Beste Makita accuboormachine in 2023

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Boormachines » Beste Makita accuboormachine in 2023

Makita is een populair merk onder klussers. Dat is ook zeker niet gek, want Makita staat bekent om het kwalitatief goed gereedschap voor zowel hobby klussers als professionals. Desondanks is het aanbod accuboormachines erg ruim, waardoor je makkelijk een toestel kan aanschaften die eigenlijk niet helemaal bij je past. Dus ben je benieuwd wat op dit moment de beste Makita accuboormachine is en welke accuboormachine het meest geschikt is voor jouw?

Wij hebben een selectie gemaakt van 6 machines voor zowel de professionals als de hobbyklusser. Wanneer je kiest uit één van deze toestellen, weten wij zeker dat je er jarenlang plezier van zult hebben!

Onze 3 favorieten

Populair

Meest populaire toestel

Makita DHP485RFJ
4.5 out of 5 stars

Meest populaire Makita accuboor

Goedkoop

Goedkoopste accuboor Makita

Makita DDF482ZJ
4 out of 5 stars

Goedkoopste Makita accuboor

Professional

Makita DDF486RTJ
5 out of 5 stars

Beste professionele Makita accuboor

Beste Makita accuboormachine – Onze top 6

Als hobbyklusser is het belangrijk om zelf je klussen uit te kunnen voeren zonder dat slechte kwaliteit je tegen houdt. Daarom kan gereedschap van Makita de oplossing bieden. De accuboormachines van Makita zijn van hoge kwaliteit die ideaal zijn voor zowel hobbyklussers als professionele klussers die een geschikte accuboormachine nodig hebben voor dagelijkse werkzaamheden.

Makita DDF485RTJ – Beste allround Makita accuboormachine

beste allround makita accuboormachine

De eerste beste Makita accuboormachine in onze lijst is de DDF485RTJ. Dit apparaat beschikt over een 18 volt accu waarvan er twee worden bijgeleverd wanneer je dit toestel aanschaft. Het is een boor-/schroefmachine waarmee je als professionele klusser goed mee aan de slag kunt.

Het is een allround machine die uiterst geschikt is voor algemene werkzaamheden. Zo kun je als professioneel klusser iedere klant helpen met deze apparatuur. De boormachine heeft een compact formaat en goede machine balans. Daarom is het zo eenvoudig om deze boormachine te gebruiken. Het comfort ligt erg hoog.

Dankzij de BL-motor is de toerenregeling zeer constant. Je kunt deze elektronisch regelen via de schakelaar die aanwezig is op het apparaat. Het is daarbij ook een zeer onderhoudsvrije en energiezuinige machine.

Het apparaat beschikt niet over een klopboorfunctie, er is geen bitset aanwezig en de koffer is soms wat onhandig. Wel kun je zelfs in het donker met deze boormachine aan de slag dankzij de dubbele LED verlichting waarover het beschikt.

De behuizing van het apparaat is op unieke wijze ontworpen waardoor de machine beschermt is tegen stof en vocht. Zo kun je in alle omstandigheden aan de slag met deze allround boormachine.

Pluspunten

 • Deze allround accuboormachine met klopfunctie is geschikt voor zowel de fanatieke klusser als professional
 • Prettige machine om mee te werken dankzij de softgrip handgreep en het compacte formaat
 • Dankzij de koolborstelloze motor en de metalen overbrenging en schakelring heeft dit toestel een lange levensduur
 • Regelbare toerental
 • Voorzien van ledverlichting

Minpunten

 • Word geleverd zonder een bitset of boortjes
 • Koffer soms wat onhandig in gebruik

Makita DDF482ZJ – Beste goedkope Makita accuboormachine

Niet meteen de beste Makita accuboormachine, maar een goedkoper alternatief voor de hobbyklussers onder ons is er de Makita DDF482ZJ accuboor/schroefmachine. Al voor iets meer dan honderd euro kun je deze accuboormachine aanschaffen. Ook deze boormachine beschikt over een 18 volt accu, maar deze wordt niet meegeleverd wanneer je de boormachine aanschaft.

Ook de oplader moet je apart en zelf aanschaffen. Dit is een van de weinige nadelen aan dit eenvoudige apparaat waarmee je elke simpele klus kunt klaren. Er zit zelfs 3 jaar fabrieksgarantie op.

Ook deze boormachine is uiterst geschikt voor allerlei verschillende werkzaamheden. Deze allround boormachine van Makita is dus ideaal voor hobbyklussers die niet teveel willen betalen voor een dure machine, maar wel kwaliteit willen aanschaffen. Het is een lichtgewicht boormachine die compact van formaat is.

