Tafelcirkelzaag: DeWalt DW745

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Zaagmachines » Tafelcirkelzaag: DeWalt DW745

dewalt dw745 zaagtafel reviewDe compacte DeWalt DW745 zaagtafel is een aanvulling voor vrijwel iedere klusser. Of het nu is om vloerplanken of laminaat op maat te zagen, plinten te zagen, latten, balkjes of platen te zagen of om zelfs haardhout klein te zagen. Deze DeWalt is niet alleen uiterst functioneel, maar ook nog eens zeer betrouwbaar.

Ben je van plan om deze tafelcirkelzaag aan te schaften? Lees dan eerst alle info op deze pagina of bestel direct door op de knop hieronder te klikken.

Bekijk op Bol.com


Bekijk ook: Top 5 zaagtafels & koopgids

Wat zijn de mogelijkheden

Het moge misschien al wel duidelijk zijn; de DeWalt DW745 is een tafelzaag die mede door zijn vele functies multi inzetbaar is. Dankzij het hoge vermogen van 1850 Watt en een zeer hoog toerental van maar liefst 5800 omwentelingen per minuut, slaagt deze zaagmachine voor vrijwel iedere zaagklus.

Zaagcapaciteit

Dewalt dw745 zaagtafel zaagcapaciteitOok de maximale zaagcapaciteit is noemenswaardig. Zo zaag je met de DeWalt DW745 onder een hoek van 90 graden tot een maximale diepte van 65 millimeter. Liever zagen in verstek? Dat is door het kantelbare werkblad ook geen enkel probleem.

Draai simpelweg net zo lang aan het grote draaiwiel aan de onderzijde van de machine totdat de ingebouwde gradenboog de gewenste hoekgraad aangeeft. Zet daarna de stand vast en voilà klaar is Kees. Hou er echter wel rekening mee dat de maximale zaagcapaciteit afneemt wanneer er in verstek wordt gezaagd. Bij een hoek van 45 graden houdt je dus uiteindelijk slechts een zaagdiepte van 45 millimeter over.

Stevig en makkelijk te verplaatsen

En dat is nog niet alles. DeWalt denkt bij zijn machines namelijk niet alleen na over prestaties, maar ook over design én kwaliteit. In dit geval is de DW745 voorzien van een stevige, maar compacte behuizing die gerust tegen een stootje kan.

Bovendien is het tafelblad vervaardigd uit gegoten aluminium dat zorgt voor een stevige ondergrond en goede geleiding van het te zagen materiaal. En wil je de machine een ander plekje geven of zelfs meenemen, dan hoef je je, dankzij het lage gewicht van slechts 22 kilogram, ook geen breuk te tillen.

Overige functies

Naast diverse zaagmogelijkheden beschikt de DeWalt DW745 ook over verschillende extra functies en handige snufjes die het werken met deze tafelzaag niet alleen nog nauwkeuriger maken, maar ook nog eens extra veilig.

Zo zorgt de overbelasting beveiliging voor een perfect resultaat onder iedere omstandigheden, ongeacht of het hout zacht, hard, nat of zelfs bevroren en maakt het zogeheten “NoVolt Release Switch” systeem een onverwachte (her)start onmogelijk.

Daarnaast beschikt de DW745 over een stofafzuigsysteem (AIRLOCK). Dit systeem zorgt ervoor dat de machine eenvoudig door middel van een adapter is aan te sluiten op een externe stofafzuiging of bouwstofzuiger. De geïntegreerde afzuiging zorgt er vervolgens voor dat vrijgekomen stof en zaagsel niet in de lucht terechtkomen, waardoor het zicht op je werkstuk maximaal blijft en je luchtwegen schoon.

Een klein minpunt

Het enige dat lijkt te ontbreken aan deze DeWalt is lasergeleiding. Dit betekent echter niet dat de zaagresultaten van mindere kwaliteit zijn. In tegendeel zelfs, met de meegeleverde geleider en parallelaanslag zijn de zaagsneden die je met deze tafelzaag maakt uiterst nauwkeurig en hoeft de DW745 echt niet onder te doen voor een machine die wel voorzien is van een laser.

Het vergt dus misschien iets meer instel- en/of meetwerk, maar het gebrek aan lasergeleiding is zeker geen groot minpunt.

Welke accessoires krijg je bij de DeWalt DW745 zaagtafel?

