Freds bouwtekeningen review

Bijgewerkt op:

Home » Reviews » Freds bouwtekeningen review

Wanneer je als fervent klusser wel eens wat hebt rond gespeurd op internet, ben je de naam Freds Bouwtekeningen vast wel al eens tegengekomen. Dit online bouwtekeningen pakket is immers behoorlijk populair en veel klussers maken er dan ook inmiddels gretig gebruik van.

Maar wie is deze man eigenlijk? Wat houdt het pakket in? En, wellicht nog wel het meest belangrijke: is deze digitale cursus echt zo goed als er door de uitgever beweert wordt?

In deze Freds bouwtekeningen review geven we je antwoord op al deze vragen. We bekijken wat het pakket inhoudt, in welke gevallen je er überhaupt wat aan hebt, wat het kost en we delen uiteraard ook onze eigen mening. Mocht je geïnteresseerd zijn, lees dan vlug verder.

Samenvatting

Pluspunten

 • Volledig Nederlandstalig pakket
 • Duizenden duidelijke bouwtekeningen om uit te kiezen
 • Duidelijke maatvoering in millimeters
 • Iedere bouwtekening is voorzien van een materiaal/zaaglijst. Daardoor heb je direct een overzicht van wat je nodig hebt en in welke hoeveelheid
 • De prijskwaliteitverhouding is prima: voor een relatief laag bedrag krijg je een uitgebreid pakket met duizenden tekeningen
 • Gratis bonussen (t.w.v. €188,-) zoals een BWG & CAD softwareprogramma, een steigerhouten meubelgids met nog eens extra tekeningen en twee extra Doe-Het-Zelf modules
 • Levenslange toegang tot de bouwtekeningen en 30 dagen garantie

Minpunten

 • Voor ervaren klussers of professionals is het pakket wat minder geschikt
 • De aanbevolen verkoopprijs van zowel de bouwtekeningen als de extra bonussen is niet erg reëel. Haast overdreven zelfs en lijkt meer op een verkoop trucje
 • De website van Freds Bouwtekeningen kan behoorlijk opdringerig overkomen. Het heeft veel weg van een “TellSell” reclame en doet een beetje Amerikaans aan

Wie is Fred?

wie is Fred schouten

Fred oftewel Fred Schouten is een pseudoniem dat werd bedacht door het bedrijf TAPO. De beste man bestaat in werkelijkheid dus helemaal niet. Althans, niet de Fred van deze cursus.

Hoewel het in eerste instantie misschien een beetje gek klinkt dat een bedrijf voor een fictief persoon kiest om aan hun producten te koppelen, is dit toch niet heel raar.

Tegenwoordig gebruiken namelijk veel mensen zoals bijvoorbeeld schrijvers gebruik van een pseudoniem. Kijk maar naar de columnisten in de krant, mensen in commercials of zelfs bekende personen, deze werken veelal ook onder een andere naam dan die in hun paspoort staat.

Is dit slecht? Nou, nee. Hoe iets of iemand heet heeft helemaal niks te maken met de kwaliteit die er geleverd wordt. En zeg nu zelf, wanneer jij ergens in het openbaar voor schrijft wil je misschien ook wel helemaal niet dat je naam zomaar op straat wordt gegooid.

Fred Schouten – Tapo

Omdat wij uiteraard toch wel wilden weten of de aanbieder betrouwbaar is hebben we zowel de naam Freds Bouwtekeningen als TAPO even door de Google zoekmachine gehaald.

En wat blijkt? Er is vrijwel geen enkel negatief punt te vinden over deze twee. Wat we wél al direct tegenkwamen waren een hoop positieve reacties van gebruikers op onder andere de Facebookpagina van het product.

Daarnaast is ook het moederbedrijf TAPO dagelijks actief op zowel Facebook als andere social media om vragen van bezoekers te beantwoorden en wordt de website van Freds Bouwtekeningen bovendien ook wekelijks voorzien van nieuwe, nuttige informatie.

