Inleiding tot oliepompen en hun toepassingen

Bijgewerkt op:

Home » Doe het zelf » Inleiding tot oliepompen en hun toepassingen

Het verpompen van olie is een belangrijk aspect in diverse industrieën, werkplaatsen en garages. Er zijn verschillende soorten pompen beschikbaar voor het verwerken van olie, elk met hun eigen kenmerken en toepassingen. Een betrouwbare leverancier en specialist op het gebied van smeertechniek, zoals Ancotech, kan u helpen bij het kiezen van de juiste pomp voor uw specifieke behoeften. In dit artikel bespreken we de verschillende soorten oliepompen en hun toepassingen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Hevelpompen: Handbediende oplossing voor het verpompen van olie

Hevelpompen zijn handbediende oliepompen die geschikt zijn voor het verpompen van olie met een viscositeit tot SAE 240. Ze werken op basis van het creëren van een vacuüm en zijn eenvoudig in gebruik. Hevelpompen zijn ideaal voor kleinere hoeveelheden olie en worden vaak gebruikt in werkplaatsen, garages en voor het overbrengen van olie van en naar kleinere containers. Omdat ze handmatig worden bediend, zijn ze energiezuinig en hebben ze geen elektriciteit of perslucht nodig om te functioneren.

Roterende vatpompen: Efficiënte olieoverdracht uit vaten

Roterende vatpompen zijn een andere soort oliepomp die geschikt zijn voor het verpompen van olie uit vaten met een capaciteit van 50 tot 205 liter. Ze maken gebruik van roterende elementen om de vloeistof te verplaatsen en kunnen elektrisch, pneumatisch of hydraulisch aangedreven zijn. Roterende vatpompen hebben een gebogen uitloop, wat zorgt voor een efficiënte en gecontroleerde olieoverdracht. Ze zijn geschikt voor het verpompen van diverse vloeistoffen, zoals motorolie, transmissieolie en hydraulische vloeistoffen.

Verrijdbare en draagbare olievulsystemen: Mobiele oplossingen voor olieverversing

Er zijn ook mobiele oplossingen beschikbaar voor het vullen en verversen van olie in voertuigen en machines. Verrijdbare olievulsystemen zijn handig voor het vullen van oliedrums van 50-60 liter en kunnen eenvoudig worden verplaatst met een drumdolly. Draagbare olie vulapparaten met pneumatische bediening hebben een reservoirinhoud van 16 liter, wat ze handig maakt voor het vullen van olie in voertuigen en machines op locatie. Beide soorten olievulsystemen bieden een praktische en flexibele oplossing voor het bijvullen en verversen van olie in verschillende situaties.

Het belang van een betrouwbare leverancier voor uw oliepompen en toebehoren

Een betrouwbare leverancier, zoals Ancotech Smeertechniek, is essentieel bij het vinden van de juiste oliepompen en toebehoren. Ancotech werkt samen met gerenommeerde merken zoals Lincoln Industrial, SKF, Pressol en Graco, en heeft gekwalificeerd personeel dat gespecialiseerd is in smeertechniek en advies kan geven. Naast vetnippels en oliepompen bieden ze ook onderdelen en toebehoren voor alle pompen, zodat klanten snel hun productie kunnen hervatten. Bovendien biedt Ancotech onderhoud, reparatie en revisie van pompen aan in hun eigen werkplaats, inclusief de mogelijkheid om gereviseerde pompen als ruilpomp te gebruiken.