Bij de DeWalt DW745 zaagtafel krijg je een aantal handige accessoires die het werken met deze machine nóg makkelijker maken. In de verpakking vindt je bijvoorbeeld zowel een verstekgeleider als ook een parallelgeleider, waardoor je op een eenvoudige manier tot op de millimeter nauwkeurig kunt zagen.

Ook vindt je een verloopstuk voor de al eerder genoemde stofafzuiging in het pakket, zodat je de machine direct op vrijwel iedere gangbare stofafzuiging kunt aansluiten.

Daarnaast wordt de machine standaard geleverd met twee zaagbladsleutels en, hoe kan het ook anders, een 24 tanden tellend, hard metalen zaagblad met een doorsnee van 210 millimeter (series 30). Dit zaagblad is geschikt voor de meest voor komende zaagwerkzaamheden, waardoor je dus direct aan de slag kunt.

Wat is de gemiddelde prijs van de DeWalt DW745 zaagtafel?

De gemiddelde prijs van de DeWalt DW745 ligt om en nabij €500,00. Wanneer je deze machine met andere machines in deze categorie gaat vergelijken zal je zien dat dit (in dit segment) een vrij normale prijs is. Hoewel er uiteraard ook genoeg goedkopere varianten bestaan, moet men echter niet vergeten dat DeWalt een kwalitatief hoogstaand merk is.

Iets dat direct terug te zien is in zowel de prestaties van de machine, als het gebruiksgemak en de bouwkwaliteit. Je krijgt dus zeker waar voor zijn geld wanneer je voor de DeWalt DW745 zaagtafel kiest.

De plus en minpunten op een rij

  • Krachtige motor van 1850 Watt
  • Laag gewicht van slechts 22 kilogram
  • Compacte, maar robuuste vormgeving met stalen rolkooi
  • Gietaluminium werkblad
  • Overbelasting beveiliging
  • Mogelijkheid tot stofafzuiging
  • Zeer nauwkeurige zaagresultaten
  • Geen lasergeleiding
  • Exclusief onderstel

Bekijk de actuele prijs & specificaties op Bol.com

Wat zeggen gebruikers over de DeWalt DW745 zaagtafel?

stevige en comfortabele tafelcirkelzaagUiteraard kan een fabrikant de consument veel wijsmaken, maar is de machine ook wel echt zo goed als er wordt beweerd? Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het handig om vooraleer je overgaat tot een daadwerkelijke aanschaf, eerst alvast de reviews van andere gebruikers door te nemen. Om het voor jou alvast een beetje makkelijker te maken zijn wij op zoek gegaan naar deze reviews en hebben we er een korte samenvatting van gemaakt.

Erg positief

Wanneer je de DeWalt DW745 op internet opzoekt zal je al direct zien dat deze bij de meeste gebruikers alleen maar lof krijgt. Het lijkt er zelfs op dat deze machine daadwerkelijk vrijwel alles doet wat er wordt beloofd. Niet alleen is de machine zeer robuust en kan hij, dankzij de rolkooi tegen een stootje. Ook is hij dankzij het lage gewicht en compacte design makkelijk mee te nemen en op diverse locaties in te zetten, zowel binnen- als buitenshuis.

En dan hebben we het nog niet eens over de prestaties van de DW745. Deze zijn volgens vrijwel iedere gebruiker bovenal top. De zaagsneden zijn strak en nauwkeurig en er is nauwelijks splintervorming. De geleiders zitten stevig op hun plek. Het gebruiksgemak ligt hoog en de machine is zowel geschikt voor de ervaren of zelfs professionele klusser, als ook voor de beginnende klusser.

Bovendien werkt de stofafzuiging (mits aangesloten op een externe afzuiging) nauwkeurig waardoor er nauwelijks stof of zaagsel in de werkruimte terecht komt.

Tot slot – DeWalt DW745 zaagtafel

Kortom, mocht je nog op zoek zijn naar een tafelzaag van degelijke kwaliteit, die tegen een stootje kan, makkelijk is mee te nemen en daarnaast uitblinkt in zijn zaagprestaties? Dan is de DeWalt DW745 misschien wel jouw ideale keuze.

Dankzij de 1850 Watt sterke motor en 210 millimeter grootte zaagblad hoef je met de DW745 geen enkele zaagklus meer uit de weg te gaan. Of je nu onder een rechte hoek van 90 graden wil zagen of in verstek en of je grote of kleine werkstukken wil zagen, een groot werkstuk of een klein, of misschien zelfs wel een klus op locatie wil uitvoeren, deze tafelzaag zal je zeker niet teleurstellen.

Bekijk op Bol.com

Bron