunt hoe dan ook een hele poos vooruit.

De M12 BST-202X is geschikt voor standaard T50 nietjes met een minimale grootte van 6 mm en een maximale grootte van 14 mm. Dankzij de schietklare technologie hebben de nietjes geen aanlooptijd nodig en hoef je niet steeds te wachten. Ook snel en doorlopend nieten is hierdoor mogelijk.

Om te voorkomen dat de machine alsnog schiet terwijl er geen nietjes meer in het magazijn zitten is er een speciale droogvuurblokkering ingebouwd. En wanneer je klaar bent met nieten, dan berg je de machine, samen met de accu’s en oplader veilig op in de bijgeleverde HD-box.

Plus en minpunten

Pluspunten

  • Compact formaat
  • Droogvuurblokkering
  • Gratis een opbergkoffer

Minpunten

  • Niet geschikt voor spijkers groter dan 14 mm

5: DeWalt DCN660P2

beste professionele accu tacker met twee 5,0 ah accu's

De DeWalt DCN660P2 mag zich met recht dé Rolls Royce onder de tackers noemen. Deze professionele 18 volt accu tacker is dermate sterk dat hij uitstekend geschikt is om onder andere gipsplaatprofielen, tengellatten, raamwerken en installatieclips in beton te bevestigen.

De zogenaamde borstelloze motor biedt ondanks zijn compacte formaat ongeëvenaarde werktijd. Afhankelijk van de spijkers die je wenst te gebruiken, stel je één van de drie snelheden in zodat de machine altijd de juiste kracht gebruikt.

Bovendien is de DeWalt DCN660P2 zo in te stellen dat je er zowel op een gecontroleerde manier één voor één spijkers mee kunt afvuren, alsook snelvuren met een maximum aantal spijkers van vier per seconde.

De droogvuurblokkering zorgt er hierbij voor dat de machine niet werkt wanneer er zich geen spijkers meer in het magazijn bevinden.

De machine wordt verder geleverd met twee accu’s van 5,0Ah en een laadstation waardoor je direct aan de slag kunt. Ook krijg je er een handig koffer bij dat niet alleen handig is om de tacker en de accessoires netjes in op te bergen, maar ook om hem veilig te vervoeren.

Plus en minpunten

Pluspunten

  • Krachtige tool die geschikt is voor verschillende materialen
  • Weinig terugslag
  • Word geleverd met 2 accu’s
  • Inclusief een koffer

Minpunten

  • Prijzig

Waarom een Accu tacker?

Een tacker is ideaal voor het snel en makkelijk bevestigen van krammen, spijkers en nietjes. Net zoals bij vrijwel ieder soort machines en producten bestaan er ook hier verschillen in. Goedkopere exemplaren die volledig op mankracht werken kun je onder andere gebruiken voor kleine klusjes zoals een tuindoek of plantenrek aan een schutting, maar ook voor de bevestiging van bijvoorbeeld dun plaatmateriaal of stof.

Een sterkere tacker op accu is daarentegen meer geschikt voor veelvuldig en/of zelfs professioneel gebruik. Dit soort leent zich dan ook ideaal om bijvoorbeeld rachels vast te zetten bij het plaatsen van een plafond of om isolatiemateriaal snel en eenvoudig te plaatsen.

Wat zijn de voordelen van een tacker op accu?

Net zoals bij vrijwel iedere machine die op accu werkt biedt een accu tacker onbeperkte bewegingsvrijheid. Je hoeft geen rekening meer te houden met stopcontacten in de buurt en lastige kabels zijn ook verleden tijd.

Machines op accu zijn dan ook ideaal om niet alleen binnenshuis, maar ook buiten of op locatie te gebruiken. Bovendien kost een accu tacker je haast geen lichamelijke inspanning en kun je zonder menselijke kracht te werk gaan.

Waar je bij een normale tacker zonder motor zelf er door middel van druk- of knijpkracht voor moet zorgen dat de spijker of het nietje in het materiaal terechtkomt, doet een motorisch aangedreven tacker dit volledig vanzelf. Met name wanneer je veelvuldig van dit soort machines gebruik moet maken is dit dan ook ideaal.

