Beste afkortzaag in 2022

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Zaagmachines » Beste afkortzaag in 2022

Er zijn inmiddels zoveel verschillende soorten zaagmachines op de markt dat het vinden van de beste zaagmachine weleens een lastige opgave kan zijn. Ook afkortzagen zijn er in verschillende modellen met verschillende functies waardoor je overspoeld word door het ruime aanbod.

Om het alvast een beetje makkelijker te maken en je op de juiste weg te helpen vind je in het artikel hieronder een top 10 met daarin de (volgens ons) beste afkortzagen die op dit moment verkrijgbaar zijn.

Daarnaast vind je ook nog een handige koopgids met de belangrijkste aspecten waarop je dient te letten bij de aanschaf van een dergelijke machine. Weten wat onze favoriete toestellen zijn? Check ze hieronder!

Onze 3 favorieten

Populair

Bosch PCM 8 S beste prijs

Bosch PCM 8 S

Populaire afkortzaag

Goedkoop

Powerplus POWX07560S beste prijs

Powerplus POWX07560S

Goedkope afkortzaag

Professional

Makita LS1018LN beste prijs

Makita LS1018LN

Professionele afkortzaag

Wat is de beste afkortzaag?

1: Bosch PCM 8 S 

Beste afkortzaag kopen voor af en toe gebruik

Met de Bosch PCM 8 S haal je een robuuste machine in huis die niet alleen tegen een stootje kan, maar waar je dankzij de hoogwaardige aluminium constructie ook nog eens jarenlang plezier van zal hebben.

Het (ver)zagen van grote werkstukken levert geen enkel probleem op voor deze 1200 watt sterke afkortzaag. Dankzij de telescopische trekfunctie met dubbele spangeleiding en de stabiele zijverlengingen bereikt de machine met gemak een zaagbreedte van 220 millimeter en een zaaghoogte van tot wel 65 millimeter. 

Bovendien beschikt de Bosch PCM 8 S over een instelbare lasergeleider, een geïntegreerde werklamp en is hij aan te sluiten op een externe stofafzuiging voor nog meer werkcomfort en gemak.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Goede prijs/kwaliteit verhouding
 • Zaagt nauwkeurig
 • Word geleverd met een cirkelzaagblad
 • Compact

Minpunten

 • Geen snel stop functie

2: Metabo KGS 254 M

Metabo doe het zelf afkortzaag

Met een vermogen van maar liefst 1800 watt en een maximaal toerental van 4500 omwentelingen per minuut kun je wel stellen dat de Metabo KGS 254 M zeker niet de minste is.

Het 254 millimeter grootte zaagblad glijd dan ook haast als vanzelf door dikke en/of brede balken, MDF-platen, laminaat en parket enzovoorts. Is het zaagoppervlak te klein voor de klus die je hebt gepland? Dan verbreed je simpelweg de werktafel door de zijkanten uit te schuiven.

De telescopische trekfunctie zorgt er hierbij voor dat je zelfs planken of balken die breder dan het zaagblad zijn kunt door- of inzagen. Daarnaast zorgt de geïntegreerde laser en werkverlichting voor goed zicht op het werkstuk waardoor je uiterst precieze zaagsneden kunt maken.

Ook groeven en inkepingen maken vormt voor de Metabo afkortzaag geen enkel probleem. Dankzij de diepteaanslag stel je eenvoudig de zaagdiepte naar wens in. En heb je een klus waarbij je in verstek moet zagen, dan vind je op de machine alvast de vijf meest voorkomende hoekmaten zodat je deze zonder gedoe, op een makkelijke en snelle manier kunt instellen.

Tijd verliezen door het meten van graden behoort met deze machine dan ook tot de volledig voltooide tijd.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Zaagblad staat snel stil na het zagen
 • Maakt mooie zaagsnedes
 • Laserlijn
 • Led verlichting

Minpunten

 • Je moet de laser instellen
 • Klein stofzakje
 • Geleiders goed stellen om haaks te zagen

3: Metabo KGS 305 M

Professionele 2 in 1 afkortzaag

Dankzij de uiterst robuuste constructie van aluminium persgietwerk is de Metabo KGS 305 M niet alleen prima geschikt voor hobbywerkzaamheden, maar zelfs onder professionele en zware omstandigheden laat deze machine je niet in de steek.

