Kippengids review & ervaringen – Het handboek voor kippen houden

Bijgewerkt op:

Home » Reviews » Kippengids review & ervaringen – Het handboek voor kippen houden

Hou je van kippen? Is het altijd al je wens geweest om kippen te houden? En lijkt iedere dag een vers eitje bij je ontbijt wel iets? Dan is De Kippengids van Fred Schouten misschien wel wat voor je.

Kippen houden klinkt immers natuurlijk heel leuk en aardig, maar er komt meer bij kijken dan je in eerste instantie misschien denkt.

Want waar moet je allemaal rekening mee houden en wat is überhaupt een goede manier om kippen te houden, hoe bouw je een goed kippenhok en hoeveel ruimte is er voor nodig? Het antwoord op al deze vragen en nog veel meer vind je in De Kippengids.

Een e-book dat door niemand minder dan Fred Schouten op de markt is gezet. Wanneer je onze site al langer volgt zal deze naam je niet vreemd in de oren klinken. Nog niet zo lang geleden schreven wij immers al een uitgebreide review over Fred’s Bouwtekeningen.

Nu is Fred echter terug met een compleet e-book vol bouwtekeningen speciaal voor de kippenliefhebber. Maar of De Kippengids net zo goed is als Fred’s Bouwtekeningen en of Fred wel echt iets van kippen af weet? Dat lees je in deze kippengids review!

De verkoper

Zoals je in de intro al hebt kunnen lezen, en zoals je misschien zelf al wel hebt geconstateerd, is de verkoper van De Kippengids geen onbekende. Een tijdje terug hebben wij al een review over een ander product van Fred geschreven, namelijk Fred’s Bouwtekeningen.

fred schouten eigenaar

Het zal je dan wellicht ook weinig verbazen dat het bedrijf achter beide producten hetzelfde is. Hier kunnen we dan in principe ook kort over zijn. Moederbedrijf TAPO lijkt zo op het eerste zicht een betrouwbaar bedrijf en staat dan ook netjes bij de KVK en het handelsregister geregistreerd.

Daarnaast is het bedrijf erg actief op social mediakanalen en beantwoord met grote regelmaat hier ook vragen van klanten en geïnteresseerden. Het enige wat je echter niet kunt verwachten is om een antwoord van Fred Schouten zelf te krijgen.

De beste man bestaat (zoals je al in onze eerdere review hebt kunnen lezen) helemaal niet en is dus een fictief personage dat door TAPO in leven is geroepen ter promotie van hun producten.

Hoewel dit in eerste instantie misschien je een beetje raar in de oren mag klinken, is het gebruik van fictieve personages niet geheel ongebruikelijk.

Denk maar eens aan andere promotie en reclame personages zoals de toch wel erg enthousiaste mevrouw van het welbekende snackmerk of de familie uit de steeds terugkerende reclames van de gele supermarkt.

En geef ze eens ongelijk. Als koper voelt het immers een stuk vertrouwder om met een “echt” persoon te maken te hebben, dan met een groot en onpersoonlijk bedrijf. Negatief kunnen we dit gegeven dan ook zeker niet noemen, al blijft het wel iets waar je je bewust van moet zijn.

Wat wordt er geclaimd?

De salespagina van De Kippengids heeft ons erg verrast. Deze lijkt dan ook totaal niet op de salespagina van bijvoorbeeld Fred’s Bouwtekeningen. In tegendeel zelfs: waar dergelijke pagina’s normaal bestaan uit lange lappen tekst, bestaat de pagina van De Kippengids uit bijzonder weinig tekst.

Geen “veel mensen hebben een probleem en wij hebben nu eindelijk de oplossing gevonden” taferelen. Nee, gewoon een paar regels tekst met daar aan toegevoegd een voorbeeld uit het e-book en tot slot een aantal korte recensies van gebruikers. Zo simpel kan het dus zijn!

Veel claims worden er hierdoor dan ook niet gedaan. De enige claim die er wel gedaan wordt is dat De Kippengids de meest uitgebreide en complete gids is voor iedere kippenliefhebber en dat deze boordenvol informatie staat met alles wat er nodig is om kippen op een juiste manier te houden.

Maar dat is dan ook meteen alles. Claims over geld besparen/verdienen of andere verkoopargumenten worden niet aangehaald. Tot zover dan ook nog steeds niks dan goeds.

De inhoud van de kippengids PDF

Na de aanschaf en betaling krijg je direct toegang tot een 135 pagina tellend PDF bestand vol met bouwtekeningen van kippenhokken in alle soorten en maten.

inhoud kippengids pdf

Daarnaast kun je in dit PDF bestand ook wat informatie vinden over het houden van kippen, al is deze uiterst beknopt en zeker niet uitgebreid genoeg om alles over de juiste manier van kippen houden te weten te komen.

