Handige tips om je gereedschap mee te nemen

Bijgewerkt op:

Home » Accessoires » Handige tips om je gereedschap mee te nemen

Als echte klusser weet je natuurlijk hoe belangrijk goed gereedschap is. Sterker nog, de kans dat je zonder de klus op een goede manier weet uit te voeren is vrij klein. Toch zien we dat het lang niet altijd even eenvoudig is om alle gereedschappen op een gemakkelijke manier mee te krijgen. Mede om die reden hebben wij een aantal handige tips voor je, zodat je bijvoorbeeld tijdens het vervangen van een lamp niet iedere keer van de ladder af hoeft, omdat je weer een andere schroevendraaier nodig hebt. Dus ben jij een echte klusser, maar herken je je in het probleem dat het op een handige manier mee kunnen nemen van je gereedschap een uitdaging is? Dan zijn deze tips absoluut de moeite waard om eens goed door te nemen.

Zorg voor een goede gereedschapskoffer

Een goede gereedschapskoffer is niet alleen handig, maar ook belangrijk om je gereedschap veilig en georganiseerd te kunnen meenemen. Kies een koffer die stevig en duurzaam is, met voldoende compartimenten en vakken om al je gereedschap op te bergen. Zo voorkom je dat je gereedschap beschadigd raakt tijdens het transport. Handig is daarbij vooral om te kiezen voor een koffer die ook uit elkaar te halen is, zodat je bijvoorbeeld alleen het bovenste deel met schroevendraaier mee kunt nemen en dus niet voor een kleine klus de hele koffer mee hoeft te slepen. Voor de wat kleinere gereedschappen kun je ook handtassen kopen, zodat je niet met een hele koffer hoeft te slepen.

Zorg voor een checklist

Zit jouw uitdaging hem vooral in het meenemen van het juiste gereedschap? Dan is het maken van een checklist een aanrader. Het voordeel is dan namelijk, dat je gemakkelijk kunt checken of je alles wel bij je hebt voor een bepaalde klus. Om even terug te komen op het vervangen of ophangen van een nieuwe lamp, is een spanningszoeker wel zo handig. Heb je deze niet bij je, dan kun je ook niet controleren of er nog spanning op de draad zit ja of nee. Je kunt de schakelaar in de meterkast wel hebben uitgedaan, maar dat wil niet zeggen dat het ook veilig is. Net als dat een checklist bij het inpakken van je nieuwe rugzak dames voor vakantie handig is, geldt dit dus ook voor het inpakken van een gereedschapskoffer of kist voor een bepaalde klus.

Wees selectief met gereedschap

In het verlengde van een checklist, is het ook verstandig selectief te zijn met het gereedschap. Neem dus ook alleen het gereedschap mee dat je daadwerkelijk nodig hebt voor de klus. Overbelast jezelf niet met onnodig gereedschap dat je waarschijnlijk niet zult gebruiken. Denk dus vooraf even goed na wat je allemaal denkt te moeten doen, zodat je op basis daarvan ook de juiste gereedschappen mee kunt nemen. Bij het ophangen van een lamp heb je bijvoorbeeld geen zaag nodig.

Denk goed na over de specifieke taken die je moet uitvoeren en selecteer alleen het gereedschap dat essentieel is. Dit bespaart ruimte in je koffer en maakt het gemakkelijker om georganiseerd te blijven.