Er is sprake van duurzaamheid doordat het apparaat beschermd is tegen overbelasting, oververhitting en ontlading van de accu. Hierdoor gaat het apparaat nog langer mee en ben jij dus verzekerd van een goed product voor de langere termijn.

De motor is 4-polig, wat wil zeggen dat deze veel kleiner is dan de 2-polige motor, maar ook een stuk krachtiger en constanter is in toeren. Er is ook ingebouwde verlichting in de boormachine waardoor je ook in het donker aan de slag kunt.

Pluspunten

 • Perfecte accuboormachine voor de klusser niet al teveel geld kwijt wil zijn, maar ook niet teveel wil inleveren op kwaliteit
 • Voorzien van veiligheidsfuncties, waaronder oververhitting en overbelasting
 • 4 polige toestel
 • Ingebouwde werkverlichting om ook op donkere plaatsen te schroeven of boren

Minpunten

 • Minder geschikt voor dagelijks of intensief gebruik
 • Word geleverd zonder accu en oplader

Makita DDF486RTJ – Professionele accuboormachine inclusief twee accu’s

één van de beste makita accuboormachine

De Makita DDF486RTJ is een boormachine die in een wat hogere prijscategorie valt. De reden hiervoor is dat de machine uiterst sterk en duurzaam is wat hem zo geschikt maakt voor iedere professionele klusser. Zelfs de moeilijkste klussen kunnen worden geklaard met deze ideale boormachine.

De boormachine beschikt over een 18 volt accu die tweemaal meegeleverd wordt bij aankoop van de DDF486RTJ. Ook de oplader is inbegrepen. Dit maakt het extra aantrekkelijk om deze boormachine aan te schaffen, naast dat het uiterst geschikt gereedschap is voor iedere klus.

De boormachine wordt ook nog eens geleverd is een handige Mbox waarin je hem altijd op kan bergen zonder dat hij beschadigd geraakt in opslag.

Deze boormachine heeft zowel de boor- als schroeffunctie. Er is sprake van hoog werkcomfort dankzij de comfortabele softgrip. Hierdoor houdt je het apparaat gemakkelijk vast zonder zere handen te krijgen.

De DDF486RTJ is wat aan de duurdere kant. Dit is een nadeel, maar daarvoor krijg je wel veel kwaliteit terug. Dankzij de unieke koolborstelloze motor is het ook nog eens een duurzaam apparaat doordat er minder warmte ontwikkelt tijdens de werkzaamheden en er is sprake van een hogere beveiliging.

Dankzij deze beveiliging kun je er van uit gaan dat de accuboor jarenlang, ook bij intensief gebruik, lang mee zal gaan. Ook dit apparaat beschikt over dubbele LED verlichting zodat je in het donker nog steeds je klussen uit kan voeren.

Pluspunten

 • Professionele accuboormachine die niet alleen sterk en krachtig is maar ook zeer duurzaam
 • Dankzij de koolborstelloze motor word dit toestel ook bij langdurig gebruik minder warm
 • Voorzien van dubbele LED verlichting zodat je altijd goed zicht hebt
 • Inclusief 2 18V 5,0ah accu’s, lader en opbergkoffer

Minpunten

 • Toestel is aan de prijzige kant en wellicht voor degene die een boormachine af en toe gebruikt wat minder geschikt

Makita DDF487Z – Geschikt voor fanatieke klusser & professioneel

goedkoopste toestel uit onze lijst

Een goedkopere accuboormachine is de DDF487Z. Dit apparaat is uiterst geschikt voor hobbyklussers die af en toe een klus rondom huis moeten klaren. Er wordt echter geen accu of lader meegeleverd, dus die zullen apart bijgekocht moeten worden.

Het is een lichtere boor voor lichtere werkzaamheden. Voor zwaardere en grotere klussen zal dus een professioneler apparaat aangeschaft moeten worden, maar voor kleine klussen rondom huis is de DDF487Z ideaal.

Via de schakelaar zijn de toeren elektronisch te regelen waardoor het makkelijk is om het apparaat precies af te stemmen op jouw klus. Dit apparaat kan zowel boren als schroeven en deze twee functies maken het zo aantrekkelijk om dit apparaat aan te schaffen.

Ook kun je in het donker nog snel wat klusjes afmaken dankzij de dubbele LED verlichting die je in veel accuboormachines van Makita terug kunt vinden. Deze verlichting zit dus ook ingebouwd in deze eenvoudige, maar duurzame boormachine voor hobbyklussers.

De accu van dit makkelijke apparaat is beveiligd zodat je zolang mogelijk kunt genieten van de kwaliteit die deze accuboormachine met zich meebrengt. Er zit een elektrische rem op het apparaat en zelfs over het geluidsniveau is nagedacht.

