Must have tools voor de echte thuisklusser

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Must have tools voor de echte thuisklusser

De meesten mannen en natuurlijk ook vrouwen staan er vaak niet om te springen om thuis te moeten klussen. Toch ontkom je er niet aan om een keer een lamp, schilderij of kapstok op te hangen. Ook kan het zijn dat er een keer ergens een plankje aan de muur gemaakt moet worden, omdat je wat extra spullen wilt kunnen opbergen. Omdat je er niet op staat te springen om voor ieder klein dingetje iemand te moeten laten komen, zijn er een aantal must have tools, die eigenlijk iedereen standaard in huis moet hebben. Daarbij maakt het niet uit of je nu af en toe een keer een lamp op moet hangen of regelmatig de nodige klusjes in en rondom huis uitvoert. Met dit gereedschap weet je in ieder geval zeker dat je het overgrote deel van de klusjes in huis, helemaal zelf kunt uitvoeren.

Accuboormachine

Het gereedschap dat eigenlijk iedereen in huis moet hebben, is een eenvoudige accuboormachine. Hiervoor hoef je echt geen kapitaal uit te geven, maar zijn er ook genoeg, wat goedkopere opties. Let alleen wel op het vermogen van de boormachine, aangezien je bij te weinig kracht problemen kunt krijgen een eenvoudige schroef in het hout te kunnen draaien. Het grote voordeel aan een accuboor, is dat je er niet alleen schroeven mee in de muur kunt draaien, maar ook gaten mee kunt boren, mits het niet om een betonnen of stenen muur gaat uiteraard. Stel dat je net een nieuwe tas in de online ted baker tas sale hebt gekocht, maar je hebt geen plek meer in je kast, dan is een extra plank of haak wel zo handig. Met een accu boor boor je dan niet alleen eenvoudig een schroef in de muur, maar maak je eventueel ook een gat voor het bevestigen van een ophanghaak voor je tas.

Schroevendraaiers

Wie denk dat een accuboor handig is, moet ook absoluut een set met schroevendraaiers in de kast hebben liggen. Niet alleen kruiskopschroevendraaiers worden ontzettend vaak gebruikt, maar ook schroevendraaiers met een platte kop. Vooral als het gaat om bijvoorbeeld het klepje van de afstandsbediening of van het speelgoed van de kinderen, zijn schroevendraaiers onmisbaar. Daarnaast is het ook niet in alle gevallen handig een boor te gebruiken bij het vastschroeven van een schroef in een plug. Dit wordt vaak gedaan met een schroevendraaier, zodat de plug goed en stevig blijft zitten. Stel dat je een haak aan de muur hebt gemaakt, waaraan je je nieuw gekochte laptoptas voor dames aan wilt ophangen, dan wil je niet dat deze valt. Helemaal niet omdat de kans bestaat dat dan ook je laptop beschadigd raakt, met alle gevolgen van dien.

Hamer en spijkers

Als er iets is dat we niet mogen vergeten, dan is het wel een hamer en wat spijkers. Een hamer is namelijk ideaal en wordt regelmatig gebruikt. Koop bij voorkeur wel een klauwhamer, zodat je een verkeerd ingeslagen spijker ook gemakkelijk weer uit de muur of het hout kunt halen. Let bij het kopen van de spijkers wel op dat je kiest voor spijkers geschikt voor het type materiaal waar je ze in wilt slaan en hoeveel gewicht ze kunnen hebben. Zo is het niet handig een zwaar schilderij op te hangen aan een dun spijkertje, terwijl een lichte klok daarentegen natuurlijk geen probleem is.