Met het 305 millimeter grootte zaagblad zaag je zowel onder een rechte hoek, alsook schuin en in verstek. Tevens is de afkortzaag voorzien van traploos uittrekbare tafelverbreding waardoor ook de machine ook te gebruiken is voor het verzagen en afkorten van grotere objecten zoals planken, balken en plaatmateriaal. 

Voor optimaal gebruiksgemak is de Metabo KGS 305 M voorzien van een stofzak en bestaat er tevens de mogelijkheid om hem aan te sluiten op een externe stofafzuiging of alleszuiger. Zo blijft je werkplek schoon en houdt je perfect zicht op je klus.

Met een dergelijke machine is veiligheid een belangrijk punt. Dat vinden ze bij Metabo dan ook; de materiaalklem, aanloopstroombegrenzing en asvergrendeling zorgen voor optimale veiligheid zodat zelfs mensen met nog maar weinig ervaring met een gerust hart aan de slag kunnen.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Zaagt nauwkeurig
 • Heeft een rustige aanloop
 • Nauwkeurige laserlijn
 • Voorzien van extra veiligheidsfuncties

Minpunten

 • Redelijk zwaar

4: Powerplus POWX07560S

Beste goedkope afkortzaag met trekfunctie

Met de 1500 watt PowerPlus POWX07560S afkortzaag klaar je iedere zaagklus in en rondom het huis binnen een mum van tijd. De zaagkop is zowel naar links als rechts kantelbaar waardoor deze machine niet alleen ideaal is voor het zagen onder een rechte hoek, maar ook voor het zagen in (dubbel) verstek. 

Hoe diep je met deze afkortzaag zaagt is afhankelijk van de hoek waarin zich de zaagkop bevindt. Zo betreft de maximale zaagdiepte bij een hoek van 45 graden 32 millimeter en zaag je tot zelfs 58 millimeter onder een rechte hoek. Heb je een werkstuk dat breder is dan het zaagblad?

Dan gebruik je eenvoudig de trekfunctie. Dankzij deze functie verbreed je de zaagbreedte namelijk tot wel 340 millimeter waardoor je zelfs brede planken of vloerdelen in één beweging door kunt zagen.

Kortom, ben je van plan om een vlonder in de tuin aan te leggen, wil je nieuw parket of laminaat gaan leggen of heb je misschien wel de ambitie om meubels te gaan maken? Dan klaar je met de POWX07560S als sidekick iedere zaagklus die hierbij komt kijken.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Zaagkop zowel naar links als rechts te kantelen (dubbel verstek)
 • Maximale zaagdiepte van 32 mm in verstek en 58 mm onder een rechte hoek
 • Geschikt voor extra brede werkstukken d.m.v. trekfunctie
 • Lasergeleiding
 • Inclusief 24T, 210 mm zaagblad, twee inbussleutels, klem en stofzak

Minpunten

 • Zaagcapaciteit ligt iets lager dan bij andere modellen

5: Scheppach HM80LXU

Multifunctionele afkortzaag

Ben je op zoek naar een afkortzaag die veel waar biedt voor zijn geld, dan zit je met de 1500 watt Scheppach HM80LXU helemaal aan het juiste adres. Deze zaagmachine beschikt namelijk over een trekfunctie, lasergeleiding en een kantelbare zaagkop waardoor zelfs in dubbel verstek zagen geen enkel probleem is. 

De stevige gegoten aluminium zaagtafel maakt de machine duurzaam en zorgt ervoor dat deze, ondanks zijn lichte gewicht, tegen een stootje kan. Bovendien wordt de HM80LXU standaard geleverd met een 24 tands zaagblad waarmee je zowel in een rechte hoek als in verstek een maximale zaagdiepte van 58 millimeter kunt bereiken. 

