Zo richt jij je schuurtje of werkplaats handig in!

Bijgewerkt op:

Home » Huis » Zo richt jij je schuurtje of werkplaats handig in!

Een schuurtje of garage thuis kan makkelijk worden omgetoverd tot werkplaats. Handig voor de doe-het-zelver of thuisklusser. Je kunt wanneer je maar wilt lekker aan de slag in je eigen werkplaats, waar je fijn al je eigen gereedschap en materialen bij de hand hebt. Je wilt het natuurlijk zo overzichtelijk mogelijk houden, zodat je niet eerst een uur aan het zoeken bent naar alle benodigde materialen. We geven je handige tips waarmee jij je werkplaats zo efficiënt mogelijk zou kunnen inrichten. 

Veiligheid staat voorop

Een werkplaats moet voor iedereen veilig zijn om er in te kunnen werken, ook als deze werkplaats thuis in je schuur is. Het is belangrijk dat (gevaarlijk) gereedschap goed wordt opgeborgen, zodat niemand zich daar zomaar pijn aan kan doen. Ook moeten vloeistoffen of andere chemische producten goed kunnen worden opgeborgen. Een milieukast is dan een handige manier om alles netjes op te bergen, zodat de werkplaats voor iedereen veilig blijft. Je kunt hier bijvoorbeeld verfpotten, oliekannetjes of reinigingsmiddelen in opbergen. Wanneer iemand struikelt over een emmertje verf dat nog ergens staat, kan diegene zich flink bezeren. Stellingen of rekken zijn ook goede manieren om materialen veilig op te bergen. 

Gereedschapswagen

Een gereedschapswagen is ideaal om gereedschap en materialen op te leggen die je op dat moment nodig hebt. Je hebt dan alles overzichtelijk bij elkaar en je kunt het karretje makkelijk verrijden tijdens je klus of project. Gereedschapswagens zijn er in allerlei soorten en maten; gevuld met gereedschap of leeg. Zo heb je wagens met enkel wat open planken, maar ook wagentjes met afsluitbare lades of een combinatie daarvan. Een gereedschapswagen is ook ideaal als je een klus buiten de werkplaats of schuur hebt, zoals het repareren van de regenpijp. Je kunt dan heel gemakkelijk alle benodigde materialen op het karretje plaatsen en deze vervolgens verrijden naar de gewenste plaats. Dat scheelt weer op en neer sjouwen met gereedschap en materiaal! Bovendien dient de gereedschapswagen tijdens de klus ook als werkbankje of tafeltje en slingeren alle materialen niet overal rond. 

Werkbank

Wat is een werkplaats nu zonder werkbank? Dat zou hetzelfde zijn als een kantoor zonder bureau of een keuken zonder aanrecht. Een goede werkbank is essentieel voor iedere thuisklusser of doe-het-zelver. Net als een bureau of keuken is een werkbank voorzien van allerlei lades, waar je al je materialen veilig in kunt opbergen. Ook zijn er werkbanken met een gereedschapswand, waar je al je gereedschap aan kunt bevestigen. Zo heb je alles lekker bij de hand en overzichtelijk bij elkaar. Dit is ook veilig, want dan hoef je niet de werkplaats door met het gereedschap.