Bosch Universal Impact 700 review

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Boormachines » Bosch Universal Impact 700 review

Bosch Universal Impact 700 klopboormachine reviewVoor sommige klussen heb je wat zwaarder geschut nodig om deze tot een goed einde te volbrengen. Dit is bijvoorbeeld omdat je door hard materiaal moet kunnen boren en hierdoor niet te veel het materiaal dan wel je boormachine moet beschadigen. Je kunt voor dit soort klussen dan het beste een stevige klopboormachine gebruiken, die niet alleen diepe gaten in hard materiaal kan maken, maar ook goed in gebruik is. De Bosch Universal Impact 700 zal hiervoor de perfecte oplossing moeten zijn. Deze klopboormachine is volgens eigen zeggen speciaal gemaakt om je te helpen met de moeilijkste klussen op een effectieve en goede manier. Maar is dit ook zo?

Bekijk op Bol.com


Bekijk ook: De top 5 beste klopboormachines

Bosch Universal Impact 700 klopboormachine

In deze review gaan we beoordelen of de Bosch Universal Impact 700 echt zo goed geschikt is voor de zware klussen waar deze voor gemaakt is. We testen wat de boor doet in verschillende situaties en op basis van alle gegevens kunnen we dan bepalen of deze boormachine een goede keuze voor jou als klusser is, zowel op het niveau van een thuisklusser als misschien wel een professional. Door deze review kun je dan voor jezelf bepalen of het een goede is om de Bosch Universal Impact 700 ook voor jouw klussen te kunnen gebruiken.

De kracht van de Bosch klopboormachine Universal Impact 700

de Bosch Universal Impact 700 is een krachtige klopboormachineDe Bosch Universal Impact 700 is een klopboor die speciaal is bedoeld voor het harde werk. Voor klussen waarbij andere boren soms in het stof moeten doen bijten, komt deze machine juist goed tot zijn recht. Dit is mede doordat er een enorme kracht achter de boor zit. De accu heeft een vermogen van 700 Watt en doordat de accu is aangesloten met een 2,5 meter lange kabel hoef je ook niet bang te zijn dat het vermogen tijdens de klus af kan nemen. Dit is ook wel belangrijk wanneer je echt diep in de werkzaamheden zit.

Op de Universal Impact 700 passen tot wel 39 verschillende soorten en maten boortjes, die ook bijgeleverd worden wanneer je de boor aanschaft. Dit versterkt de multifunctionele werking van de klopboor, zodat je er meerdere soorten klussen mee kunt doen. Dit is ook terug te lezen in het toerental. Door de verschillende standen en boortjes die er op de boor passen, kan het toerental verschillen tussen de 50 en wel 3000 rpm. Dit maakt dat de boormachine niet alleen goed geschikt is voor het hevige werk. Ook kleinere klussen in en rondom het huis kunnen dus met deze klopboormachine gedaan worden.

Waarvoor is Bosch Universal Impact 700 klopboormachine geschikt?

Deze klopboormachine is geschikt voor verschillende materialenZoals we al meermaals hebben verteld is de Bosch Universal Impact 700 de ideale boormachine wanneer je moet boren in harder materiaal, zoals steen en baksteen. In de hardste stand met het juiste boortje erop kun je met deze klopboor gaten in deze harde materialen boren tot wel 14 mm. Dat is meer dan genoeg voor de meeste activiteiten. Ook in metaal kunnen goede gaten van tot wel 12 mm geboord worden, zodat je in zelfs de meest massieve muur nog goede gaten kunt boren.

Maar de Bosch klopboormachine is niet alleen geschikt voor klussen waar veel power voor vereist is. Het boren in zachtere materialen zoals gips en hout is ook heel goed te doen, met een andere stand en ander boortje dan wanneer je in steen aan het drillen bent. In deze zachtere materialen kun je tot wel 30 mm diepe gaten boren. De klopboor van Bosch is dus niet alleen voor de moeilijkste klussen bruikbaar, maar ook voor iets kleins zoals een fotolijstje ophangen.

Het gebruik van de boormachine is perfect voor wie thuis zelf aan het klussen wil slaan. De boor is met name geschikt voor thuisklussers en wordt daarom meestal niet op professioneel niveau gebruikt. Het is een goede boor voor beginnende klussers, die zo nu en dan iets willen maken of juist afbreken. Het is aan te raden de klopboor niet al te vaak achter elkaar te gebruiken en de boor zijn rust te gunnen.

De Bosch Universal Impact 700 klopboormachine kopen?

Je kunt de Bosch Universal Impact 700 bestellen in een volledige set bij de meeste aanbieders van boormachines, waaronder bouwmarkten, elektronicawinkels en online warenhuizen. De prijs van de complete set ligt meestal rond de 90 euro, waardoor je lekker goedkoop klaar kunt zijn voor een boor, een speciaal op maat gemaakte opbergkoffer en de complete accessoires set van 39 verschillende soorten en maten boortjes. Dit is toch wel een van de meest voordelige boren die wij ooit gerecenseerd hebben.