Meer dan genoeg dus voor het in één keer doorzagen van de meest voorkomende maten latten, planken en (dunne) balkjes.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Veel functies voor weinig geld
 • Zaagkop is kantelbaar naar twee kanten
 • Maximale zaagdiepte van 58 mm bij zowel recht zagen als in verstek
 • Trekfunctie voor nog bredere zaagcapaciteit van maar liefst 340 mm
 • Lasergeleiding
 • Gegoten aluminium tafelblad
 • Inclusief 24T zaagblad (⌀210 mm)

Minpunten

 • Snoerlengte is met 1 meter aan de korte kant

6: Metabo KS 216 M Lasercut

beste afkortzaag met lasercut

Voor de Metabo KS 216 M Lasercut is eigenlijk geen enkele zaagklus teveel gevraagd. Of het het zagen van lijsten, plinten, laminaat, (vloer)planken of kleine balken is, of voor het op maat maken van aluminium profieldelen en kunststof afwerklijsten, deze krachtige zaagmachine kan het allemaal. 

Dankzij het meegeleverde hardmetalen, 40 tands zaagblad zaag je met gemak in zowel hout als kunststof tot wel 60 millimeter diep. Liever in verstek zagen? Dat kan natuurlijk ook.

Kantel simpelweg de zaagkop en zet hem door middel van de vergrendel punten in de gewenste positie, zet vast en je zaagt in deze verstek stand tot een maximale diepte van 45 millimeter. 

Daarbij hoef je overigens ook niet bang te zijn om scheef te zagen, want dankzij de lasergeleiding op netvoeding zaag je precies daar waar jij het wil, tot op de millimeter nauwkeurig. 

Tel daarbij het compacte formaat, stabiele design, de geïntegreerde werkstukklem én de meegeleverde stofopvangzak op en je haalt met de KS 216 M Lasercut een afkortzaag in huis die zich niet alleen uitermate leent voor het klussen in en rondom het huis, maar zelfs geschikt is voor professioneel gebruik.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Maximale zaagdiepte van 60 mm bij een rechte hoek en 45 mm bij een hoek van 45°
 • Makkelijk te verplaatsen door laag gewicht en compact design
 • Zeer secuur
 • Lasergeleiding
 • Vaste vergrendel punten voor het zagen in verstek
 • Inclusief werkstukklem en 40T HM zaagblad (⌀216 mm)

Minpunten

 • Zaagkop is slechts naar één kant kantelbaar
 • Geen trekfunctie dus minder geschikt voor brede werkstukken

7: Einhell TE-SM 2534

Beste afkortzaag voor middelmatig klussen

Een andere krachtige afkortzaag is de Einhell TE-SM 2534. Met een vermogen van maar liefst 1800 watt zaag je met gemak planken, balken, latten, profieldelen of laminaat op de juiste maat, zowel onder een rechte hoek als in dubbel verstek. 

Om er zeker van te zijn dat je de juiste hoek kiest is de afkortzaag voorzien van een draaischijf waarop je in één oogopslag de instelbare graden kunt aflezen.

Voor extra veiligheid is de afkortzaag voorzien van een zogeheten softstart functie waardoor de zaag rustig en precies kan worden aangezet. 1800 Watt is immers niet niks, wanneer je de machine direct op volle kracht zou laten draaien.

Dankzij deze functie wordt de kans op uitschieters en terug klappen van het werkstuk drastisch verkleind, maar tevens voorkomt het ook overbelasting van het stroomnetwerk. Niet alleen je vingers en handen zullen je dan ook dankbaar zijn met deze functie, maar ook je meterkast en de bijbehorende stoppen.

Daarnaast beschikt de machine over een duidelijke lasergeleider en ingebouwde werkverlichting zodat je ten alle tijden goed zicht blijft houden op je werkstuk, zelfs in een omgeving met slecht of zeer weinig licht. 

Kortom, de Einhell TE-SM 2534 is een afkortzaag die je met veel plezier bij vrijwel iedere zaagklus zal gebruiken, of het nu in of rondom huis is en of je nu een beginnend, fanatiek of zelfs professioneel klusser bent.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Zeer krachtige zaagmachine: 1800 watt
 • Zaagkop zowel naar links als rechts kantelbaar (dubbel verstek)
 • Maximale zaagdiepte van 90 mm bij 90° en 47 mm bij 45°
 • Grote zaagbreedte van 310 mm d.m.v. trekfunctie
 • Softstart functie
 • Lasergeleider
 • Werkverlichting
 • Inclusief 48T zaagblad (⌀250 mm) en stofopvangzak

Minpunten

 • Geen mogelijkheid tot tafelverbreding, dus minder geschikt voor zeer lange werkstukken

8: Makita LS1018LN

Professionele afkortzaag met trekfunctie, verlichting en veiligheidsfuncties

De Makita LS1018LN is een afkortzaag die dankzij een aantal handige functies het zagen niet alleen een stuk eenvoudiger maken, maar bovendien ook veiliger. 