Wat dit apparaat goedkoper maakt is onder andere de accu die ontbreekt en de lader die ook apart aangeschaft moet worden. Er is echter veel goeds te zeggen over de DDF487Z van Makita waardoor dit probleem makkelijk opgelost kan worden.

Pluspunten

 • Goedkope accuboormachine van Makita voor klussers die niet al teveel hoge eisen nodig hebben
 • Beschik over schroef en boorfunctie
 • Variabele toerental regeling
 • Dankzij de elektrische rem staat de machine direct stil als je de schakelaar los laat

Minpunten

 • Word geleverd zonder een accu, lader, opbergkoffer en andere accessoires
 • Niet geschikt voor de zwaardere boor en schroefwerkzaamheden

Makita HP457DWE – Beste allround compacte accuboormachine van Makita

goedkope toestel inclusief 18V accu's

Een toestel die zeker niet mag ontbreken in onze top 10, is de Makita HP45DWE. Deze accuboormachine is zeer geschikt voor de klusser die regelmatig thuis moeten boren en/of schroeven. Het is een all-in toestel, wat betekent dat de machine word geleverd met twee 18V accu’s en een oplader.

Het is een duurzame toestel. De HP457DWE is namelijk voorzien van een stalen tandwielaandrijving waardoor je er van uit kan gaan dat bij middelmatig boorwerkzaamheden de machine lang mee zal gaan.

Dankzij de variabele toerental regeling stel je snelheid eenvoudig af op je klus. Of je nou snel een aantal schroeven moet in en uitdraaien of wil boren tot max 36mm in hout, 13 mm in steen of staal, De Makita HP457DWE stelt je zeker niet teleur!

Ook wanneer je aan één stuk achter elkaar door klust, zul je merken dat machine erg fijn in de handen ligt. Dit toestel beschikt namelijk over een softgrip en weegt maarliefst 1,7 kg.

Voor degene die dagelijks zwaardere schroef en boorwerkzaamheden verricht, en voornamelijk gebruik maakt van het accu gereedschap van Makita, is de HP457DWE waarschijnlijk minder geschikt. Dit type valt namelijk in de midden categorie en de accu’s zijn van het G accuplatvorm en niet compatibel met de Makita professional series. Voor sommige klussers is dit een minpunt.

Vandaar dat de prijs van dit toestel ook relatief laag is, in vergelijking met wat je er voor krijgt. Naast de meegeleverde accu’s en oplader, krijg je er namelijk ook nog een schroefbit en opberg koffer bij om de machine na gebruik in op te bergen.

Dat de toestel behoorlijk veel pluspunten heeft mag wel duidelijk zijn. Helaas hebben wij ook een minpuntje gevonden, en dat is het ontbreken van verlichting. Als je dus voornamelijk moet boren in donkere ruimtes of buiten tijdens de winter avonden, zul je moeten zorgen voor extra verlichting.

Pluspunten

 • Goede prijs kwaliteitsverhouding
 • Ontwikkeld voor een lange levensduur
 • Inclusief twee Makita G 18V accu’s, oplader, schroefbit en koffer

Minpunten

 • Er worden twee accu’s meegeleverd maar passen niet op het Makita professioneel accu gereedschap
 • Geen werkverlichting

Makita DHP485RFJ – Beste Makita accuboormachine voor fanatieke klusser

Koolborstelloze accuboormachine met twee accu's en oplader

De Makita DHP485RFJ is een accuboormachine die geschikt is voor de fanatieke klusser, maar ook menig professional zal prima uit de voeten kunnen komen met dit toestel. Het toestel beschikt namelijk over een Brushless motor die krachtig genoeg is voor de meeste schroef en boorwerkzaamheden.

Bij de productie van dit type accuboormachine is er goed nagedacht over comfort. Zo is de machine voorzien van een softgrip, met een naar onder versmallende handgreep en greep bevorderend ribbelprofiel. Dit zorgt ervoor dat het toestel lekker in de hand ligt en de kracht gelijkmatig word verdeeld. Bij langdurig klussen zul je daardoor minder snel last krijgen van je vingers.

Een andere pluspunt die meehelpt aan het comfort is de ingebouwde ledverlichting. Zo hoef je niet extra verlichting er bij te pakken om ook op donkere plaatsen te kunnen boren of schroeven. Het wisselen van boren en bitjes gaat super eenvoudig dankzij de 13mm snelspanboorkop en automatische asblokkering. Kortom, een boormachine waarbij je snel een efficiënt je boor en schroefklussen kunt klaren.

De Makita DHP485RFJ word geleverd met twee LXT 18V 3,0ah Li-Ion accu’s, oplader, draaghaak, schroefbit en een Mbox koffer om het toestel na gebruik in op te bergen en netjes te houden. De accu’s zijn natuurlijk uitwisselbaar met andere accu gereedschap van het zelfde merk en accuplatvorm.

