Beste oorkappen met radio in 2022

Bijgewerkt op:

Home » Accessoires » Beste oorkappen met radio in 2022

beste oorkappen met radio top 3 en koopgidsBen je op zoek naar gehoorbescherming, maar wil je nog wel wat kunnen horen van muziek? Dan zijn de oorkappen met radio de gehoorbeschermers die je nodig bent! Deze oorkappen geven je namelijk bescherming tegen al het lawaai van zware machines en gereedschappen op de bouwplaats, maar zorgen er nog wel voor dat je lekker naar de radio kunt luisteren tijdens het klussen. Om je op weg te helpen bij het maken van de beste keuze, hebben wij een handige koopgids geplaatst. Wil je liever direct weten wat de drie beste oorkappen met radio zijn? Bekijk dan hieronder onze top 3!

Beste oorkappen met radio top 3

3M Peltor Worktunes

beste budget oorkap met FM radio functieDe 3M Peltor Worktunes is wat ons betreft de beste keus als je op zoek bent naar oorkappen die je goede gehoorbescherming geven en genoegen neemt met AM/FM radio ontvangst.

Dit toestel is voorzien van 5 voorkeurszenders zodat je lekker door kunt klussen en niet steeds hoeft te zoeken door alle frequenties.

Met een dempingswaarde van 32 DB is de Peltor Worktunes goed te gebruiken op de bouwplaats en beschermt hij je oren goed tegen het harde lawaai van machines en elektrische gereedschappen.

Bovendien zit de Peltor worktunes erg prettig. Dankzij het lichte gewicht van 305 gram en de zachte oorkussen heb je niet eens in de gaten dat je oorkappen draagt. Bovendien zijn de kussens goed schoon te houden en wanneer nodig eenvoudig te vervangen.

Plus en minpunten

 • 32 SNR waarde
 • Weegt maarliefst 305 gram
 • 5 voorkeur zenders
 • Oorkussens vervangbaar
 • Geen DAB+
 • Geen Bluetooth
Bekijk op Bol.com

3M Peltor HRXD7A-01

3m peltor met dab+ ontvangstZoek je toch net wat meer dan de hierboven genoemde model? Dan is 3M Peltor HRXD7A-01 wellicht een betere optie. Deze gehoorbescherming beschikt namelijk naast de FM frequenties ook nog eens over DAB+ voor optimaal ontvangst. Om je eigen muziek te beluisteren is er een Aux ingang aanwezig.

Via de knoppen aan de zijkant zet je het volume harder of wissel je van zender, maar een leuke en vooral een handige toevoeging is de ingebouwde microfoon. Daardoor bedien je het toestel niet alleen met de hand maar navigeer je ook door het menu met je stem.

Er is ook gedacht aan besparing voor de batterij. Na 4 uur inactiviteit schakelt hij automatisch uit, zodat je niet meteen de AA batterijen hoeft te vervangen of de optionele accu op moet laden als je een keer vergeten bent het apparaat uit te zetten. Zo geniet je optimaal van een volle accu lading.

Qua gehoorbescherming zit het met de Peltor HRXD7A-01 ook wel goed. Deze heeft een SNR-waarde van 31, wat ruim voldoende is voor werkzaamheden waarbij veel lawaai vanaf komt. Ideaal voor klussers die veel met elektrisch gereedschappen bezig zijn, maar ook voor de landbouw, visserij of industiele omgeving zijn deze oorkappen zeer geschikt.

Plus en minpunten

 • Comfortabel en licht in gewicht
 • 31 SNR waarde
 • Naast FM ook digitale radio ontvangst
 • Automatische uitschakeling na 4 uur inactiviteit
 • Aux ingang
 • Geen Bluetooth
Bekijk op Bol.com

3M Peltor MRX21AWS6-ACK

beste oorkap met dab radio en bluetoothWe zijn alweer aangekomen bij het laatste model uit onze top 3,  en dat is zeker niet de minste, integendeel zelfs. De 3M Peltor MRX21AWS6-ACK heeft alle functies die de bovengenoemde oorkappen ook hebben, maar er is meer.

Zo heeft dit model een Bluetooth Multipoint functie, waardoor het mogelijk is om muziek vanaf externe apparaten te streamen, zoals je smartphone of tablet. Je kan er twee apparaten tegelijk mee verbinden.

Word je gebeld? Dankzij de ingebouwde microfoon kun je elke oproep aannemen en bellen zonder je telefoon uit de broekzak te halen.

Qua prijs betaal je wel wat meer dan de andere twee oorkappen met radio in onze top 3, maar dan haal je wel een kwaliteitsproduct in huis. Hij is stevig gebouwd wat zorgt voor een lange levensduur. Je zult er absoluut jarenlang plezier van hebben!

Tevens is het comfort zeer goed en zijn gebruikers er erg tevreden over. Ook na een lange tijd dragen, zit deze gehoorbescherming er prettig en is hij vooral niet te zwaar.

Plus en minpunten

 • Goede geluidsdemping
 • FM & DAB+ ontvangst
 • Bluetooth Multipoint technologie ( 2 apparaten tegelijk verbinden )
 • Zwanenhals microfoon
 • Oplaadbaar
 • Best prijzig
Bekijk op Bol.com

Meer accessoires

Koopgids: Oorkappen met radio

Immers zijn er al heel wat oorkappen met radio’s op de markt en beschikken ze over verschillende functies. Ook zijn er modellen te koop die lang niet even goed zijn, denk hierbij aan slecht ontvangst, zitten niet lekker of bieden onvoldoende bescherming waardoor je alsnog gehoorbeschadiging op kan lopen. Hieronder hebben wij de de belangrijkste soorten en eigenschappen voor jou op een rijtje gezet!