Wat dacht je bijvoorbeeld van een lasergeleider, waardoor je tot op de millimeter nauwkeurig kunt zagen en je bovendien nooit meer scheef zaagt? Of de softstart functie waarmee je de zaag rustig en gecontroleerd kunt aanzetten én voorkomt dat de stoppen uit je meterkast knallen. Niet slecht toch? 

En dat is zelfs nog niet eens alles. Zo beschikt deze afkortzaag over een zaagblad met een diameter van 260 millimeter en is de zaagkop zowel naar links als rechts te kantelen. De maximale zaagdiepte bij een hoek van 45 graden betreft hierdoor 50 millimeter en onder een rechte hoek behaal je maar liefst 90 millimeter.

Tot slot wordt de LS1018LN standaard geleverd met een stofopvangzak die netjes een groot deel van het vrijgekomen zaagsel en stof opvangt. Want zeg nou eerlijk, niemand heeft zin om na het klussen nog een hoop stof en zaagsel op te moeten vegen. En dan hebben we het nog niet eens over het gevaar dat dit meebrengt voor je luchtwegen.

Je ziet het: de Makita LS1018LN is niet alleen een zeer sterke zaagmachine, maar ook eentje die van alle gemakken is voorzien.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Professionele afkortzaag
 • Dubbel verstek: zaagkop kantelbaar in twee richtingen
 • Maximale zaagdiepte van 50 mm bij 45° en 90 mm onder een rechte hoek
 • Lasergeleiding
 • Zeer nauwkeurig eindresultaat
 • Geïntegreerde tafelverbreding voor extra lange werkstukken
 • Softstart functie
 • Groot formaat zaagblad met een diameter van 260 mm

Minpunten

 • Prijzig

9: DeWalt DW743N

Beste afkortzaag met onderstel van DeWalt

De DeWalt DW743N is een veelzijdige machine die te gebruiken is als tafel-, verstek- en afkortzaag. Het moge dan ook wel duidelijk zijn dat deze zaagmachine met onderstel een ware alleskunner op zijn gebied is. 

De krachtige, maar tevens stille inductiemotor zorgt voor een opgenomen vermogen van maar liefst 2000 watt, wat er voor zorgt dat het zaagblad een maximaal toerental bereikt van 2850 toeren per minuut. 

Dankzij het speciale hendel mechanisme opent de beschermkap automatisch op afkortstand zodat je niet alleen een stuk veiliger te werk kunt gaan, maar ook makkelijker. De ingebouwde stofafzuiging verwijdert direct al het vrijgekomen zaagsel waardoor je werkplek, ogen en longen schoon en veilig blijven.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Stevige afkortzaag
 • Op hoogte zagen door onderstel
 • Zaagt nauwkeurig
 • Oerdegelijk
 • Weinig geluid

Minpunten

 • Zwaar gewicht

10: Makita LF1000

beste professionele afkortzaag met onderstel

De laatste afkortzaag in onze top 10 is de Makita LF1000. De LF1000 is een veelzijdige zaagmachine die zowel als afkort- en als tafelzaag te gebruiken is. 

Het zaagblad heeft een doorsnee van 260 millimeter waardoor je tot 68 millimeter diep in diverse materialen zoals kunststof, plaatmateriaal, hout en plastic kunt zagen. 

Ongeacht het te verzagen materiaal worden vrijgekomen stofdeeltjes en zaagsel opgevangen in de meegeleverde stofzak wat zal resulteren in een schone werkplek en nog meer veiligheid.

Over veiligheid gesproken; de overbelasting beveiliging en de nulspanningsbeveiliging zorgen ervoor dat de Makita LF1000 nog veiliger in gebruik is en de kans op ongelukken een stuk verkleint zal worden. Daarnaast is de zaagmachine voorzien van constante elektronica waardoor het toerental zelfs bij zware belasting gelijk blijft.

De softstart-functie laat de machine rustig starten zonder dat je bang hoeft te zijn dat de stoppen uit de meterkast klappen en zorgt er tevens voor dat het zaagblad gecontroleerd door het werkstuk wordt gestuurd. 

