Beste slijptol in 2023

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Beste slijptol in 2023

Elke klusser heeft wel eens een slijptol nodig. Denk hierbij aan afbramen van metaal, polijsten, op maat maken van tegels of het slijpen van beton. Deze powertool hoort dan absoluut thuis in het gereedschapskist van iedere bouwvakker of doe het zelve. Wil jij de beste slijptol kopen of ben je advies nodig? Op deze pagina vind je onze top 5 en geven wij handige aankooptips!

Beste Slijptol top 5

Metabo WEV 15-125 Quick ( 125 mm )

Beste slijptol kopen van Metabo
4.5 out of 5 stars

De Metabo WEV 15-125 Quick is een krachtige slijptol die je voor verschillende werkzaamheden kan gebruiken. Denk hierbij aan het slijpen van harde of zachte materialen, zoals baksteen of stalen buizen, maar ook voor het polijsten van materialen. Rustig polijsten of op volle vermogen die dikke stalen buis door slijpen? Met deze powertool bepaal je zelf de kracht die moet worden uitgeoefend. Je kan namelijk de toerental aanpassen door middel van de toerentalregeling en dankzij de draaibare slijp kop slijp je ook gemakkelijk in moeilijke hoeken. Ook ligt hij lekker in de hand en dankzij het vibratie gedempt handvat kan je langdurig slijpen zonder problemen. De perfecte powertool voor de vakman of klusser die niet al teveel geld kwijt wil zijn, en zo min mogelijk wil inleveren op prestaties.

Pluspunten

 • Krachtige slijptol die geschikt is voor elke slijpklus
 • Voorzien van een herstart beveiliging die onverwacht inschakelen voorkomt
 • Ook te gebruiken bij moeilijk bereikbare hoeken

Minpunten

 • Geen koffer inbegrepen
 • Word geen slijpschijf meegeleverd
Bekijk op Bol.com

Makita DGA505ZJ ( 125mm )

Beste slijptol kopen van Makita op accu
5 out of 5 stars

De Makita DGA505ZJ is ideaal als je moet slijpen op plekken met weinig stroomvoorziening. Deze haakse slijper werkt namelijk op accu en is bijna net zo sterk als bekabelde machines. Dankzij de snelheidscontrole functie past hij automatisch de kracht aan, op het te slijpen materiaal.
Daarnaast is er goed nagedacht over de veiligheid. Hij is namelijk voorzien van een veiligheidsschakelaar. Daardoor valt hij snel uit als je er om wat voor reden geen controle meer over hebt. Het is wel jammer dat er standaard geen accu mee word geleverd. Deze zul je er dus los bij aan moet schaffen. 

Pluspunten

 • Je hebt alle bewegingsruimte omdat hij werkt op Makita accu’s
 • Beschikt over anti kickback systeem
 • Voorkomt onverwacht inschakelen door middel van herstart beveiliging

Minpunten

 • Geen slijpschijf inbegrepen
Bekijk op Bol.com

Metabo WPB 18 LT BL 11-125

4.5 out of 5 stars

De Metabo WPB 18 LT BL 11-125 is een krachtige en veelzijdige haakse slijper die geschikt is voor professioneel gebruik. Met een 18 V accu en een slijpschijf van 125 mm is deze slijper ideaal voor het bewerken van diverse materialen, zoals metaal en steen. De haakse slijper is ergonomisch ontworpen en licht van gewicht, waardoor hij comfortabel in gebruik is en gemakkelijk te hanteren. Bovendien is de slijper uitgerust met diverse veiligheidsfuncties, waaronder een elektronische overbelastingsbeveiliging en een veiligheidsschakelaar. In dit artikel zullen we de kenmerken en voordelen van de Metabo WPB 18 LT BL 11-125 bespreken, evenals enkele toepassingen waarvoor deze slijper geschikt is.