Ook zakelijk gezien lijkt TAPO zijn zaakjes wel op orde te hebben. Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam en er is op de website aan een aparte supportpagina gedacht waar mensen terecht kunnen met hun vragen.

We kunnen eigenlijk dus wel stellen dat zowel Freds Bouwtekeningen als moederbedrijf TAPO betrouwbaar zijn.

Freds bouwtekeningen review - wat krijg je?

Wat wordt er beloofd?

Wanneer je online op zoek gaat naar bouwtekeningen voor je toekomstige projecten, zal je al snel ondervinden dat er maar weinig goede tekeningen beschikbaar zijn. Dit probleem ondervond Fred ook.

Volgens hem zijn de meeste tekeningen die je online kunt vinden incompleet, onduidelijk, beschikken ze over de verkeerde maten en zijn ze vaak ook erg prijzig.

Bovendien kost het veel tijd om een echt goede, kwalitatieve tekening te vinden; en laten we daar in deze tijd nu juist totaal geen zin in hebben. Wanneer je iets in je hoofd hebt, wil je immers ook zo snel mogelijk aan de slag.

Zo ontstond dan ook Freds Bouwtekeningen. Een pakket vol met duizenden tekeningen, netjes en overzichtelijk bij elkaar gebundeld, met duidelijke instructies, maten en materiaallijsten zodat iedere doe-het-zelver er direct mee aan de slag kan.

De bouwtekeningen zijn, zoals hierboven al aangegeven, gebundeld en gesorteerd per categorie zodat je eenvoudig de juiste tekening bij de juiste klus kunt vinden. Hieronder een greep uit de categorieën die je zoal mag verwachten.

Enkele bouwtekeningen uit het Freds bouwtekening pakket

 • Banken
 • Raamluiken
 • Plantenbakken
 • Lampen
 • Carports
 • Kippenhokken
 • Boomhutten
 • Boekenkasten
 • Kommodes
 • Loungesets
 • Bureaus
 • Kisten
 • Diverse soorten tafels
 • Hangmatten
 • Hekken
 • Bolderkarren
 • Schuren
 • Berghokken

Tot slot krijg je ook nog een aantal gratis extra’s ter waarde van €188,- bij de cursus. Zoals:

 • DWG en CAD software pakket
 • Steigerhouten tuinmeubelen gids vol extra bouwtekeningen
 • levenslange toegang tot alle bouwtekeningen.
 • Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen
 • Doe-Het-Zelf Bouwkundige Winst

Kortom een zeer uitgebreid pakket dat garant zou moeten staan voor talloze uren klusplezier.

Freds bouwtekeningen radar, kassa 

Voordat wij zijn overgegaan tot aanschaf, hebben wij eerst gekeken of wij nagtieve informatie konden vinden over Freds bouwtekeningen op Radar of kassa. Omdat ook wij zeker wouden weten of het überhaupt de moeite waard is om het bouwtekeningen pakket te kopen. 

Gelukkig kwamen wij niks vreemds tegen, waardoor wij besloten hebben om het product te testen. En eenmaal na betaling kregen wij netjes de bouwtekeningen, inclusief de bonussen binnen.

Dus als je nog twijfelt of Freds bouwtekeningen nep is, of te maken hebt met oplichting, dan kunnen wij stellen dat dit zeker niet het geval is!

Het enige wat wij niet hebben getest, is of je daadwerkelijk het geld binnen 30 dagen terug krijgt mocht het product om wat voor reden je niet bevallen. Voordat wij hier een eerlijk oordeel konden geven waren deze 30 dagen helaas verstreken. 

Hoe gaat het in zijn werk?

Het aanmelden

De cursus Freds Bouwtekeningen kun je eenvoudig aanschaffen via de bijbehorende site. Hoewel de site, naar onze mening een vrij hoog “TellSell” gehalte heeft en mede hierdoor ook vrij opdringerig over kan komen, verloopt de aanschaf van het pakket makkelijk en snel.