Net als bij de meeste klopboormachines krijg je bij aanschaf van een nieuwe klopboormachine een garantie van wel twee jaar. Bovendien kun je bij de meeste verkooppunten ook binnen 30 dagen retourneren, waardoor als je niet zeker bent of deze boor iets voor je is je deze weer gewoon in kunt leveren.

De voordelen

Bij de Bosch Universal Impact 700 is eraan gedacht om de boor zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden, zodat iedere thuisklusser ermee overweg zou kunnen. Dit is onder andere te merken aan dat de klopboor een extra handvat heeft, waardoor je ook bij de moeilijkste klussen nog goed kracht kunt zetten zonder dat je houvast verliest. Ook is de klopboor met 1,7 kilo lekker licht, waardoor je niet zo snel last van je armen zou kunnen krijgen, zelfs wanneer je tot over je oren in het puin zit.

De klopfunctie van de klopboor is erg geschikt voor verschillende materialen, waardoor het niet zoveel uitmaakt in wat voor huis je woont, je kunt goed de klussen uitvoeren zonder dat je bang hoeft te zijn dat je meer beschadigt dan dat je repareert of maakt. Ook maakt het niet uit op welk niveau je in huis aan het klussen moet. Zo kun je hiermee ook makkelijk bovenhands boren of zelfs door het plafond heen.

De nadelen

Niet alles aan de Bosch Universal Impact 700 is even goed als de bovengenoemde punten. Wat meteen opvalt is namelijk dat er geen speciale verlichting bij de boor zit, waardoor klussen in smalle ruimtes met slechte verlichting een stuk moeilijker zijn. Dit is ook een van de belangrijkste redenen waarom je deze klopboor vooral beter op amateuristisch niveau kunt blijven gebruiken en als je een klusbedrijfje hebt je beter kunt kijken naar iets dat meer bij een bedrijvige aanpak past.

Ook is een nadeel dat bij de enorme kracht ook een enorm geluid komt. De klopboor kan een gigantische herrie maken, waardoor klusgehoorbeschermers geen overbodige luxe zijn. Maar zeg dit maar eens tegen je buren, die ook aan de overkant van de straat mee kunnen genieten van het geschreeuw van je boor.

  • Goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Met 700 watt is de machine perfect voor de doe het zelve of hobbyist
  • Geschikt voor zowel zachte als harde materialen
  • Dankzij het lage gewicht en compacte vorm is het een prettige machine om mee te werken
  • Inclusief een koffer om de machine na gebruik in op de bergen
  • Ook verkrijgbaar met een complete accessoires set
  • Maakt best veel geluid
  • Stroomkabel (2,5 meter ) had wat langer gemogen
  • Minder geschikt voor de professionals

Bekijk specificaties en de actuele prijs op Bol.com

Ervaringen van andere klussers

Over het algemeen zijn de recensies van andere mensen vooral positief. De meeste klussers prijzen de Bosch Universal Impact 700 vooral om het feit dat de boor lekker in de hand ligt, makkelijk te gebruiken is en dat de verschillende boortjes eenvoudig te wisselen en te plaatsen zijn. Vooral voor veel klussen tussendoor blijkt deze klopboor erg geschikt.

De grootste kritiek die we langs zien komen tussen de lovende woorden zitten hem met name in de herrie die er bij het boren en kloppen kan ontstaan en dat de boor soms kan haperen bij regelmatig gebruik. Het grootste minpunt blijkt de lengte van het snoer te zijn. 2,5 meter is geen lange kabel, waardoor je soms ietwat beperkt bent in je doen en laten en een haspel bij veel klussen je beste vriend blijkt te zijn. We kunnen deze reviews dus samenvatten dat zolang je stroomtoevoer vlakbij is en je niet teveel van je boor vraagt, dan is deze klopboormachine van Bosch een zeer handige machine.

Tot slot – Bosch Universal Impact 700 review

De Bosch Universal Impact 700 is een zeer geschikte klopboor die voor veel klussen bruikbaar is. Het staat vooral bekend om de klussen met harde materialen, maar ook voor kleine klusjes in zachter materiaal kun je met deze boor doen wat je wilde. Je hebt veel verschillende opties en zeker voor de lage prijs die je voor de klopboor kunt betalen kun je er wel zeker van zijn dat je waar voor je geld krijgt.

Toch zijn er een paar situaties waarin je beter voor een andere boor kunt gaan. De belangrijkste nadelen hebben vooral betrekking op veel en langdurig aan het werk gaan. Voor iedereen die klust om zijn boterham mee te verdienen of die zijn of haar droomhuisje zelf in elkaar wil knutselen heeft misschien meer aan een andere klopboor. Wij raden de klopboormachine zeker aan voor wie zo nu en dan in en rondom het huis aan de slag wil gaan, maar zodra het meer wordt dan om de zoveel tijd kun je misschien beter kijken voor een alternatief.

Bekijk op Bol.com

Bekijk ook deze klopboormachine reviews