Ondanks dat er heel wat pluspunten te noemen zijn, zijn er altijd ook wel wat minpunten te vinden. Één daarvan is het geluid die zowel het toestel als de oplader maakt. Deze is behoorlijk hoog vergeleken met andere type accuboormachines van Makita.

Daarnaast is het toestel voorzien van een klopboor functie, maar bij hardere steensoorten en gaten met een grote diameter merk je toch dat de machine het moeilijk begint te krijgen. Zorg er daarom ook altijd voor dat je een goed, maar vooral ook de juiste boor voor het materiaal gebruikt. Voor de meest standaard boor en schroef werkzaamheden zul je weinig problemen ondervinden.

Pluspunten

 • Dankzij de koolborstelloze motor heeft dit toestel en lange levensduur
 • Erg compacte machine waarmee je ook bij langdurig gebruik aangenaam kan werken
 • Voorzien van klopboorfunctie
 • Boortjes en bitjes eenvoudig te wisselen d.m.v snelspanboorkop

Minpunten

 • Maakt meer geluid tijdens schroeven en boren dan andere modellen
 • Heeft een klopboor maar bij harde muren krijgt het toestel het moeilijk

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een accuboormachine?

Bij het aanschaffen van een accuboormachine zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Het is belangrijk om te kijken naar de kracht en prestaties van de boormachine, zoals de boorcapaciteit en het koppel. Daarnaast zijn de capaciteit van de accu en de oplaadtijd belangrijke overwegingen, vooral als je de boormachine voor langere tijd gebruikt. De ergonomie en het gewicht van de boormachine zijn ook belangrijk om te overwegen, omdat dit van invloed kan zijn op de nauwkeurigheid en het comfort tijdens het werken. Verder is het goed om te kijken naar de accessoires en functies die bij de boormachine worden geleverd, zoals boorbits, schroefbits, een ingebouwde LED-lamp en een snelheidsregeling. Ten slotte is het ook belangrijk om de verschillende merken en prijzen te vergelijken, om zo de juiste boormachine te vinden die past bij jouw specifieke behoeften en budget.

Is Makita beter dan Bosch?

beide merken zijn zeer gerespecteerde en gerenommeerde merken in de wereld van elektrisch gereedschap en hebben een geschiedenis van het produceren van hoogwaardige gereedschappen. Elk merk heeft zijn eigen unieke kenmerken en voordelen.

Makita staat bekend om zijn uitgebreide assortiment gereedschappen, waaronder boren, zagen en slijpmachines. Het merk wordt vooral gewaardeerd door professionals in de bouw- en houtbewerkingsindustrie vanwege de hoge prestaties, duurzaamheid en innovatieve functies zoals de borstel loze motor technologie.

Bosch is ook een gerenommeerd merk in de wereld van elektrisch gereedschap en biedt ook een breed scala aan gereedschappen aan, waaronder boren, zagen en slijpmachines. Bosch staat bekend om zijn duurzaamheid, betrouwbaarheid en innovatieve technologieën.

Het is niet eenvoudig om te zeggen welk merk beter is, want het hangt af van individuele behoeften en voorkeuren. Het is belangrijk om te kijken naar de specifieke kenmerken, prestaties, prijs en kwaliteit van de gereedschappen die je nodig hebt en dan te beslissen welk merk en welk model het beste aan jouw behoeften voldoen.

Slotwoord beste Makita accuboormachine

Het is dus duidelijk dat Makita kwaliteit levert. De beste Makita accuboormachine is geschikt voor zowel hobbyklussers als professionele klussers die elke dag aan de slag gaan met verschillende werkzaamheden.

Er is altijd sprake van 3 jaar fabrieksgarantie. Dat verschilt niet per machine. Elk type gereedschap moet langere tijd mee kunnen gaan, dus Makita verzekert iedereen ervan dat hun producten een aantal jaar mee moeten kunnen gaan.

De boormachines van Makita zijn dus erg aantrekkelijk. Veel van de accuboormachines beschikken over de handige, dubbele LED verlichting zodat je ook tijdens de latere uren nog aan de slag kunt. Dit is zeker handig in de wintermaanden wanneer het al vroeg donker is.

Veel van de accuboormachines beschikken ook over een schroeffunctie en vaak zijn alle accu’s goed beveiligd. Hierdoor gaan de machines langer mee. Er mag geen vuil of vocht bijkomen, dus Makita garandeert je dat dat bij hun accu’s ook niet mogelijk is.

Ben jij een hobbyklusser of voer jij regelmatig klussen uit als professional? Dan kun je bijna niet meer zonder Makita. De boormachines zijn voor iedereen geschikt en binnenkort klaar jij al jouw klussen binnen no-time.