Na betaling ontvang je binnen enkele minuten een email met daarin je inloggegevens, waarna je meteen aan de slag kunt. Eenmaal aangemeld wordt je doorgeleid naar het ledengedeelte en wordt de homepagina van Freds Bouwtekeningen geopend.

Hier vind je korte welkomst boodschap, met daarin een duidelijke instructie verwerkt over hoe je de verschillende onderdelen van het pakket kunt openen en gebruiken.

Tevens kun je vanuit dit scherm doorklikken naar de bouwtekeningen, bonussen, voorbeeldfoto’s, FAQ, je accountgegevens en de contactpagina van waaruit je de uitgever kunt bereiken bij vragen of problemen.

Freds bouwtekeningen pdf

Freds bouwtekeningen PDF

De bouwtekeningen vind je door te klikken op het desbetreffende tabblad, bovenaan in het ledengedeelte. De tekeningen zijn verdeeld per meubelsoort waardoor je snel en eenvoudig de juiste tekening kunt vinden.

Ben je op zoek naar een specifiek meubelstuk? Dan kun je daarnaast ook gebruik maken van de zoekfunctie zodat je niet eerst door alle meubels hoeft te scrollen.

Binnen iedere meubelcategorie vind je meerdere varianten van het desbetreffende meubel. Klik je bijvoorbeeld op de categorie plantenbakken, dan kom je terecht bij een lijst met meerdere varianten plantenbakken.

Nadat je een exemplaar hebt uitgekozen en aangeklikt opent er een pagina met daarop de PDF bestanden in verschillende afmetingen, die bij het meubel van jouw keuze toebehoren.

Alle PDF bestanden zijn bovendien voorzien van een Nederlandstalige materiaallijst. Daardoor zie je in één oogopslag welke spullen je nodig hebt.

Daarnaast worden de tekeningen duidelijk weergegeven en zijn deze voorzien van een maatvoering in millimeters.

Overigens hoef je je ook geen zorgen te maken dat het meubel van jouw wens er niet bij staat, want het aanbod aan bouwtekeningen is enorm. Sterker nog, als we Fred mogen geloven bestaat het pakket uit meer dan 10.000 bouwtekeningen.

Of dit ook echt het geval is hebben we helaas niet na kunnen tellen. 10.000 bouwtekeningen is immers een behoorlijk aantal om te tellen, dus we hopen dan ook dat je dit ons niet kwalijk neemt.

We kunnen je echter met zekerheid garanderen dat het aanbod aan bouwtekeningen echt enorm is en er zeker voor iedereen en in iedere stijl wel iets bij zit.

Gratis extra’s

Zoals we al eerder aangaven krijg je bij aanschaf van Freds Bouwtekeningen ook nog eens een aantal gratis bonussen. Om te beginnen ontvang je een softwarepakket waarmee je CAD bestanden kunt openen en bewerken, de zogenaamde DWG & CAD software.

Als we Fred zouden moeten geloven zou deze software een waarde van maar liefst €97 euro moeten bezitten, maar dan heeft hij het over CAD software waarvoor een licentie is vereist.

Dat is bij deze niet het geval. Sterker nog, de software die je krijgt kost, als je een beetje handig met Google om kunt gaan, helemaal niks.

Dit is namelijk vrij eenvoudig te vinden wanneer je zoekt op “free CAD software”.

Hoewel dit hele software verhaal dus in feite een soort marketingtrucje is, is het op zich wel een handige uitkomst en bovendien onmisbaar wanneer je veel met tekeningen aan de slag wil.

Door de CAD software meteen bij het pakket mee te leveren bespaart het jou immers weer wat zoektijd op het internet en weet je ook zeker dat je de juiste versie te pakken hebt, maar over de prijs die hiervoor als waarde wordt berekend valt te discussiëren.

Digitale gids steigerhouten meubelen

Als tweede bonus krijg je, naast de 10.000+ bouwtekeningen die je in het ledengedeelte kunt vinden, ook nog een eveneens Nederlandstalige (digitale) gids met bouwtekeningen voor steigerhouten meubelen.

