Beste bladblazer kopen?

Bijgewerkt op:

Home » Tuin gereedschap » Beste bladblazer kopen?

Met name in de herfst wanneer de bladeren weer van de bomen vallen kan het een behoorlijk tijdrovende klus zijn om je tuin en oprit ordelijk te houden. Woon jij ook in een buurt met veel groen, of heb je zelf wellicht één of meerdere bomen in de tuin staan, dan is een bladblazer misschien wel de ideale hulp hierbij. Maar voor welke bladblazer kies je? En waar moet je op letten voordat je überhaupt overgaat tot aanschaf?

Om het iets makkelijker te maken hebben wij hieronder een top 5 samengesteld van bladblazers variërend van het dure en goedkopere segment. Daarnaast vind je onderaan het artikel een handige koopgids met de belangrijkste punten waar je op kunt letten wanneer je overweegt om een dergelijk apparaat aan te schaffen.

Beste bladblazer top 5

Bosch ALB 36 LI

4.5 out of 5 starsBeste bladblazer kopen op accu van het merk Bosch

De Bosch ALB 36 LI is een compacte, draadloze bladblazer. Het apparaat werkt op een 36 volt 2,0 Ah Li-Ion accu die binnen anderhalf uur volledig is opgeladen. Door het zeer lage gewicht van 2,6 kilogram is hij erg licht en makkelijk te hanteren zonder dat je er vermoeide armen van krijgt. De ergonomische vormgeving en de gebalanceerde gewichtsverdeling zorgt voor een comfortabele en makkelijke bediening. Zelfs de blaassnelheid stel je eenvoudig in op een snelheid met een minimaal van 170 tot maximaal 250 kilometer per uur. Ideaal wanneer de bladeren natgeregend zijn en vastgeplakt zitten.

Pluspunten

 • Werkt op accu
 • Compact en licht van gewicht
 • Toerenregeling

Minpunten

 • Op volle vermogen is de accu vrij snel leeg
Bekijk op Bol.com

Makita UB0801V

4.5 out of 5 starsBeste bladblazer kopen van Makita

Met de Makita UB0801V maak je je tuin of oprit binnen no time vrij van bladeren. Niet alleen zuigt dit apparaat de bladeren op in de bijgeleverde 45 liter ruime opvangzak, maar ook beschikt hij over een versnipperfunctie. Dit betekent dat de UB0801V de bladeren direct tijdens het opzuigen versnippert met een ratio van 8 op 1 waardoor deze een stuk minder plek in de kliko of compostbak in beslag nemen en je bovendien de opvangzak ook minder snel hoeft te legen. Dankzij de dubbele handgreep is zelfs langdurig gebruik comfortabel. Ideaal voor grote(re) tuinen of wanneer je in een boomrijke buurt woont.

Pluspunten

 • Tweede handvat voor extra grip
 • Blaas en zuigfunctie
 • Stofzak is van goede kwaliteit

Minpunten

 • Geen extra hulpmiddelen zoals een draagriem of schouderband
Bekijk op Bol.com

Black & Decker GWC3600L20-QW

4.5 out of 5 starsBeste bladblazer kopen van black en decker

Een ware alleskunner is de Black & Decker GWC3600L20-QW. Niet alleen is dit apparaat een bladblazer, maar binnen een paar tellen bouw je hem eenvoudig om tot een bladzuiger. Gebruik je hem in deze laatste stand, dan versnippert hij direct tijdens het opzuigen de bladeren naar een kleiner formaat zodat deze zo min mogelijk ruimte innemen in de 17,5 liter grootte opvangzak. De 36 volt 2,0 Ah Li-Ion accu zorgt ervoor dat je alle bewegingsvrijheid hebt en nooit rekening hoeft te houden met een onhandige verlengkabel die toch altijd maar in de weg zit. De Power Select laat je kiezen tussen ECO mode (maximale gebruiksduur) of TURBO mode (extra kracht) zodat je het apparaat zelf kunt instellen op het werk dat je er mee wil gaan doen. Verder is de GWC3600L20-QW uitgevoerd in een ergonomisch en licht design en is het verstelbare handvat voorzien van een soft grip voor nog meer gebruiksgemak.