Pluspunten

 • Werkt op Metabo accu’s
 • Met opbergkoffer
 • Geschikt voor professionele slijp werkzaamheden

Minpunten

 • Nog geen gevonden
Bekijk op Bol.com

DeWalt DCG405NT-XJ accu-haakse slijper

5 out of 5 stars

De DeWalt DCG405NT-XJ accu-haakse slijper 18V 125mm is een krachtige en betrouwbare haakse slijper die geschikt is voor diverse toepassingen. Met een 18 V accu en een slijpschijf van 125 mm is deze slijper ideaal voor het bewerken van verschillende materialen, zoals metaal, steen en beton. De slijper is ergonomisch ontworpen en licht van gewicht, waardoor hij comfortabel in gebruik is en gemakkelijk te hanteren. Bovendien is de DeWalt DCG405NT-XJ uitgerust met diverse veiligheidsfuncties, zoals een veiligheidsschakelaar en een overbelastingsbeveiliging, waardoor veiligheid en betrouwbaarheid worden gegarandeerd. In dit artikel zullen we de kenmerken en voordelen van de DeWalt DCG405NT-XJ accu-haakse slijper 18V 125mm bespreken, evenals enkele toepassingen waarvoor deze slijper geschikt is.

Pluspunten

 • Betaalbaar
 • Geschikt voor professionele slijpwerkzaamheden

Minpunten

 • Geen herstart beveiliging
 • Geen accu meegeleverd
Bekijk op Bol.com

Makita 9558HNRGK2

Beste slijptol kopen voor de doe het zelve
4.5 out of 5 stars

De laatste model uit onze lijst is de Makita 9558HNRGK2. Deze slijptol is geschikt wanneer je af en toe iets moet slijpen of polijsten. De prijs is relatief laag, maar desondanks heeft hij een sterke motor en is hij voorzien van een softstart functie. Deze zorgt voor een zachte aanloop en voorkomt dat materialen weg springen. Verder is hij licht van gewicht en maakt hij voor een slijptol weinig geluid. Daardoor kun je aangenaam werken zonder zorgen te maken over ongelukken. Voor het slijpen van dikke materialen, is deze slijpmachine minder geschikt.

Pluspunten

 • Dankzij de softstart functie voorkom je weg schieten van materialen
 • Veiligheidsrem zorgt er voor dat de schijf direct stop met draaien na gebruik
 • Koffer en slijpschijven inbegrepen

Minpunten

 • Minder geschikt voor zware slijpwerken
Bekijk op Bol.com

Welke soorten haakseslijpers zijn er?

Haakseslijpers zijn veel gebuikte tools in de klus sector. Deze machines worden voor verschillende klussen gebuikt. Denk hierbij aan slijpen van stalen buizen, bakstenen, betonbanden, tegels of om sleuven te maken in wanden en vloeren. Uiteraard met de juiste slijpschijf!

Er zijn verschillende soorten haakse slijpers die geschikt zijn voor verschillende klussen. Voordat je overhaastig een slijptol gaat kopen, is het handig te weten welke soorten er allemaal zijn. Hieronder vind je ze allemaal!

Elektrische slijpers

De elektrische slijpers zijn de meest krachtige varianten. Deze zijn bedraad en geschikt voor alle soorten werkzaamheden. Het nadeel aan elektrische slijptollen is dat je minder mobiel bent en daardoor bijna altijd een verlengkabel of haspel nodig bent.

Slijptollen op accu

Slijptollen op accu zijn erg handig. Want je bent een stuk flexibeler tijdens je werkzaamheden. Bijvoorbeeld bij het uitslijpen van voegen uitslijpen om een tegel te vervangen of even snel een buis door midden slijpen, zonder een verlengsnoer of haspel met je mee te nemen.

Echter zijn ze wel een stuk minder krachtiger dan elektrische modellen en moet je de accu’s regelmatig opladen.

pneumatische slijpers

Pneumatisch gereedschappen maken gebruik van geperste lucht. Deze machines kun je vergelijken met de elektrische haakse slijpers. Krachtig genoeg voor de meeste klussen, alleen ben je hier geen stroom voor nodig, maar geperste lucht.