Net als bij de eerste bonus kan ook deze gids zowel als een pluspunt worden gezien, maar ook als totaal overbodig. Het ligt maar net aan hoe ervaren klusser je bent.

Voor de meer ervaren klusser is deze gids namelijk een beetje dubbel aangezien steigerhouten meubelen vaak niet heel ingewikkeld in elkaar zitten. Het zijn vaak wat grove, rechttoe rechtaan ontwerpen met weinig frutsels of tierlantijntjes.

Een zoekrondje naar foto’s op internet of een bezoekje aan een winkel waar ze dit soort meubelen verkopen kan je dan ook al vaak de benodigde informatie opleveren om zelf hiermee aan de slag te gaan.

Vaak zie je immers al snel hoe deze meubels in elkaar zitten en welke spullen je nodig hebt bij de vervaardiging ervan. Bovendien staan er in het ledengedeelte van Freds Bouwtekeningen ook een groot aantal projecten die in steigerhout kunnen worden uitgevoerd.

Ben je echter een beginnende of nog niet zo ervaren klusser, dan kan deze gratis gids een goede uitkomst bieden. En daarbij, hoe meer ideeën en tekeningen, des te meer klusplezier. Het is dus maar net hoe je het bekijkt.

Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen en Doe-Het-Zelf Winst

Bonus nummer drie en vier zijn beide zogenoemde Doe-Het-Zelf modulen die je, net als beide bovengenoemde bonussen, gratis vanuit het ledengedeelte kunt downloaden. Namelijk Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen en een Doe-Het-Zelf Winst.

Beide modulen hebben bij elkaar opgeteld een waarde van €54,-. Deze zorgen ervoor dat je net dat beetje extra uit je klusprojecten kunt halen.

In de module Doe-Het-Zelf Bouwkundige Benamingen worden alle belangrijke bouwkundige benamingen op een eenvoudige manier uitgelegd. Van vergunningen en dragende muren tot funderingsplaten aan toe, alle belangrijke benamingen komen aan bod.

Doe-Het-Zelf Winst daarentegen, leert je stap voor stap, hoe je je gemaakte projecten met winst kunt verkopen, mocht je dat willen uiteraard.

Freds bouwtekeningen review lidmaatschap

Levenslang toegang

De laatste bonus die je bij de aanschaf van het pakket ontvangt, staat in het teken van levenslange toegang tot Freds Bouwtekeningen. Dit betekent dat je na aanschaf van Freds Bouwtekeningen altijd toegang hebt tot de tekeningen.

Je hoeft het pakket dus maar éénmalig aan te schaffen en vervolgens te downloaden en vervolgens kun je het keer op keer, jaar in en jaar uit blijven gebruiken.

Ook wanneer je computer of laptop crasht hoef je dus niet weer opnieuw te betalen, maar kun je vanaf je account op de website van Freds Bouwtekeningen alles gratis opnieuw downloaden.

Houdt er echter rekening mee dat dit hele pakket gebaseerd is op een online platform. Wanneer de oprichters of beheerder er dus voor kiest om, om wat voor reden dan ook, de stekker uit de website te trekken, sta je letterlijk met lege handen.

Nu zien we dat niet vaak gebeuren, maar dit risico is dus wel iets om in je achterhoofd te houden.

Wat kost het Freds bouwtekeningen pakket?

Volgens Fred zouden klusexperts hebben aangegeven dat Freds Bouwtekeningen minimaal €497,- zou moeten kosten. Waar dit bedrag precies op is gebaseerd is echter niet erg duidelijk, maar wij moeten eerlijk bekennen dat wij behoorlijk van dit bedrag schrokken.

Het is namelijk wel heel hoog gegrepen. Elders op de site staat dan weer een adviesprijs van €297,-. Nog steeds een flink bedrag als je het ons vraagt, maar ook dit lijkt eigenlijk meer een verkooptrucje.