Voor gedetailleerde informatie moet je dus niet bij Fred zijn. Er wordt weliswaar een klein deel aan gewijd Dit is dan ook, ons inziens, meteen eigenlijk het grootste minpunt aan De Kippengids.

Zeker wanneer je als verkoper claimt dat dit de meest complete kippengids is en je als omschrijving zelfs “handboek om kippen te houden” gebruikt, krab je je als koper waarschijnlijk wel even achter de oren als blijkt dat 99% van het e-book bestaat uit enkel bouwtekeningen.

De bouwtekeningen zelf zijn daarentegen wel zeer duidelijk en netjes uitgewerkt. De maatvoering is volledig in het Nederlands en ook over het aanbod kunnen we echt niet klagen.

Integendeel zelfs want naast tekeningen voor het bouwen van een grote diversiteit aan kippenhokken vindt je in deze gids ook tekeningen voor kippenrennen, (eenvoudige) voerbakken en zitstokken.

Hoewel we dus niet over de meest complete kippengids kunnen spreken, kunnen we zeker wel stellen dat de Kippengids een uitgebreide verzameling bouwtekeningen voor de bouw van een compleet kippenhok is.

Kippengids ervaringen van andere klanten

Net zoals bij Freds Bouwtekeningen zijn ook de reviews over De Kippengids schaars. Sterker nog: waar er bij Freds Bouwtekeningen nog een behoorlijk aantal foto’s en reviews waren te vinden op de bijbehorende Facebook pagina, is dit bij De Kippengids niet het geval.

Het enige wat wij dan ook hebben kunnen vinden zijn de reviews op de salespagina zelf en een aantal blogposts van andere klussers.

ervaringen van gebruikers kippenhok maken bouwtekeningen

Nu zal een verkopende partij in de meeste gevallen alleen de positieve reacties op hun salespagina plaatsen dus deze hebben we dan ook maar meteen even buiten beschouwing gelaten.

Waar we wél naar hebben gekeken zijn de posts op de blogs van andere klussers en daarbij viel ons één ding meteen op: ze zijn allemaal positief.

De naam van De Kippengids is wellicht een beetje verkeerd gekozen, maar de tekeningen zijn, desalniettemin, zéér duidelijk, eenvoudig in gebruik en geschikt voor zowel beginnende als gevorderde klussers.

Wat kost de kippengids?

De prijs van De Kippengids bedraagt €17,00. Voor een e-book van 135 pagina’s zeker niet te duur als je het ons vraagt. Echter zijn de bouwtekeningen ook onderdeel van Freds Bouwtekeningen.

Dit pakket is met een aanschafprijs van €47,00 weliswaar een stukje duurder, maar bevat naast de tekeningen voor de kippenhokken ook nog eens duizenden bouwtekeningen voor het bouwen van meubels, schuurtjes, opbergmogelijkheden en nog veel meer.

Voor welk van de twee je kiest voor is een keuze die je zelf moet maken. Voor uitgebreide informatie over kippen hoef je het in ieder geval niet te doen.

Conclusie kippengids review

Zoek je een nieuw, stevig kippenhok of wil je een bestaand exemplaar uitbreiden of verbeteren en schroom je er niet voor om je handen uit de mouwen te steken? Dan is De Kippengids wellicht een ideaal product voor jou.

Met de aanschaf van dit e-book ontvang je immers een groot aantal bouwtekeningen van kippenhokken en –rennen, voerbakken en zitstokken. Genoeg dus om je (toekomstige) kippen een aangenaam en comfortabel onderkomen te bieden.

Heb je echter nog niet  zoveel ervaring met kippen en wil je naast bouwtekeningen ook graag wat meer informatie over het houden van kippen, kippen soorten, voeding en alle andere dingen die bij het houden en verzorgen van dit pluimvee komen kijken, dan zit je bij De Kippengids helaas niet helemaal aan het juiste adres.

Hoewel er wordt geclaimd dat het om de meest complete kippengids gaat, blijkt in praktijk dat het woord “compleet” met een korreltje zout dient te moeten worden genomen. Voor gedetailleerde informatie over kippen zoek je dan ook het best een ander product.

Dit betekend echter niet dat De Kippengids geen goed product is. Integendeel zelfs, de bouwtekeningen zijn duidelijk en worden zo weergegeven dat zelfs onervaren klussers er goed mee uit de voeten kunnen.

Hoewel De Kippengids dus niet zo compleet is als er door de verkoper(s) wordt geclaimd, is het zeker geen slecht product. Tenminste, niet als je het ons vraagt.