De mooiste houten details voor in jouw huis

Gepubliceerd op:

Home » Klussen » De mooiste houten details voor in jouw huis

Ben jij bezig met een verbouwing en wil je graag hout integreren in jouw huis? Of wil je simpelweg jouw huidige huis een make-over geven? Hout kan een boel sfeer in het huis brengen waardoor jij je heerlijk thuis kan voelen. Ben je benieuwd wat de nieuwe trends zijn op het gebied van hout in huis? Lees dan gauw verder.

Houten vloeren

Wil jij graag een houten vloer in huis? Kies dan voor laminaat visgraat. Dit is van oudsher een zeer luxe vloer die vooral in grote villa’s of kastelen werd gelegd. Tegenwoordig is dit echter ook iets wat je in veel woonhuizen tegenkomt. Het is een vloer waarbij korte houten panelen worden gebruik die haaks op elkaar worden gezet. Dat gebeurt niet op een rechte manier, maar juist op een schuine manier, waarbij de een patroon wordt neergelegd dat, zoals de naam al verraadt, lijkt op een vissengraat. Het geeft een warm gevoel in huis en creëert tegelijkertijd een luxe sfeer.

Je kan natuurlijk kiezen voor echte massief houten plankjes. Je kan ook kiezen voor laminaat. Daarbij ga je voor iets goedkoper materiaal dat toch het gevoel van veel luxe geeft en lijkt alsof het hout is. Laminaat is ook erg gemakkelijk te leggen of te laten leggen. Je begint met verschillende starterspunten op een egale, schone ondergrond, en werkt vanuit die punten door totdat de hele vloer gelegd is.

Daarnaast kan je ook kiezen voor visgraat pvc, dat is geen hout maar een kunststof. Deze werkt heel goed wanneer je bijvoorbeeld hetzelfde visgraat effect ook in de badkamer of wc wil. Het is namelijk waterbestendig en houdt warmte vast. Dit kan dan ook een mooie toevoeging zijn op de rest van de houten visgraat vloer in jouw huis.

Akupanelen

Wil jij eens iets compleet anders in huis? Dan kan je in plaats van een gipswandje, akupanelen laten plaatsen. Dit is een akoestische houten wand, van panelen die op een verticale manier zijn geplaatst. Dit is een echte eyecatcher in jouw huis, en geeft een nieuwe, schoon en modern gevoel aan de ruimte. Deze panels worden opgebouwd uit vilt waarover heen een houten verticale plank wordt geplaatst. Deze worden dicht naast elkaar geplaatst waardoor je een zeer warme akoestiek creëert in je huis.

Tegelijkertijd is het voordeel van een akupanel dat je niet de hele muur hoeft te schilderen, maar toch een nieuw, warm gevoel de kamer in brengt. Verf of behang is dus niet meer het enige alternatief. Een houten wandbekleding kan net zo goed werken. Daarnaast kan je alsnog bij een akupanel prima kiezen tussen verschillende kleuren. Tevens kan je oneffenheden op de muur verbergen, of wanneer de muur niet goed is afgewerkt, kan je hier een akupanel overheen plaatsen. Elke houten plank die in het akupanel wordt geplaatst, heeft een eigen unieke uitstraling. Dat maakt dat het volledige akupanel zeer uniek in haar vorm is en je dus nooit dezelfde tegenkomt bij andere mensen thuis.