Beste accuboormachine met klopfunctie in 2022

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Boormachines » Beste accuboormachine met klopfunctie in 2022

Op zoek naar een boormachine waarmee je kan schroeven en boren in harde materialen, zoals steen, tegels of staal? Dan is een accuboormachine met klopfunctie hiervoor de beste oplossing. Op deze pagina hebben wij daarom de vijf beste accuboormachines met klopfunctie voor jouw op een rijtje gezet. Enkele zijn geschikt voor dagelijks (professioneel) gebruik, maar er zijn er ook een aantal die meer passen bij de hobbyklusser.

Accuboormachine met klopfunctie top 5

Makita accuboormachine met klopfunctie

Beste makita accuboormachine met klopfunctie5 out of 5 stars

De DHP482RTJ is wat ons betreft de beste accuboormachine met klopfunctie van het merk Makita. Dit toestel beschikt over 2 versnellingen en met een toerental van 1900 en een koppel van 62 Nm is er bijna geen enkele boorklus te veel. Zo boor je makkelijk gaten van maximaal 13 millimeter in staal of steen en 36 millimeter in hout.

Hoewel het best wat vermogen kost om te boren in deze materialen, hoef je dankzij de twee 8 volt 5,0 Ah Li-Ion accu’s geen zorgen te maken dat je zonder power komt te zitten. Deze houden het lang vol en je hebt er altijd één extra zodat je ze eenvoudig kan wisselen. Klaar met boren? Berg de machine dan op in de meegeleverde koffer!

Pluspunten

 • Hoog toerental en koppel waardoor je makkelijk kan boren in harde steensoorten.
 • Krachtige accu’s die op een volle lading het lang volhouden.
 • Geschikt voor professionele werkzaamheden.
 • Inclusief een koffer.

Minpunten

 • Word geleverd zonder boren of bitjes
Bekijk op CoolBlue

DeWalt accuboormachine met klopfunctie

5 out of 5 starsDeWalt accuboormachine met klopfunctie

Uit het hele assortiment behoort de DCD796P2 Dewalt accuboormachine met klopfunctie tot één van de krachtigste boormachines op accu in dit segment. Gaten boren van 13 mm in steen of staal en 40 mm in hout is dankzij de instelbaar koppelmechanisme met 15 standen met een van max 70 Nm en 2000 toeren per minuut geen enkel probleem.

Net als de hierboven genoemde model is dit toestel uitgerust met 2 accu’s. In dit geval zijn het twee 18V XR Li-Ion schuifaccu’s die je snel en probleemloos kan verwisselen. Je krijgt er ook een lader bij waar je de batterijen mee oplaadt. Daarbovenop word er ook nog een stevige T-stak koffer meegeleverd om de machine en accessoires in op te bergen.

Pluspunten

 • Geleverd met 2 accu’s
 • Sterke 5,0Ah accu’s die het lang volhouden bij langdurig boren of schroeven
 • Boorcapaciteit van maximaal 40 mm in hout
 • Schuifaccu’s die je makkelijk snel kan wisselen
 • Inclusief T-stak koffer

Minpunten

 • Word geleverd zonder accessoires, zoals bitjes en boren
Bekijk op CoolBlue

Bosch professional accuboormachine met klopboorfunctie

5 out of 5 starsBosch professional accuboormachine met klopfunctie

Nog een krachtpatser uit onze top 5, de Bosch GSR 18V-60 C. Qua boorcapaciteit, koppel en toerental, staat dit toestel nagenoeg gelijk aan de twee machines hierboven. In staal of steen boor je namelijk gaten van maximaal 13 mm en in hout 38 mm. Ook krijg je bij dit type krijg je een koffer, twee 18 Volt 5Ah accu’s en een oplader er standaard bij.

Het voordeel van deze lader is dat de accu’s razendsnel worden opgeladen. De gemiddelde oplaadtijd is namelijk 45 min. Dat betekent dat je dus nooit hoeft te wachten op een volle accu en lekker door kan klussen. Een ander pluspunt is de ingebouwde verlichting. Want daardoor heb je ook in het donker voldoende zicht!

Pluspunten

 • Krachtige machine om te schroeven en te boren in harde materialen
 • Accu’s zijn ook te gebruiken bij ander gereedschap met hetzelfde accu platform.
 • Accu binnen een uur opgeladen met de meegeleverde snellader.
 • Geïntegreerde werklamp
 • Comfortabel werken dankzij het lichte gewicht.