Pluspunten

 • Licht van gewicht
 • Extra handgreep voor extra grip
 • Regelbare toerental

Minpunten

 • Blaassnelheid op volle vermogen niet echt krachtig
Bekijk op Bol.com

Gardena ErgoJet 3000

5 out of 5 starsBeste bladblazer kopen van Gardena

De Gardena ErgoJet 3000 is niet alleen zeer krachtig en sterk, maar zoals de naam wellicht al doet vermoeden, ook zeer ergonomisch en comfortabel in gebruik. Met zijn hoge vermogen van 3000 watt en een maximale blaaskracht van maar liefst 310 kilometer per uur verwijdert de ErgoJet 3000 zelfs natte, plakkende bladeren snel en makkelijk. Naast de blaasfunctie heeft deze bladblazer ook een zuig- en versnipperfunctie. Zo blaas je de bladeren bijvoorbeeld eerst bij elkaar op een hoop en zuig je ze daarna op. Het apparaat zal vervolgens de bladeren met een ratio van 16:1 versnipperen waardoor ze zeer weinig plek in de opvangzak zullen innemen. Zo kun je in één stuk doorwerken in plaats van meerdere keren te stoppen om de zak te legen. Voor extra comfort beschikt de bladblazer onder meer over een goede gewichtsverdeling, een ergonomische en comfortabele handgreep, een extra tweede handvat en een draagriem. Ideaal wanneer je het apparaat gedurende een langere tijd achter elkaar wil gebruiken.

Pluspunten

 • Blaassnelheid van maar liefst 310 km per uur
 • Inclusief 45 liter opvangzak
 • Draagriem om langdurig comfortabel te werken

Minpunten

 • Kabel kort waardoor je altijd een verlengkabel nodig bent
Bekijk op Bol.com

Wolf Garten LBV 2600 E

4.5 out of 5 starsBeste bladblazer kopen voor af en toe gebruik

De 2600 watt sterke Wolf Garten LBV 2600 E elektrische bladblazer, gaat met een snelheid van maximaal 270 kilometer bladeroverlast snel en praktisch te lijf. Speciaal voor natte, vastgeplakte bladeren is de bladblazer uitgerust met een hark op het einde van de blaaspijp. Ruim je liever de bladeren meteen op, dan gebruik je de zuig- en versnipperfunctie waardoor al het bladafval direct wordt versnipperd en opgevangen in de meegeleverde 50 liter opvangzak. Krijg je snel vermoeide armen of moet je een groot stuk doen, dan rol je de bladblazer met de neuswieltjes over de grond of je draagt hem met de draagriem over je schouder.

Pluspunten

 • Inclusief een draagriem
 • Vast geplakte blad maak je los met de hark aan de voorkant
 • Je hoeft niet te tillen maar rolt de tool met de wielen over de grond

Minpunten

 • Zwaar en groot
 • Zuigkracht aan de lage kant
Bekijk op Bol.com

Koopgids: Beste bladblazer kopen

Bladblazers, bladzuigers, met opvangzak, met versnipperfunctie, op accu, met kabel. Het aanbod aan bladblazers is groot. Met name wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met dit soort apparaten is een keuze maken misschien best lastig. Twijfel je over een bepaald exemplaar of weet je zelfs helemaal niet waar je nu eigenlijk zoal op moet letten bij dit soort apparaten? Neem dan even de tijd om de volgende punten door te nemen zodat je zeker weten de beste bladblazer koopt die bij jou en de werkzaamheden die je wil verrichten past.

Met kabel of op accu?

Bladblazers vind je zowel in elektrische (met kabel) vorm, op accu of met een benzinemotor. Indien je een bladblazer enkel sporadisch (een paar keer per jaar) wil gebruiken, is een apparaat op stroom of accu een prima keuze. Maar een apparaat dat op een accu werkt heeft wel een extra bijkomend voordeel; namelijk meer bewegingsvrijheid. Rekening houden met een stopcontact in de buurt en een vervelende verlengkabel die ofwel te kort is ofwel in de knoop raakt en in de weg zit is met dergelijke apparaten verleden tijd. Een klein nadeel is echter wel dat een accu maar een beperkte werktijd heeft en dus tijdig opgeladen dient te worden. Wil je het apparaat een lange tijd achter elkaar gebruiken dan zal je bij aanschaf rekening moeten houden met een hoge accucapaciteit, of tussendoor opladen. Met name dit laatste kan als vervelend worden ondervonden aangezien je zomaar één of twee uur moet wachten vooraleer je weer verder kunt.

