Tafelcirkelzaag: Ferm TSM 1033

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Zaagmachines » Tafelcirkelzaag: Ferm TSM 1033

Ferm TSM1033 zaagtafel reviewWanneer je voor de Ferm TSM1033 kiest, kies je voor een tafelzaag die niet alleen zeer goede zaagresultaten levert, maar bovendien ook bekend staat om zijn lage prijs, grote veelzijdigheid en veel mogelijkheden. Wat dacht je zoal van tafelverbredingen, in te stellen zaagdiepte, thermische beveiliging én een meegeleverd onderstel? Niet slecht toch?

Direct de Ferm TSM 1033 kopen? Klik op de knop hieronder voor de beste prijs.

Bekijk op Bol.com


Bekijk ook: 5 beste zaagtafels & aankoopgids

Ferm TSM1033 mogelijkheden

Zoals je hierboven al kon lezen is de Ferm TSM1033 een zeer complete en bovenal veelzijdige zaagmachine. Zo beschikt de tafelzaag bijvoorbeeld over een hoog vermogen van maar liefst 1800 Watt, wat op zijn beurt goed is voor een toerental van maar liefst 4700 toeren per minuut. Je zal dus zien dat je met deze machine vrijwel geen enkele klus uit de weg hoeft te gaan.
Geschikte zagtafel om in verstek te zagen

Geschikt voor zowel recht als in verstek zagen

Naast “gewoon” zagen onder een hoek van 90 graden, is de TSM1033 ook uitermate geschikt voor het zagen in verstek. Door middel van het hendel aan de voorzijde van de machine stel je dankzij de lineaalschaal eenvoudig zowel de gewenste hoek in die je wil zagen, als ook de juiste diepte met een maximale zaagdiepte van 74 millimeter bij 90 graden en 63 millimeter bij een hoek van 45 graden.

Goede bouwkwaliteit

En dan hebben we het nog geeneens over de bouwkwaliteit van de TSM1033 gehad. Deze is, zeker voor een machine in deze prijsklasse, zeer noemenswaardig. Het werkblad oftewel tafelblad van de machine is volledig uitgevoerd in aluminium. Dit is niet alleen zeer sterk en duurzaam, maar blijft de tafelzaag met slechts 22,5 kilogram ook licht genoeg om hem makkelijk te kunnen verplaatsen. Bovendien heeft roest geen enkele invloed op aluminium, waardoor de levensduur optimaal is en je nog lang de Ferm TSM1033 kunt gebruiken.

Overige functies

Om het zagen nog net iets makkelijker te maken, beschikt de Ferm TSM1033 over meerdere extra functies die niet alleen bijdragen aan betere prestaties en een makkelijke bediening, maar ook aan net een beetje extra veiligheid.
Ferm TSM 1033 werkbank uitbreiding

Tafelverbreding

Zo is deze tafelzaag onder andere voorzien van tafelverbreding, waarmee het werkblad binnen een handomdraai uit te breiden is van 432 millimeter naar maar liefst 720 millimeter. Ideaal wanneer je grotere werkstukken, planken, platen of zelfs balken wil zagen.

Onderstel

Bovendien is de machine voorzien van een stevig onderstel waardoor deze zich altijd op de juiste hoogte bevindt. Mede dankzij dit onderstel kan de machine vrij geplaatst worden, zonder dat er rekening hoeft te worden gehouden met een werkbank of tafel. Ideaal dus wanneer je de machine op meerdere locaties wil gebruiken, binnen of buitenshuis.

Veiligheidsfuncties

Ook over veiligheid hebben de ontwerpers bij Ferm goed nagedacht. Zo is de tafelzaag niet alleen voorzien van een veiligheidsschakelaar en thermische beveiliging, maar is hij ook voorzien van een stevige veiligheidskap, met daarop een slang die zorgt voor de stofafzuiging.

Misschien heb je er eerder wel al van gehoord, maar vrijgekomen zaagsel en zaagstof is, naast dat het voor veel troep zorgt, ook niet bepaald gezond om in te ademen. Zeker bepaalde (hard) houtsoorten kunnen ernstige schade toebrengen aan de luchtwegen.

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen zijn de meeste machines tegenwoordig, net als deze Ferm, voorzien van een stofafzuiging die je door middel van een adapter eenvoudig aan kunt sluiten op een extern stofafzuigsysteem of bouwstofzuiger (apart verkrijgbaar).
handige zaagtafel accessoires die worden meegeleverd

Welke accessoires krijg je bij de Ferm TSM1033 zaagtafel

Net als bij de meeste machines wordt de Ferm TSM1033 geleverd met een aantal handige accessoires. Zo ontvang je bij aanschaf van deze machine een 40 tanden TCT zaagblad, een duwstok, een adapter voor de stofafzuiging en keilbouten om het onderstel van de machine eventueel in een vloer mee te verankeren. Daarnaast krijg je er ook nog een stevige veiligheidsbril bij en een setje oordoppen zodat je direct op een veilige en verantwoorde manier aan de slag kunt.