Slijptollen op benzine

Deze machines werken op benzine en zijn geschikt voor de zwaardere klussen. Denk hierbij aan het slijpen van trottoir banden of grote straat stenen. Voor de kleinere slijp klussen zijn deze machines minder geschikt. Daarvoor kun je beter elektrische of slijpmachines op accu gebruiken.

Koopgids: Beste slijptol kopen

Haakse slijpers zijn verkrijgbaar in verschillende maten met verschillende eigenschappen. Voor een beginnende klusser kan het lastig zijn de juiste model te kiezen. Wil je een slijptol kopen die het beste bij je past? Maak dan gebruik van deze handige tips!

Goedkoop, duurkoop?

Als je op zoek gaat naar haakse slijpers, kom je deze powertool tegen in verschillende prijsklasse. Er zijn goedkopere modellen te vinden maar ook duurdere die bijvoorbeeld over meer power beschikken. Een goede kwaliteit slijptol ben je nodig als je er veel mee klust. Bij dagelijks gebruik van bijvoorbeeld dikke buizen afslijpen of om hoeken uit te zagen bij dikke vloertegels.

Ben je deze tool alleen een keer nodig voor het afbramen van staal of bij uitslijpen van voegen van een paar simpele tegels? Dan zijn de goedkopere machines ook voldoende. Bedenk goed waar je deze machine voor nodig bent en stem daar op af. Het zou zonde zijn als je een duur apparaat in huis haalt die uiteindelijk achter in de kast beland.

Formaat

Naast de prijsklasse, zijn deze machines ook verkrijgbaar in verschillende formaten. Voor de wat kleinere werkzaamheden, zijn de 125 mm machines vaak voldoende. Ben je van plan om straat stenen of bakstenen te zagen, raden wij aan te kijken naar de wat grote varianten, zoals de Bosch GWS 22-230 JH. Deze is perfect voor de zware slijp en afbraam klussen.

Motor capaciteit

Hoe sneller de schijf draait, des te makkelijk je kan slijpen. Een goed punt om te overwegen tijdens je zoektocht. Bij dagelijks gebruik wil je natuurlijk een machine met zo veel mogelijk vermogen. Bij weinig gebruik en kleinere slijp klusjes, kun je het ook af met modellen die over wat minder power beschikken.

Slijptollen met stofafzuiging

Machines met stofafzuiging zien we steeds vaker, en bij regelmatig gebruik doe je er goed aan een model uit te kiezen die hierover beschikt. Je wilt immers geen stof happen als je aan het slijpen bent. Ben je werkzaam als bouwbakker? Dan is dit ook wettelijk verplicht. Ga je slijpen zonder stofafzuiging, dan riskeer je een fixe boete en deze zijn zeker niet mals. Gelukkig zijn de meeste slijpers om te bouwen met beschermkappen waar je een alleszuiger op aan kan sluiten. Voordat je een slijptol kopen gaat, kun je het beste even navragen of de betreffende machine daarvoor geschikt is.

Wat is het verschil tussen een slijptol en een haakse slijper?

Een slijptol en een haakse slijper zijn twee benamingen voor hetzelfde gereedschap. Het is een handzaam en veelzijdig apparaat dat wordt gebruikt voor het bewerken van verschillende materialen, zoals metaal, steen en beton. Het verschil zit voornamelijk in de naamgeving. In sommige regio’s wordt het apparaat een slijptol genoemd, terwijl het in andere regio’s bekend staat als haakse slijper. De benaming kan ook afhangen van het type schijf dat wordt gebruikt. Zo wordt het apparaat soms ook wel een doorslijpmachine genoemd als er gebruik wordt gemaakt van een doorslijpschijf. Over het algemeen worden de termen slijptol en haakse slijper echter door elkaar gebruikt en verwijzen ze naar hetzelfde gereedschap.

Waar moet je op letten bij het kopen van een slijptol?

Bij het kopen van een slijptol is het belangrijk om te letten op het vermogen, de schijfdiameter, het gewicht, de handgreep, de veiligheidsfuncties en de kwaliteit van het merk. Door rekening te houden met deze factoren kun je een slijptol kiezen die geschikt is voor jouw toepassingen en veilig en comfortabel in gebruik is.