Oorkappen met DAB+ radio

oorkappen met dab+ radioWe hebben het al eens eerder besproken, maar dankzij dab+ ontvangst luister je naar kraakhelder muziek en beschik je over meer zenders dan de FM band die ook nog eens makkelijk te vinden zijn vinden op naam. Alle zenders staan namelijk op alfabetische volgorde, zodat je niet meer hoeft te zoeken door alle FM frequenties.

De oorkappen met DAB+ radio zijn dan ook zeker een aanrader als je wilt genieten van het digitale radio ontvangst. Je moet er wel rekening mee houden dat het ontvangst binnen Nederland nog niet optimaal is.

Voornamelijk in gebouwen met veel staal of elektrische apparaten kan de verbinding nog wel eens weg vallen. Gelukkig hebben alle gehoorbeschermers met dab+ ook een FM ontvanger zodat je altijd naar de radio kan luisteren.

Oorkappen met radio en Bluetooth

oorkappen met radio en bluetoothNaast radio wil je misschien ook wel de muziek van je smartphone of je favoriete afspeellijst van Spotify beluisteren. Er zijn meerdere manieren om dit te doen, maar de meest bekende methode is door middel van Bluetooth. Net als vele andere apparaten verbind je de oorkappen eenvoudig met je smart device zonder hiervoor een kabel nodig te zijn die steeds in de weg hangt.

Zo hoef je dus nooit, ook als het radio ontvangst een keer slecht is, zonder muziek te zitten. Daarnaast  mis je geen enkele oproep bij het dragen van deze oorkappen. Bij een inkomend oproep zal de gehoorbescherming het geluid automatisch dempen.

Tevens zijn sommige Bluetooth oorkappen voorzien van een ingebouwde microfoon zodat je er ook nog eens mee kan bellen. Dit zijn dan vaak wel de wat duurdere modellen.

Een klein nadeel die je kan ondervinden wanneer je gebruik maakt van Bluetooth, is dat de batterij van je smart apparaat sneller leeg raakt. Mocht je dus de hele dag muziek willen streamen, is een powerbank misschien wel zo handig!

Ingebouwde microfoon

Wil je zo lang mogelijk blijven genieten van je oorkappen met radio? Dan houdt je hem natuurlijk hem natuurlijk schoon en berg je hem op als je klaar bent met klussen. Maar ook tijdens het klussen kan het wel eens voorkomen dat je toestel per ongeluk vies maakt.

Wanneer je bijvoorbeeld aan het metselen bent, blokken aan het verlijmen of aan het tegelen bent, heb je vaak te maken met vieze handen. Kies je voor oorkappen met ingebouwde microfoon, dan kun je ook de radio bedienen of door het menu navigeren met je stem. Op deze manier kun je nog lang genieten van het apparaat en blijft hij ook netjes als je wel eens smerige handen hebt.

Batterij duur

Welke van de bovenstaande modellen je ook kiest, het werkt allemaal door middel van batterijen of een ingebouwde accu. Als je veel gebruikt maakt van deze gehoorbescherming en je wilt de radio gedurende dag aan hebben staan, is de batterijduur wel een belangrijk punt om van te voren checken.

Er zijn oorkappen die voorzien van oplaadbare LI-ion accu’s, maar ook modellen die op batterijen werken. Vervelend aan batterijen ten opzichte van ingebouwde accu is dat je ze moet vervangen als ze leeg zijn. In dit geval is het verstandig om oplaadbare batterijen te gebruiken.

Comfort & bescherming

Net als bij normale oorkappen, zijn comfort en de hoeveelheid bescherming voor je oren erg belangrijk. Helemaal als je de gedurende dag in het lawaai van zware machines aan het werk bent en de oorkappen lang moet dragen.

Oorkappen die niet lekker zitten of die weinig tot niks geen bescherming bieden worden vaak snel aan de kanten gegooid, waardoor ze helemaal niet meer gedragen worden, en dat is niet alleen zonde, maar werken in harde geluiden zonder gehoorbescherming is natuurlijk nooit verstandig!

De beste methode om te achterhalen of de oordoppen lekker zitten, is om ze in de winkel te passen. Wil je ze online bestellen, kijk dan vooral naar de brede uitschuifbare bandjes aan de bovenkant. Deze zitten  over het algemeen het comfortabelst en zijn qua formaat te verstellen.

Ook het gewicht is niet totaal onbelangrijk, helemaal bij langdurig gebruik zit een licht gewicht gehoorbescherming net wat prettiger dan een zwaar model.

Als je wilt weten of de gehoorbescherming voldoende bescherming biedt, kun je kijken naar de dempingswaarde. Deze geeft namelijk aan hoeveel decibel er maximaal word gedempt.

Tot slot – Oorkappen met radio

Zoals je in onze koopgids hebt kunnen lezen zijn er nog wel een aantal zaken waar je op kan letten om geschikte oorkappen met radio te vinden. Het is voornamelijk belangrijk dat ze lekker zitten en het ontvangst goed is. Met de drie bovengenoemde modellen kun je er van uitgaan dat ze aan deze eisen voldoen. Of je gehoorbescherming wilt met extra opties zoals DAB+ of Bluetooth is natuurlijk meer een persoonlijke keuze. Niet iedereen zal deze functies nodig hebben.

Wij hopen dat dit artikel je heeft geholpen zodat je nu een beter keuze kan maken. Heb je vragen of suggesties? Stel ze dan hieronder!