Beste mini cirkelzaag 2023

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Zaagmachines » Beste mini cirkelzaag 2023

Wanneer je voor een klus iets moet zagen kun je kiezen uit verschillende soorten zaagmachines. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een decoupeerzaag, een handzaag, een reciprozaag, een afkortzaag of een invalzaag. Feit blijft echter dat goed gereedschap een klus niet alleen een stuk makkelijker kan maken, maar ook van grote invloed is op het uiteindelijke resultaat.

Zeker wanneer je grote objecten wil gaan zagen is een cirkelzaag eigenlijk een must. Vanwege het (grote) ronde zaagblad kun je er vrij eenvoudig grote stukken mee zagen, zonder dat de zaag verloopt. Hierdoor kun je zelfs platen van enkele meters zeer nauwkeurig op het gewenste formaat af zagen.

Het nadeel van een cirkelzaag is echter dat deze, mede door het grote, nogal lompe zaagblad, minder geschikt is voor gedetailleerde zaagwerkzaamheden. Maar, gelukkig hebben gereedschapsfabrikanten daar tegenwoordig een oplossing voor gevonden: de mini cirkelzaag.

Omdat we de afgelopen jaren steeds meer merken zien die met een mini cirkelzaag op de markt komen hebben we besloten om er een artikel aan te wijden. Hierin vindt je alle informatie omtrent deze zagen die je nodig hebt. Van wat een mini cirkelzaag precies is tot een top 5 beste mini cirkelzaag en alles wat je dient te weten voor de aanschaf van een dergelijke machine

Wat is een mini cirkelzaag?

Voordat we overgaan naar de top 5 is het wel zo handig om te weten wat een mini cirkelzaag nu precies is. Zoals de naam al doet vermoeden is een mini cirkelzaag het kleine broertje van de normale cirkelzaag. Het zaagblad is dan ook een stuk kleiner, waardoor de zaagmachine een stuk behendiger wordt en je veel nauwkeuriger kunt zagen. Vandaar dat de mini cirkelzaag door veel mensen ook wel een precisie cirkelzaag wordt genoemd.

Het belangrijkste voordeel van deze kleine krachtpatser mag dan eigenlijk ook meteen duidelijk zijn. Dit is namelijk terug te vinden in de uiterste precisie waarmee er gezaagd kan worden. Daarnaast speelt ook het formaat van de mini cirkelzaag een belangrijke rol. Doordat dit een stuk compacter en dus kleiner is ten opzichte van een normale cirkelzaag, kun je de mini bedienen met slechts één hand. Je vrije hand kun je dan gebruiken om het te zagen materiaal vast te houden. Ideaal wanneer je gladde materialen wil gaan zagen die de neiging hebben tot verschuiven, zoals bijvoorbeeld laminaat of planken met een fineerlaag.

Beste mini cirkelzaag top 5

Makita HS301DSMJ

beste zaagmachine uit onze top 5

Wil je kleinere objecten zoals laminaat, plinten of lambrisering nauwkeurig op maat zagen, dan is de Makita HS301DSMJ een uitstekende keuze. Deze compacte mini cirkelzaag is met één hand te bedienen en werkt bovendien ook nog eens op accu.

Hierdoor heb je dus alle bewegingsvrijheid die je je maar kunt wensen en is de cirkelzaag op elke plek te gebruiken, waar je wilt en wanneer je ook maar wilt. Dankzij de twee meegeleverde accu’s hoef je je namelijk nooit meer zorgen te maken over het vermogen. Als je maar ervoor zorgt dat je eentje altijd opgeladen houdt.

Ook over de zaagdiepte hoef je je overigens geen zorgen te maken. Dankzij het 85 millimeter grote zaagblad zaag je met de HS301DSMJ tot een maximale diepte van 25 millimeter in een rechte hoek en tot ruim 16 millimeter in verstek. Maar voor welke zaagdiepte of hoek je deze mini cirkelzaag ook maar wenst te gebruiken, 1 ding is zeker. Je behoudt altijd goed zicht op de zaaglijn dankzij de geïntegreerde blaasfunctie. Deze zorgt er namelijk voor dat het vrijgekomen stof en zaagsel direct uit je zicht wordt geblazen. Zo werk je altijd nauwkeurig en veilig.