De cursus kost namelijk normaal gesproken €94,- en daarnaast zijn er vrijwel voortdurend acties waardoor je het hele pakket voor een nog lager bedrag van slechts om en nabij €70,- kunt aanschaffen.

Hoewel dit nog steeds niet extreem goedkoop is, is deze prijs wel reëel. Je krijgt veel waar voor je geld en zeker wanneer je je bedenkt dat je bij veel websites per tekening moet betalen, kan dit bouwtekeningen pakket zeker bij veelvuldig gebruik een stuk voordeliger uitpakken dan telkens een losse tekening aan te schaffen.

Daarnaast heb je tijdens het afrekenen ook nog de mogelijkheid om voor een extra bedrag van €27,- een pakket met bouwtekeningen voor pallethout aan je bestelling toe te voegen. Dit is echter geen verplichting, maar kan natuurlijk wel een leuke toevoeging zijn.

Bovendien krijg je 30 dagen garantie. Dit betekent dat je, mocht het pakket je om wat voor reden dan ook toch niet goed bevallen, je 30 dagen hebt om de aankoop te annuleren en het volledige bedrag krijgt teruggestort.

Mocht je dus toch niet geheel zeker zijn van je aankoop, dan is er alsnog geen man overboord.

Bekijk hier de actuele prijs van het Freds bouwtekeningen pakket

Wat vinden andere mensen van het Freds Bouwtekeningen pakket?

Wanneer je op internet gaat speuren naar ervaringen die anderen hebben opgedaan met Freds Bouwtekeningen, dan zal je waarschijnlijk al snel zien dat er bijzonder weinig van dit soort reviews bestaan.

De enkele review die wij tijdens ons zoekrondje dan ook tegen zijn gekomen zijn meestal geschreven door andere kluswebsites.

Ga je daarentegen naar de Facebook pagina van Freds Bouwtekeningen, dan vind je gelukkig al een stuk meer. Hier delen gebruikers worden namelijk met grote regelmaat foto’s en ervaringen door gebruikers van het pakket geupload.

ervaringen Facebook

Freds bouwtekeningen review klant

klant ervaring loungebank

reacties op Facebook

Een ding dat ons meteen hier bij opviel is de ontzettend toffe eindresultaten die op deze foto’s te zien zijn. Uiteraard is dit niet alleen mogelijk gemaakt door Freds Bouwtekeningen. Want hoewel de theorie goed kan zijn, moet deze natuurlijk ook nog omgezet worden naar de praktijk.

Je ziet dan ook op veel foto’s dat de klussers er echt veel tijd en moeite in hebben gestoken om hun project zo mooi mogelijk te laten uitpakken.

Desalniettemin blijkt toch wel dat Freds Bouwtekeningen zeker geen onzin pakket is. Integendeel zelfs, vrijwel iedere gebruiker geeft aan zeer tevreden te zijn.

De tekeningen zitten goed in het elkaar, zijn duidelijk, er is meer dan genoeg keuze. De materiaallijsten kloppen en de bijgeleverde extra’s komen bovendien ook regelmatig goed van pas.

Een punt dat ons daarnaast zelf nog opviel is dat de uitgevers van Freds Bouwtekeningen zelf ook nog actief bezig zijn met het product.

Niet alleen reageert de klantenservice snel, maar ook wordt het pakket hier en daar nog steeds bijgewerkt en verbeterd en worden er af en toe zelfs nog tekeningen toegevoegd.

Het lijkt er dan ook op dat het bedrijf echt iets doet met gekregen feedback en zijn beloftes nakomt.

Tot slot onze Freds bouwtekeningen review

Het moge misschien wel duidelijk zijn: Freds Bouwtekeningen is een zeer uitgebreid pakket dat garant staat voor eindeloos veel klusplezier.

Freds Bouwtekeningen heeft ons dan ook zeker wel verrast, maar het bevat ook een paar haken en ogen. Het is namelijk geheel afhankelijk van de persoon of dit pakket een toegevoegde waarde aan je kluservaring kan leveren.