Prijs

De Ferm TSM1033 is een zeer budget vriendelijke tafelzaag die je voor een prijs van gemiddeld €190,00 al in huis haalt. Voor dit bedrag krijg je een tafelzaag mét onderstel die meer dan voldoende mogelijkheden biedt aan de gemiddelde hobbyist. Hoewel hij niet echt te vergelijken is met de veelal veel duurdere alternatieven, beschikt de TSM1033 toch over tal van functies en accessoires, waardoor hij ook niet onder hoeft te doen voor anderen. Beschik je dus over een relatief klein budget of heb je gewoon geen zin om meerdere honderden euro’s neer te tellen voor een machine die je misschien niet vaak zal gebruiken, dan is de Ferm TSM1033 een uitstekende keuze.

Ferm TSM1033 plus en minpunten

 • Hoog vermogen van 1800 Watt
 • Stevig aluminium werkblad
 • Tafelbladverbreding
 • Parallel- en verstekgeleiding
 • Meegeleverd onderstel
 • Laag gewicht van slechts 22,5 kilogram
 • Thermische beveiliging
 • Mogelijkheid tot stofafzuiging
 • Nauwkeurige zaagsneden
 • Inclusief gehoor- en oogbescherming
 • Geen lasergeleiding
 • Wordt geleverd met slechts één zaagblad

Bekijk de actuele prijs & specificaties op Bol.com

Bouwkwaliteit zaagtafel tsm 1033Wat zeggen gebruikers over de Ferm TSM1033 zaagtafel?

Wanneer je de Ferm TSM1033 op internet op zoekt zal je al snel zien dat de meeste gebruikers overwegend positief zijn over het gebruik en de prestaties van deze machine.

Goede prijs kwaliteitsverhouding

Met name de prijs-kwaliteitverhouding voert de boventoon. En dat is ook niet zo gek. Voor een bijzonder lage prijs krijg je namelijk een bijzonder goede machine. Zo zijn gebruikers bijvoorbeeld erg te spreken over de bouwkwaliteit. Het aluminium werkblad geleid het te zagen materiaal goed, is makkelijk schoon te maken en zorgt voor een laag totaal gewicht, waardoor menig gebruiker de machine zelfs meeneemt naar een karwei op een andere locatie of ruimte.

De prestaties

Ook de prestaties van de TSM1033 stellen over het algemeen niet teleur. Zo vinden veel gebruikers het zaagresultaat en de zaagsneden erg nauwkeurig. Echter klagen veel gebruikers wel over het feit dat de geleiders teveel speling hebben waardoor je niet altijd even recht zaagt. Een aantal gebruikers hebben daarom de geleiders zelf aangepast of vervangen deze door een zelfgemaakt exemplaar. Al met al geen grote moeite, maar wel iets om rekening mee te houden dus.

Geluidsniveau

Bovendien is het geluidsniveau ook aan de hoge kant. Zeker in vergelijking met andere merken springt het geluid dat de Ferm produceert er ver boven uit. Gehoorbescherming is dus wel degelijk een must en op zondagochtend even een plank zagen zullen je buren je met deze zaagmachine vast ook niet in dank afnemen.

Stofafzuiging

Het laatste punt om rekening mee te houden is de stofafzuiging die, met name bij het zagen van grote platen, wel eens in de weg kan komen te zitten. Een enkele gebruiker constateert bovendien dat de afzuiging niet erg secuur is waardoor er toch nog wat stof en zaagsel vrij komt.

Het lijkt er dus op dat de TSM1033 voor zijn geld een kwalitatief goede tafelzaag is, maar dat hij toch in sommige opzichten wel wat te wensen over laat. Voor de gemiddelde hobbyist die enkel sporadisch gebruik maakt van een dergelijke machine zal dit echter geen groot probleem vormen, maar voor veelvuldig of zelfs professioneel gebruik zal deze tafelzaag naar alle waarschijnlijkheid niet voldoen.

Tot slot – Ferm TSM1033

Kortom, ben je op zoek naar een toestel waarmee je de meest gangbare zaagwerkzaamheden in en rondom huis kunt uitvoeren én die zelfs binnen een laag budget past, dan is de Ferm TSM1033 zaagtafel wellicht jouw ideale machine. Zowel recht zagen, als het zagen in verstek is met deze tafelcirkelzaag een koud kunstje.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over waar je de machine neer moet zetten, want dankzij het meegeleverde onderstel staat de TSM1033 niet alleen altijd op de juiste hoogte, maar kun je hem ook nog eens overal vrij neer zetten. Letterlijk zelfs, want dankzij het lage gewicht van slechts 22,5 kilogram is de machine bijzonder licht voor zijn soort.

Hierdoor is de TSM1033 niet alleen een zeer functionele machine, maar ook een makkelijk hanteerbare die menig (beginnend) klusser meer dan tevreden zal stellen.

Bekijk op Bol.com

Bron