Minpunten

 • Minder geschikt voor langdurig schroefwerkzaamheden.
 • Geleverd zonder boren en bitjes.
Bekijk op Bol.com

Waarschijnlijk zul je het al gemerkt hebben dat de 3 toestellen die wij hierboven genoemd hebben voornamelijk geschikt zijn voor professioneel gebruik. Wij kunnen ons voorstellen dat wanneer je de machine af en toe gebruikt dat deze modellen misschien wat te prijzig zijn. Daarom hebben we hieronder als alternatief twee goedkopere machines geplaatst die beter passen bij een doe het zelve.

Bosch PSB 1800 Li 2

4.5 out of 5 starsBosch klopboor op accu voor de doe het zelve

Als we kijken naar klopboormachines op accu voor de doe het zelve die niet al te prijzig zijn, dan komen wij al snel uit bij de Bosch PSB 1800 Li 2. Met een maximale toerental van 1350 per minuut en een koppel van 34,0 Nm is deze machine zeer geschikt voor huis en tuin gebruik.

Daarnaast is de PSB 1800 Li 2 accuboormachine met klopfunctie uitgerust met tal van accessoires. Hierbij moet je denken aan schroeven, pluggen, bitjes en een aantal boren voor verschillende materialen. Daarbij worden er twee 18V 1,5 Ah Li-Ion accu’s en een oplader bijgeleverd. Een complete set waar je direct mee aan de slag kan voor een schappelijke prijs!

Pluspunten

 • Licht in gewicht waardoor ook langdurig boren of schroeven geen probleem is.
 • De accu’s zijn ook geschikt voor het andere accu gereedschap van dit.
 • Goede prijs & kwaliteitsverhouding
 • Inclusief koffer 241 accessoires
 • Koffer is op te stapelen op andere  Bosch Systemboxen

Minpunten

 • De accu beschikt over 1,5 Ah en raakt snel leeg bij intensief gebruik.
Bekijk op CoolBlue

Black & Decker BDCHD18BAFC-QW

Goedkope klopboormachine op accu

4.5 out of 5 stars

We zijn alweer bij de laatste klopboormachine op accu uit onze top 5 gekomen, en dat is de Black & Decker BDCHD18BAFC-QW. Wil je echt besparen, maar niet teveel inleveren op kwaliteit? Dan is dit toestel waarschijnlijk de beste optie.

Voor een bedrag van gemiddeld 110 euro heb je namelijk een goede accu tool in huis die ook over een klopboormechanisme beschikt. Bovendien is de BDCHD18BAFC-QW uitgerust met een 80-delig accessoires set, koffer, lader en twee 18V 1,5 Ah Li-Ion accu’s. Een prima toestel wanneer je af en toe wilt schroeven of boren in steen, hout of tegels. Niet alleen overdag, maar ook in het donker dankzij de ingebouwde verlichting. 

Pluspunten

 • Voor een relatief goedkope prijs heb je een goede accuboormachine met klopfunctie in huis.
 • Geleverd met een accessoires set zodat je direct aan de slag kan.
 • Twee 8V 1,5 Ah Li-Ion accu’s en oplader
 • Koffer om het toestel in op te bergen

Minpunten

 • Bij intensief gebruik raken de accu’s snel leeg
Bekijk op CoolBlue

Bekijk ook:


Waarom een accuboormachine met klopfunctie?

Wanneer je van plan bent om met dezelfde machine te schroeven en te boren in hardere steensoorten, dan is wellicht een accuboormachine met klopfunctie de beste keus. De standaard machines zijn namelijk te zwak om dit soort werkzaamheden te verrichten, deze zijn voornamelijk geschikt voor het schroeven en te boren in zachte materialen, zoals gips of gas beton.

Het voordeel van een toestel met een klopfunctie is dat je 2 toestellen in één hebt en daardoor geen aparte klopboormachine hoeft aan te schaften. Dit is niet alleen handig, maar het is nog voordeliger ook.

Wij hopen dat je dankzij deze top 5 een keuze hebt kunnen maken. Heb je vragen of suggesties? Laat dan gerust hieronder een reactie achter!