Dit zijn de voordelen van werken in de cloud

Bijgewerkt op:

Home » Doe het zelf » Dit zijn de voordelen van werken in de cloud

We doen tegenwoordig steeds meer digitaal, dat begin je steeds meer te merken binnen bedrijven. Wil je met jouw bedrijf graag meer in de cloud gaan werken? Dat is vandaag de dag gelukkig niet meer zo lastig. Er zijn een hoop aanbieders die je kunnen ondersteunen in het implementeren van cloud oplossingen. In de cloud werken is eigenlijk bijna niet meer weg te denken in een bedrijf. Het levert zoveel voordelen op, hoe groot of klein je organisatie ook is. In dit artikelen zetten we de grootste voordelen van werken in de cloud voor je op een rij!

Samenwerken was nog nooit zo makkelijk 

Nu hybride werken steeds normaler wordt, ontstaan er in veel organisaties uitdagingen op het gebied van samenwerken. Communicatie wordt in veel beroepen lastiger als iedereen vanuit verschillende locaties werkt. Cloud oplossingen, zoals DaaS IT, kunnen je helpen om het samenwerken tussen collega’s weer makkelijker te maken. Iedere medewerker kan op de cloud inloggen om alle bestanden te vinden die ze nodig hebben, waar ze vandaan werken maakt niet uit. Werknemers kunnen bestanden en mappen ook eenvoudig met elkaar delen in de cloud. 

Veiliger werken op afstand

In het begin bracht thuiswerken veel uitdagingen met zich mee op het gebied van veiligheid. Cybercriminelen verzinnen immers steeds nieuwe trucs om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Het is dus extra belangrijk dat medewerkers veilige toegang tot de data, apps en hardware van het bedrijf hebben. Dankzij cloud oplossingen kunnen medewerkers veel veiliger op afstand werken. Ze kunnen bij al hun bestanden in de cloud, in een goed beveiligde online omgeving. Dit kan bijvoorbeeld met een twee factor authenticatie. Medewerkers loggen in met gebruikersnaam en wachtwoord en ontvangen dan nog een code via hun telefoon om in te loggen op het systeem. Met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord kunnen cybercriminelen dan dus niet meer bij de gevoelige data van het bedrijf!

Back-up maken in de cloud 

Ten slotte biedt het in de cloud werken nog het grote voordeel dat je van alle belangrijke data een back-up kunt maken. Die back-up blijft in de cloud staan, waardoor je hem nooit kwijt kunt raken. Je kunt het zelfs zo instellen dat er dagelijks automatisch een back-up wordt gemaakt van alle belangrijke gegevens, zodat je ze nooit kwijt kunt raken. Het is dan geen probleem meer als er een pc crasht of een laptop wordt gestolen. Alle data staat veilig opgeslagen in datacenters, zodat je het altijd in no-time terug kunt halen. Gebruik je als bedrijf bepaalde softwarepakketten? Dat is geen probleem, je kunt deze gewoon blijven gebruiken als je deels of volledig in de cloud wil gaan werken. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald boekhoudpakket of software voor het beheren van de voorraad.