Plinten vast spijkeren met accu tacker

Koopgids: Beste accu tacker

Accu tackers bestaan er in diverse uitvoeringen. Bovendien zijn ze niet allemaal geschikt voor dezelfde werkzaamheden. Waar de ene geschikt is voor het afschieten van spijkers, kan een ander alleen maar gebruikt worden om materialen aan elkaar te nieten.

Vooraleer je een dergelijke machine aanschaft is het dan ook van belang om voor jezelf goed te bedenken bij welke werkzaamheden je de tacker wenst te gaan gebruiken.

Daarnaast zijn er nog een aantal aspecten waar je bij een accu tacker kopen op kan letten. Deze onderwerpen hebben wij hieronder al voor je op rijtje gezet zodat je in één keer een goed overzicht hebt tussen de meest voorkomende verschillen.

De aanschaf van een tacker wordt hiermee niet alleen een stuk makkelijker gemaakt, maar ook blijft je een miskoop hopelijk bespaart.

Slagdiepte

Afhankelijk van het materiaal en de gebruikte spijker is het handig om de slagdiepte in te kunnen stellen. Een spijker die dwars door zacht materiaal schiet en er aan de andere kant weer uitfloept, schiet natuurlijk niet op.

Maar ook wanneer je bijvoorbeeld isolatie wil bevestigen dienen spijkers niet volledig ingeschoten te worden om te veel spanning (en daarmee scheuren) op het materiaal te voorkomen.

De meeste tackers zijn hiervoor voorzien van een instelbare slagdiepte. Let er bij aankoop dan ook op of de tacker van jouw keuze over een dergelijke functie beschikt, zeker wanneer je van plan bent om de machine onder omstandigheden en voor verscheidene materialen en spijkers te gebruiken.

Bij een tacker waarmee je nietjes afvuurt, is deze functie vrijwel niet van toepassing aangezien een nietje alleen werkt op een bepaalde diepte.

Gewicht & gebruikersgemak

Wanneer je van plan bent om langdurig met een tacker te werken is het van belang dat deze lekker in de hand ligt en ook zeker niet te zwaar is. Vroeger gold vaak de regel hoe zwaarder de machine, des te krachtiger.

Tegenwoordig worden machines echter in veel gevallen zo gemaakt dat ze ondanks een licht gewicht alsnog over veel kracht bezitten. Probeer er tijdens de aanschaf dan ook op te letten dat je een tacker kiest die in zijn klasse niet het zwaarste gewicht heeft. Je handen en armspieren zullen je er later zeer dankbaar voor zijn.

Voor nog meer gebruiksgemak en comfort kies je bovendien het best een exemplaar dat goed in de hand past, over een ergonomisch handvat beschikt en makkelijk te bedienen is.

Voor de veiligheid hebben veel tackers een bediening waarbij je twee handelingen tegelijk moet doen. Ondanks dat deze functie in feite alleen maar positief zou moeten zijn kan het je soms wel belemmeren om snel door te werken. Test daarom de machine voor gebruik of hij aan de juiste eisen voldoet en of hij voor jou makkelijk te bedienen is.

Laadtijd accu

De laadtijd verschilt niet alleen per accu, maar is daarnaast ook afhankelijk van de oplader. Een accu met veel capaciteit neemt vaak ook meer tijd in beslag tijdens het opladen. Heb je geen zin om zo lang te wachten dan kies je beter voor een tacker met een snel lader.

Deze snel laadsystemen laden, zoals de naam het al doet vermoeden, accu’s sneller op dan gewone laadsystemen, waardoor je weer sneller aan de slag kunt.

Ben je dus van plan om de tacker langdurig achter elkaar te gebruiken en hou je van doorwerken dan is een snel lader wellicht een goede keuze.

Daarnaast kan het ook zeer handig zijn om twee accu’s te hebben zodat je meteen kunt wisselen en niet eerst hoeft te wachten tot de weer accu opgeladen is. Met een setje goede accu’s kun je zo meerdere uren achter elkaar doorwerken.