Pluspunten

 • Geschikt voor professionele doeleinden
 • Dankzij laag gewicht (1,8 kilogram) compact en makkelijk hanteerbaar
 • Geïntegreerde “blaasfunctie” zorgt voor schone zaagsneden
 • Inclusief Mbox opbergbox

Minpunten

 • Er wordt slechts 1 (hout) zaagblad meegeleverd
Bekijk op Bol.com

Black & Decker BES510K-QS

mini cirkelzaag met koffer en accessoires

De Black & Decker BES510K-QS is dankzij zijn fel oranje kleur niet alleen een opvallende verschijning, maar het fraaie ontwerp draagt ook bij aan de veiligheid en werkcomfort van deze 400 watt mini cirkelzaag.

Dankzij de twee handgrepen hou je hem stevig vast, zodat je dunne buizen, laminaat of plinten eenvoudig op maat zaagt (met een maximale zaagdiepte van 27 mm). Hierbij speelt ook de intuïtieve schakelaar een belangrijke rol. Door deze zacht of juist hard in te drukken bepaal je zelf de snelheid. Ideaal bij de wat lastigere klusjes, maar ook bij het zagen van verschillende materialen.

En heb je trouwens wat moeite met recht zagen? Dan geen paniek! Dankzij de meegeleverde langs geleider zaag je voortaan altijd mooie rechte snedes. Zo heb je eigenlijk geen enkel excuus meer om niet met de BES510K-QS aan de slag te gaan.

Pluspunten

 • Het lage gewicht van 1,9 kilogram maakt de machine compact en langdurig hanteerbaar
 • Gegarandeerd rechte sneden dankzij standaard meegeleverde geleiderail
 • Stofafzuiging voor nagenoeg stofvrij werken
 • Inclusief 2 zaagbladen: 1 voor hout en 1 voor metaal

Minpunten

 • Het vermogen van 400 watt is relatief laag ten opzichte van andere modellen
Bekijk op Bol.com

FERM Invalzaag/Mini-cirkelzaag

De FERM CSM1043 Precisie cirkelzaag is een krachtige en compacte machine die ideaal is voor verschillende zaagklussen. Met variabele snelheid is deze precisiezaag de enige in zijn klasse. Het multifunctionele gereedschap kan worden gebruikt als afkortzaag en invalzaag. De machine heeft een vermogen van 500W en kan werken met zaagbladen met een diameter van 85mm. De zaagdiepte van de machine kan eenvoudig worden ingesteld tot 22mm. Met de bijgeleverde stofafzuiging met adapter kun je stofvrij werken. De cirkelzaag is uitgerust met een parallelgeleider, die kan worden bevestigd aan de onderkant van de zaag, waardoor je langere en nauwkeurigere zaagsneden kunt maken.

Pluspunten

 • Makkelijk hanteerbaar, gebruiksvriendelijk ontwerp
 • Laag gewicht van 1,7 kilogram

Minpunten

 • Weinig kracht
Bekijk op Bol.com

PowerPlus POWX1365MB

mini cirkelzaag met accessoires

De PowerPlus POWX1365MB is een ware krachtpatser onder de mini cirkelzagen. Met een toerental van maar liefst 5500 toeren per minuut en het 89 millimeter grote zaagblad zaag je met gemak tot een maximale diepte van 28,5 millimeter. Dit doe je overigens niet alleen in hout, maar dankzij de twee extra meegeleverde zaagbladen ook in keramiek, tegels en zachte metalen zoals o.a. aluminium.

Tel daarbij de mogelijkheid tot stofafzuiging, lasergeleiding én de handige invalfunctie en je haalt met de POWX1365MB niet alleen een krachtige, professionele mini cirkelzaag in huis, maar ook eentje waar je altijd op kunt vertrouwen.

Pluspunten

 • Lasergeleiding voor een duidelijke aanduiding van de zaagsnede
 • De maximale zaagdiepte is met 28,5 millimeter dieper dan menig ander van zijn soort
 • Mogelijkheid om middenin het werkstuk te beginnen dankzij invalfunctie
 • Inclusief 3 zaagbladen voor hout, keramiek en tegels en zacht metaal en aluminium
 • Wordt geleverd met aanslag- en verstekgeleider

Minpunten

 • Met een gewicht van 3,5 kilogram behoorlijk aan de zware kant
Bekijk op Bol.com

PowerPlus POWE30040

goedkope mini cirkelzaag

Voor lichte zaagwerkzaamheden in hout, laminaat, spaanplaat of andere materialen heb je meer dan genoeg aan de PowerPlus POWE30040. Deze mini cirkelzaag heeft een maximale zaagdiepte van 25 millimeter en is voorzien van een lasergeleider waardoor het zagen van een rechte lijn haast kinderspel wordt.