Wil je de machine op een andere locatie gebruiken? Dan klap je poten eenvoudig in en verplaats je hem naar een volgende klus.

Plus en minpunten

Pluspunten

 • Professionele zaagtafel
 • Zaagt nauwkeurig
 • Weinig geluid
 • Multifunctioneel

Minpunten

 • Prijzig
 • Zwaar

Koopgids: Beste afkortzaag kopen

Wil je een radiaal afkortzaag kopen, maar twijfel je nog over welke het moet gaan worden? Wij helpen je graag. Een afkortzaag is immers waarschijnlijk niet iets wat je iedere dag aanschaft dus we begrijpen dat het aanbod nogal overweldigend kan zijn. 

In deze handige koopgids zetten we alvast een aantal belangrijke aspecten en verschillen voor je op een rijtje zodat de uiteindelijke keuze al een stuk makkelijker zal worden. We hopen je op deze manier net wat meer informatie te verstrekken waardoor miskopen kunnen worden voorkomen en je de juiste zal maken.

zaagmachine van bovenaf

Afzuiging

Bij sommige machines krijg je een stofzak, andere machines beschikken over de mogelijkheid om ze aan te sluiten op een stofafzuigsysteem en weer anderen hebben helemaal geen stofafzuiging. Maar wat is nu het beste?

Om een werkplek vol stof te voorkomen is een afkortzaag met afzuiging natuurlijk ideaal. Je werkplaats veranderd na een tijdje zagen al snel in een enorme stoffige bende die naast een hoop schoonmaakwerk oplevert, ook nog eens slecht is voor je gezondheid. 

Bovendien wordt het zicht op je klus ook nog eens belemmerd door al dit stof en zaagsel waardoor zowel precisie als veiligheid in grote mate afneemt. Met name wanneer je van plan bent om de afkortzaag met langdurig te gebruiken, is een optie voor stofafzuiging dan ook geen overbodige luxe.

Stofzak of bouwstofzuiger?

Of je voor een stofzak kiest of voor externe stofafzuiging is eender aangezien ze in principe hetzelfde werken, al dien je wel met een aantal dingen rekening te houden. Een stofzak kan bijvoorbeeld niet oneindig mee.

Wanneer je grote projecten wil gaan zagen kan het zomaar zijn dat je halverwege de werkzaamheden moet stoppen om de zak te legen. Ook fijnstof wordt door dit soort zakken vaak niet goed vastgehouden waardoor dit alsnog in de lucht en dus ook je longen terecht komt.

Een externe stofafzuiging daarentegen ( bouwstofzuiger ) gaat niet alleen veel langer mee, maar hoef je ook minder snel te legen en werkt in veel gevallen een stuk secuurder. Bij dit soort afzuigsystemen kun je kiezen uit twee mogelijkheden, zijnde een alleszuiger of een algemeen afzuigsysteem dat vaak voor grotere werkplaatsen of professionals wordt gebruikt.

Verschillende zaagbladen

Afhankelijk van het te zagen materiaal kies je een bijpassend zaagblad. Zo bestaan er zaagbladen voor hout, kunststof, aluminium en universele zaagbladen waarmee je meerdere materialen kunt zagen.

De meeste fabrikanten leveren hun machines standaard met een universeel zaagblad voor hout. Mocht je andere materialen willen zagen dien je dus zelf een hiervoor geschikt zaagblad aan te schaffen.

Ook in de diameter bestaan er verschillen. Waar sommige merken gebruikmaken van een kleiner zaagblad, voorzien anderen hun machines van een groter formaat zaagblad. Uiteraard geldt hierbij hoe grote het zaagblad, des te dikker materiaal dat je ermee kunt zagen.

Naast bovengenoemde verschillen bestaat er ook nog een verschil tussen het materiaal waaruit het zaagblad zelf is vervaardigd. De meest voorkomende zaagbladen bestaan uit zogenaamd HSS of TCT.

Bij HSS oftewel snelstaal zaagbladen staan de tanden vaak iets korter op elkaar waardoor het zaagresultaat zeer secuur is. (T)CT zaagbladen zijn vervaardigd uit hardmetaal, al dan niet voorzien van wolfraamcarbide (T).