Benzine bladblazers

Zoek je een bladblazer voor veelvuldig gebruik of om een zeer groot gebied bladvrij mee te maken, dan is een apparaat met een benzinemotor een betere keuze. Deze bladblazers zijn vaak net wat krachtiger in tegenstelling tot elektrische en geven door hun motor net zoveel bewegingsvrijheid als een apparaat op accu. Daarnaast hoeven ze niet opgeladen te worden maar kun je ze bijtanken op ieder gewenst moment. Het nadeel van deze bladblazers is dat ze over het algemeen flink wat duurder zijn dan elektrische modellen en dan het onderhoud wat meer vergt.

Blaassnelheid

Wanneer je een bladblazer koopt, wil je natuurlijk wel een exemplaar met een beetje power en niet eentje die met de snelheid van een zacht zomerbriesje blaast. Let dus bij de aanschaf erop hoe hoog de maximale blaassnelheid is. Over het algemeen zijn de meeste apparaten sterk genoeg voor de gemiddelde tuinopruiming. Maar met name bij natte, plakkende bladeren is een bladblazer met een hoge blaassnelheid een must, tenzij je eerst alle bladeren los wil krabben. Sommige bladblazers hebben bovendien een instelbare snelheid. Deze modellen zijn uitermate geschikt wanneer je bladeren van een grindpad, zandvlakte of tussen planten wil blazen.

Koffermodel of rugzak

De meeste bladblazers worden uitgevoerd in een koffermodel wat wil zeggen dat je het apparaat in je handen, net zoals een koffer, draagt. Voor het meeste thuisgebruik volstaan zulke modellen prima, maar wanneer je langdurig of veelvuldig aan de slag moet dan zijn vermoeide armen niet onoverkomelijk. Een iets meer ergonomische optie is een draagriem waarmee je de bladblazer over je schouder draagt en zo het gewicht verdeeld, maar nog beter is een apparaat in rugzakmodel. Doordat de motor bij dit soort modellen op je rug hangt worden je armen ontlast. Feit is wel dat zulke rugzakmodellen vrijwel alleen bestaan met een benzinemotor en voor normaal thuisgebruik erg duur zijn.

Bladblazer met zuigfunctie

Werk je graag snel en efficiënt, dan is een bladblazer met zuigfunctie en opvangzak wellicht een goede keuze. Niet alleen hoef je de bladeren niet beetje bij beetje met veger en blik in de kliko of op de composthoop te gooien, maar dit soort bladzuiger versnippert ook meteen de bladeren tot een kleiner formaat waardoor ze minder plaats in beslag nemen. Blaas de bladeren simpelweg op een hoop bij elkaar, zuig ze op en het apparaat versnippert ze zelf. Of zuig ze rechtstreeks op van onder een heg of vanaf het gazon of bestrating. Het enige wat je verder nog te doen staat is de zak legen wanneer deze vol is.

Versnipperfunctie

Zoals hierboven al benoemd versnippert een bladzuiger met snipperfunctie de bladeren tijdens het opzuigen. Op deze manier wordt het volume een stuk kleiner en past er een stuk meer in de opvangzak ten opzichte van bladeren in het originele formaat. Daarnaast bespaar je op deze manier ook nog eens een heleboel plek in de kliko.

Gewicht

Je kunt je wellicht voorstellen dat wanneer je met een apparaat moet werken dat meerdere kilo’s weegt, dit na een tijdje niet erg comfortabel zal voelen. Wanneer je een bladblazer of bladzuiger aan wil schaffen is het dan ook van groot belang om op het gewicht te letten. Zwaarder wil immers niet zeggen dat het apparaat ook sterker of beter is. Is je keuze toch gevallen op een wat zwaarder apparaat, let er dan op dat er wieltjes op het blaasstuk zitten of dat er een riem aan bevestigd kan worden zodat het apparaat over de schouder gedragen kan worden.

Extra hulpmiddelen

Sommige bladblazers worden geleverd met een schouderband waardoor je het apparaat zo kunt dragen dat je armen worden ontlast. Met name bij zwaardere modellen is dit een zeer fijne accessoire.

Een ander handig hulpmiddel bij met name bladzuigers, is een opvangzak. Deze zakken worden vrijwel altijd door de fabrikant meegeleverd, maar willen na veelvuldig gebruik nog wel eens kapot gaan. Let er in dat geval dan ook op dat er losse zakken verkrijgbaar zijn voor het type van jouw keuze. Ook wanneer de originele zak net iets te klein is naar jouw smaak, zijn er vaak grotere modellen te verkrijgen. Tot slot zijn er voor sommige merken bovendien nog losse, platte blaasmonden te koop. Perfect voor wanneer je onder hagen, hekken of andere lastig te bereiken plekken te werk moet gaan.