Daarnaast bezit hij over nog een handige extra functie, namelijk de invalfunctie. Zo kun je de zaag middenin je werkstuk aanzetten, wat bijvoorbeeld erg handig is wanneer je gaten voor stopcontacten wil maken in een houten plaat of bij het uitzagen van een sleuf in bijvoorbeeld laminaat.

Om ervoor te zorgen dat het zagen met de POWE30040 ook soepel verloopt, wordt hij standaard geleverd met 3 zaagbladen (voor hout, aluminium en multiplex), evenals een koffer waarin de zaag na gebruik veilig kan worden opgeborgen. Een compleet pakket dus waarmee je direct aan de slag kunt.

Pluspunten

 • Budgetvriendelijk instapmodel
 • Lasergeleiding voor een duidelijke aanduiding van de zaagsnede
 • Mogelijkheid om middenin het werkstuk te beginnen dankzij invalfunctie
 • Wordt geleverd met 3 zaagbladen voor hout, aluminium en multiplex

Minpunten

 • Het gewicht van 3,5 kilogram ligt hoger dan menig andere mini cirkelzaag
Bekijk op Bol.com

Hoe vind je de beste mini cirkelzaag? Bekijk hier onze koopgids

Spreekt een mini cirkelzaag je wel aan en ben je van plan om er ook eentje aan te schaffen, maar heb je geen enkel idee waarop je moet letten? Wij hebben alvast een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet zodat je makkelijk kan bepalen wat voor jou de beste mini cirkelzaag is!

Accu of netstroom?

Net zoals het meeste andere gereedschap kun je bij een mini cirkelzaag kiezen uit twee soorten aandrijving: accu of netstroom. Een mini cirkelzaag op accu heeft het grote voordeel dat je er een zeer ruime bewegingsvrijheid mee hebt. Je hoeft immers geen rekening te houden met stopcontacten en kabels. Anderzijds dien je er wel voor te zorgen dat de accu genoeg is opgeladen vooraleer je aan een klus begint. Daar heb je bij een exemplaar dat op netstroom werkt dan weer geen last van. Hiervoor hoef je alleen maar een stopcontact en eventueel een verlengkabel in de buurt te hebben.

Beide soorten hebben op hun beurt dus zo hun voor- en nadeel. Welke aandrijving voor jou het beste of makkelijkst werkt, is dan ook een keuze die je zelf zal moeten afwegen.

Maximale zaagdiepte

Indien je onze voorgaande artikelen over zaagmachines hebt gelezen dan zal je de term “maximale zaagdiepte” vast niet vreemd in de oren klinken. Met de maximale zaagdiepte wordt aangegeven hoe diep het zaagblad kan zagen. Hoe hoger het getal, des te dieper er gezaagd kan worden.

In tegenstelling tot bij andere zaagmachines is de maximale zaagdiepte bij een mini cirkelzaag echter iets minder belangrijk. Het gaat er immers om dat je er gedetailleerd zaagwerk mee kunt uitvoeren en niet zo zeer diepe zaagsneden. De maximale zaagdiepte is daarom wat minder doorslaggevend. Al betekent dit niet dat je deze helemaal niet in acht hoeft te nemen. Een mini cirkelzaag dient namelijk wel geschikt te zijn voor het materiaal dat je wil gaan zagen. Let er dan ook op dat wanneer je bijvoorbeeld van plan bent om met wat dikker materiaal aan de slag te gaan, de zaag dit aan kan.

Stofafzuiging

Stofvrij werken is erg belangrijk. Dat hoeven we je waarschijnlijk niet uit te leggen. Niet alleen geeft stof en zaagsel immers, zeker wanneer je binnen werkt, een hoop rotzooi die je liever wil vermijden, maar het vormt ook een gevaar voor je ogen je luchtwegen. Zo min mogelijk stof en zaagsel verspreiden is dan eigenlijk, naast de standaard veiligheidsinstructies, één van de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het klussen. Echter is het bekende spreekwoord “waar gehakt wordt vallen spaanders” er niet voor niets.