Deze zaagbladen zijn over het algemeen duurzamer en slijten minder snel. Daarnaast zorgen deze zaagbladen voor een meer dan uitstekend zaagresultaat.

afkortzaag met verlichting

Ingebouwde led lamp

Eigenlijk geldt voor alle machines en gereedschappen dat ingebouwde verlichting erg handig is. Ook bij zaagmachines zoals afkortzagen is extra verlichting niet alleen een zeer handige toevoeging, maar het maakt de machine bovendien ook een stukje veiliger.

Goede verlichting bij je klus zorgt ervoor dat je goed zicht houdt op wat je aan het doen bent. Hierdoor worden fouten en ongelukken, met alle gevolgen van dien, voor een groot deel voorkomen.

Uiteraard kun je ervoor kiezen om losse verlichting zoals een (bouw)lamp op je werkstuk te richten, maar in praktijk zal je al snel merken dat dit niet zo makkelijk werkt als gedacht.

Je staat vaak voor de lichtbron waardoor je een schaduw creëert die er op zijn beurt voor zorgt dat je zicht op het werkstuk wordt belemmerd.

Bij een afkortzaag die voorzien is van geïntegreerde verlichting is de lamp in de meeste gevallen strategisch geplaatst waardoor je altijd goed zicht op de zaagsnede, het zaagblad en een gedeelte van je werkstuk behoudt. Kortom, gebouwde (LED)-verlichting draagt niet alleen bij aan het gebruiksgemak, maar ook aan veiligheid.

Variabele snelheidsinstellingen

Net zoals niet ieder materiaal zomaar met ieder zaagblad gezaagd kan worden, bestaat er ook verschil in de snelheid. Zeker bij hardere of juist delicate materialen levert een aangepaste snelheid veelal een mooier en strakker zaagresultaat.

Plan je de zaag te gebruiken voor diverse materialen dan zal blijken dat een variabele snelheid een zeer welkome toevoeging is. Ook een zogeheten slowstart functie draagt hieraan bij. 

Deze functie zorgt er niet alleen voor dat de zaag met een lager tempo opstart waardoor je de zaag secuurder kunt aanzetten op het materiaal, maar draagt bovendien ook bij aan de veiligheid.

Tevens wordt er bij zwaardere zaagmachines door deze functie voorkomen dat de stoppen doorslaan bij het starten.

Werkvlak uitbreidingsfunctie

Het werkvlak van een zaagmachine is beperkt. Zeker wanneer je grote of lange objecten wil zagen kan dit dan ook nog wel eens voor behoorlijk wat gedoe zorgen. Objecten die niet stabiel blijven liggen of niet vast liggen kunnen een behoorlijk gevaar opleveren en zodoende tot ernstige ongelukken leiden.

Om dit te voorkomen bestaat er bij veel afkortzagen de mogelijkheid om het werkvlak te verbreden. ij sommige machines gebeurt dit door middel van blokken die je in elkaar kunt klikken. Bij andere machines schuif je eenvoudig de zijkanten uit.

Welk systeem je kiest is een keuze die volledig bij de koper ligt aangezien beide systemen prima werken, maar mocht je grote objecten willen zagen is een uit te breiden werkoppervlak ten zeerste aan te raden.

Tot slot – Beste afkortzaag

Een afkortzaag is een machine die je hoogstwaarschijnlijk niet dagelijks gaat kopen. Omdat het dure machines kunnen zijn is het verstandig om goed aan na te gaan waar je de machine precies voor wilt gaan gebruiken.

Zoek je een zaag om alleen af en toe wat plinten af te korten en in verstek te zagen, of ben je bezig met een verbouwing en moet de machine van alle gemakken zijn voorzien?

Let er ook vooral op dat het werken met een afkortzaag best gevaarlijk kan zijn. Een ongeluk zit in een klein hoekje! Een exemplaar die voorzien is van extra veiligheidsfuncties, zoals een softstart functie, nulspanningsbeveiliging en overbelastingbeveiliging is wat ons betreft dan ook altijd een goede keus!

Wij hopen in ieder geval dat onze top 10 en koopgids je een stukje op weg heeft kunnen helpen met het maken van een goede keus. Je weet immers waar je op moet letten en wat de beste afkortzaag van dit moment is. Heb je toch nog vragen of misschien suggesties voor dit artikel? Dan horen wij dit natuurlijk graag!