Veligheid

Dit klinkt misschien overbodig om te vermelden, maar veiligheid staat in alle gevallen voorop. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ook met tackers kunnen nare, en zelfs fatale, ongelukken gebeuren.

Om dit soort gevaarlijke situaties voor een zo groot mogelijk deel te voorkomen hebben fabrikanten veelal extra veiligheidsfuncties in hun machines verwerkt. Zo zijn veel tackers alleen te gebruiken door een tweevoudige handeling zodat de machine niet per ongeluk kan worden gevuurd.

Daarnaast beschikken veel machines over een zogeheten droogvuurblokkering waardoor er wordt voorkomen dat de tacker kan schieten zonder dat er zich spijkers of nietjes in het magazijn bevinden.

Zonder spijker of nietje slaat de machine namelijk hard terug en dit kan leiden tot behoorlijk wat letsel dus deze blokkering blijkt zeker geen overbodige luxe. Los van ingebouwde veiligheidsfuncties zijn er ook een aantal dingen die je zelf kunt doen.

Lees dan ook altijd aandachtig de gebruiksaanwijzing door en bekijk eventuele filmpjes op internet zodat je weet wat je kunt verwachten. Hou je daarnaast te allen tijde aan de veiligheids- en gebruiksvoorschriften.

Draag beschermende kleding en ga niet onbezonnen te werk. Oefen desnoods van tevoren eerst op restmateriaal zodat je de kracht en werking van de machine kunt ondervinden.

inhoud reservoir accu tacker

Reservoir grootte

De grootte van het reservoir is ook een belangrijk punt om te checken. Er is niets zo vervelend om na 20 spijkers of nietjes weer te moeten laden. Dit werkt niet alleen inefficiënt, maar het kan je bovendien ook een hoop irritatie opleveren.

Met name wanneer je de tacker veelvuldig wenst te gebruiken en houdt van doorwerken kies je het best een exemplaar met een groot magazijn. Voor slechts sporadisch gebruik is een kleiner magazijn ook voldoende, maar houd er dan rekening mee dat er een kans bestaat dat je tussendoor moet stoppen om de machine bij te vullen.

Soorten nietjes en spijkers

Afhankelijk van het materiaal gebruik je verschillende soorten nietjes of spijkers. Zo bestaan er verschillende lengtes, diktes en (bij nietjes) breedtes.

Een spijker die in beton geschoten wordt dient bijvoorbeeld steviger te zijn dan eentje die voor hout gebruikt kan worden en een spijker of nietje voor dik materiaal is langer dan voor dun.

Ben je op zoek naar een tacker die verschillende materialen en verschillende diktes met elkaar kan bevestigen dan dien je erop te letten dat de machine meerdere formaten kan verwerken.

Tot slot heb je in de meeste gevallen ook nog de keuze tussen verschillende materialen zoals roestvrij staal, gegalvaniseerd, blank staal en zelfs hout of plastic/fiber. Afhankelijk van de klus die je wil gaan uitvoeren kies je de daarvoor geschikte spijker of niet.

Echter kunnen niet alle tackers zomaar met ieder type spijker of nietje overweg dus zeker wanneer je op zoek bent naar een machine om speciale of specifieke bevestigingen mee te maken is dit wel een aandachtspunt.

Tot slot – Beste accu tacker

Zoals je hebt kunnen lezen is het kopen van een accu tacker een beste opgave. Zo zijn er een aantal punten waar je op moet letten voordat je overgaat tot aankoop. De prijzen van een accu tacker kunnen namelijk erg hoog oplopen.

Ben je van plan om het toestel af en toe te gebruiken, dan hoef je natuurlijk niet zo’n dure machine in huis te halen, dit zou zonde van het geld zijn. Echter voor professioneel gebruik is het natuurlijk wel verstandig om hier in te investeren. Goed gereedschap is namelijk het halve werk!

Wij hopen dat dit artikel je een beetje op weg heeft kunnen helpen, heb je vragen of opmerkingen? Dan horen wij natuurlijk graag van je!