Hout (en andere materialen) bewerken zonder dat er stof of zaagsel vrijkomt is vrijwel onmogelijk. Gelukkig hebben fabrikanten daar een oplossing voor bedacht: stofafzuiging. Hoe de stofafzuiging in zijn werk gaat kan per merk en type verschillen. Sommige modellen beschikken over een adapter waarmee ze op een (bouw)stofzuiger kunnen aangesloten worden, terwijl andere weer gebruik maken van een opvangbak of -zak.

Hoe dan ook, kies altijd voor een machine die over deze functie beschikt. Op welke manier dit geschiedt is een keuze die je zelf aan de hand van jouw voorkeuren kunt bepalen, zolang de mogelijkheid er maar is.

Zaagbladen

Een goed zaagblad is de sleutel tot een succesvolle zaagklus. Dit houdt in dat wanneer je verschillende materialen wil gaan zagen, je ook verschillende zaagbladen nodig hebt. Ieder zaagblad heeft namelijk zijn eigen specifieke eigenschappen. Zo heeft een zaagblad voor hout bijvoorbeeld net iets andere tanden dan een zaagblad voor dat geschikt is voor multi-materialen. Let er daarom bij de aanschaf van een mini cirkelzaag op welk soort zaagblad(en) er wordt meegeleverd en of deze geschikt is voor jouw werkzaamheden. Zo kun je meteen aan de slag en hoef je niet nog extra uitgaven te doen voor extra zaagbladen..

Prijs

Het laatste aandachtspunt is de prijs van een mini cirkelzaag. Zoals je hierboven in onze top 5 hebt kunnen zien, zijn de prijzen van mini cirkelzaag uiteenlopend. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een goedkoper exemplaar niet per definitie slechter te zijn dan een duurder. Integendeel zelfs, tegenwoordig zijn er steeds meer betaalbare merken die kwalitatief hoogwaardig gereedschap op de markt weten te brengen, dat zeker niet onder hoeft te doen voor duurdere concurrenten. Laat je daarom niet leiden door de prijs, maar kijk vooral naar de kwaliteit en de specificaties.

In principe kun je het jezelf dus zo duur maken als je zelf wilt. Daarom is het handig om vooraf een budget met jezelf af te spreken en zo een maximum te bepalen aan wat je wil uitgeven.

Hoe kies je een cirkelzaag?

Bij het kiezen van een cirkelzaag is het belangrijk om te letten op het vermogen, de zaagblad diameter, de zaagdiepte, de handgreep, de zaaggeleiding, veiligheidsfuncties en de kwaliteit van het merk. Door rekening te houden met deze factoren en jouw persoonlijke voorkeuren, kun je een cirkelzaag kiezen die geschikt is voor jouw specifieke toepassingen en veilig en comfortabel in gebruik is.

Hoe lang doe je met een zaagblad?

De levensduur van een zaagblad is afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type materiaal dat je zaagt, de intensiteit van het gebruik en de kwaliteit van het zaagblad zelf. Over het algemeen gaat een zaagblad enkele uren mee voordat het moet worden vervangen. Het is belangrijk om het zaagblad regelmatig te controleren op slijtage en beschadigingen, zoals tanden die zijn afgebroken of botte snijranden. Wanneer het zaagblad niet meer scherp genoeg is of beschadigd is, kan het de zaagprestaties verminderen en gevaarlijk worden om te gebruiken. Het is daarom belangrijk om het zaagblad op tijd te vervangen om de beste zaagprestaties te behouden en veilig te blijven werken.

Tot slot – Beste mini cirkelzaag

Het moge misschien wel duidelijk zijn: een mini cirkelzaag is een ware must in de gereedschapskist van iedere klusser. Tenminste, als je graag met hout werkt natuurlijk. We hopen dan ook je middels dit artikel een beetje duidelijkheid te hebben kunnen verschaffen over alles wat je moet weten over deze handige tool en wat voor jouw de beste minicirkelzaag is. Mocht je echter toch nog vragen, opmerkingen of misschien tips hebben, dan horen wij graag van je.

Heel veel succes met de aanschaf van jouw nieuwe mini cirkelzaag en alvast veel klusplezier!

Extra tip: neem ook eens een kijkje op onze aanbiedingenpagina. Hier vindt je alle aanbiedingen die op dit moment geldig zijn. Doe er je voordeel mee en wie weet vindt je er wel jouw favoriete mini cirkelzaag voor een leuke prijs. Dat zou mooi niet verkeerd zijn, toch?