Ben je namelijk een ervaren klusser en heb je al heel wat projecten op je naam staan? Dan zal dit pakket misschien niet zoveel extra meer kunnen toevoegen. Al kun je natuurlijk wel de tekeningen gebruiken om nieuwe ideeën op te doen.

Heb je echter weinig ervaring of zit je vaak te prutsen met de juiste maten, verhoudingen en het benodigde materiaal? dan is dit pakket ideaal.

Met een dergelijk groot aanbod aan bouwtekeningen zit er altijd wel iets bij dat naar jouw smaak is.

Wij denken dan ook dat wanneer je het pakket éénmaal hebt aangeschaft je er zeker wat aan hebt.

Geef eerlijk toe, ook jij hebt immers vast wel eens iets scheef in elkaar gezet toch? Omdat de maten die je had berekend niet helemaal klopten, of de tekening niet overeenkwam met het uiteindelijke resultaat.

Ons is het in elk geval, zeker een paar keer overkomen. Met name in het begin van onze kluscarriere. Een bouwtekeningen pakket zoals dat van Fred zou hierbij dan ook zeker handig zijn geweest.

Uiteraard kunnen wij niet voor jou bepalen of Freds Bouwtekeningen een toevoeging voor jou zal zijn. Dit is iets wat je geheel zelf zal moeten bepalen.

Heb je het geld ervoor over, dan zul je er ongetwijfeld veel klusplezier uit kunnen halen. Je moet dan alleen wel even door de nogal opdringerige en overdreven “TellSell” achtige manier van verkopen kijken.

Freds bouwtekeningen plus extra's kopen

Freds bouwtekeningen ook aanschaffen?

Denk je na deze Freds bouwtekeningen review gelezen te hebben dat de Bouwtekeningen wel een goede hulp bij het klussen kan zijn? Dan kun je het pakket aanschaffen via de officiële website https://www.fredsbouwtekeningen.nl

Freds bouwtekeningen gratis downloaden?

Liever eerst kennismaken met hoe de tekeningen nu precies in elkaar zitten? Dat kan ook. Via onderstaande link kun je 3 Freds bouwtekeningen gratis downloaden. Deze kun je gebruiken om een steigerhouten loungebank te maken.

Leuk voor in de tuin of op het balkon. Tevens een ideale manier om erachter te komen of Freds Bouwtekeningen jouw verwachtingen waar kan maken.

FAQ – Meest gestelde vragen

Is freds bouwtekeningen betrouwbaar of hebben we te maken met oplichting?

Omdat er nog wel eens geruchten rond gaan op het internet over dat Freds bouwtekeningen nep is, is totale onzin. Na betaling kun je de tekeningen en bijbehorende extra’s meteen downloaden en heb je toegang tot het leden gedeelte. Staat het product je om wat voor reden niet aan, dan krijg je netjes binnen 30 dagen je geld terug gestort.

Is het product geschikt voor de beginnende klusser?

Wanneer je een klein beetje handig bent en geen twee linker handen hebt, dan is het Freds bouwtekeningen pakket een aanrader. Heb je echt weinig tot geen ervaring met klussen, dan is dit product wellicht minder geschikt.

Beschikt het product echt over 10.000 bouwtekeningen?

Zoals wij in ons review ook al zeiden, hebben we niet alle tekeningen geteld. Maar je kan er zeker van zijn, dat het er heel wat zijn!

Hoe kan ik freds bouwtekeningen opzeggen?

freds bouwtekeningen is geen dienst of abonnement waar je maandelijks voor moet betalen. Je betaald eenmalig een bedrag van €67 en je hebt levenslang toegang. Je hoeft dus niks op te zeggen. Mits je binnen 30 dagen gebruikt wilt maken van de niet goed, geld terug garantie.

Kan ik het product ook gratis downloaden?

Voor niks gaat de zon op zeggen wij altijd, maar er zijn altijd mogelijkheden om digitale producten gratis te downloaden. Alleen of dit allemaal betrouwbaar en veilig is, durven wij je niet te zeggen.