Tafelcirkelzaag: Makita 2704

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Zaagmachines » Tafelcirkelzaag: Makita 2704

Makita 2704 zaagtafel reviewDe Makita 2704 is het paradepaardje onder de tafelzagen. Tenminste, wanneer we het merk zelf mogen geloven. Niet zo gek ook, want de 2704 is niet alleen de krachtigste tafelzaag in het assortiment van Makita, maar staat bovenal ook bekend om zijn goede eigenschappen en functies. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Wil je liever direct het product bestellen? Klik dan op de knop hieronder.

Bekijk op Bol.com


Bekijk ook: Beste zaagtafel top 5 & koopgids

Makita 2704 eigenschappen

Als tafelzaagmachine heeft de Makita 2704 veel te bieden aan zijn gebruiker. Hierdoor is hij niet alleen geschikt voor de beginnende klusser, maar ook onder professionele omstandigheden staat de machine zijn mannetje. Wanneer we kijken naar de opties en functies, dan zal het ons niet verbazen dat de Makita 2704 behoort tot één van de beste zaagmachine is in zijn soort.,
zaagcapaciteit makita 2704

Vermogen & toerental

Zo is de machine met een vermogen van 1650 watt krachtig genoeg om vrijwel iedere zaagklus te klaren. Hoe hoger het vermogen, des te dikker materiaal kan er immers met een machine worden gezaagd. Ook het toerental speelt hierbij een belangrijke rol.

Bij de Makita 2704 draait het zaagblad met een snelheid van maar liefst 4800 omwentelingen per minuut. Hierdoor glijdt de zaag niet alleen met gemak door een grote diversiteit aan materialen, maar krijg je ook een mooiere en vooral gladdere zaagsnede.

Zaagcapaciteit

Over zagen gesproken; een ander belangrijk aspect van een tafelzaag, is de zaagcapaciteit. Deze geeft immers aan hoe dik het te zagen materiaal maximaal mag zijn. De Makita 2704 beschikt over een relatief groot zaagblad met een doorsnede van 260 millimeter. Hiermee is een maximale zaagdiepte te bereiken van 93 millimeter onder een rechte hoek.

Verstek zagen

Heb je een werkstuk dat in verstek dient te worden gezaagd? Dan is dat ook geen enkel probleem. Dankzij het draaihendel en de gradenboog aan de zijkant van de zaagtafel zet je de machine makkelijk en uiterst precies in de juiste positie. Hou er wel rekening mee dat er in deze stand bij een hoek van 45 graden een verlies plaatsvindt van 29 millimeter op de zaagdiepte. In verstek zaag je dus altijd iets minder diep.

Overige functies

Naast diverse zaagmogelijkheden biedt de Makita 2704 ook een aantal andere, handige functies om het zagen niet alleen makkelijker en nauwkeuriger te maken, maar ook veiliger.

Tafelverbreding

Zo is de tafelzaag bijvoorbeeld voorzien van tafelverbreding. Door middel van deze uitschuifbare steunplaten verbreed je het werkblad snel en eenvoudig uit van 66,5 x 75,3 cm, naar 71,5 x 75,3 cm. Ideaal wanneer je grote(re) platen en/of balken wil zagen die net niet lekker op de standaard afmetingen van het werkblad passen.

overige functies met deze zaagtafel2 geleiders

Bovendien wordt de 2704 standaard geleverd met twee geleiders, namelijk een parallel- en een verstekgeleider. Hiermee wordt recht zagen nóg eenvoudiger en zaag je zelfs in verstek tot op de millimeter nauwkeurig.

Enkele minpunten

Het enige wat er aan deze tafelzaag ontbreekt zijn een onderstel en een lasergeleider. Hoewel het mogelijk is om het onderstel los te kopen en het niet voor iedereen nodig zal zijn, kan het ontbreken hiervan wel degelijk als een minpunt worden ervaren.

Heb je immers een werkbank op de juiste hoogte of een stevige workmate waarop je de zaagtafel een plaatsje kunt geven, dan zal je het onderstel niet bijzonder erg missen en misschien zelfs overbodig vinden.

Wil je echter veel bewegingsvrijheid en de machine ook op andere locaties gebruiken, of heb je gewoon geen goede plek om de machine te plaatsen, dan kan een onderstel de uitkomst bieden al zal dit in dit geval helaas nog extra kosten opleveren om er eentje aan te schaffen.

Laser geleiding

Ook de ontbrekende lasergeleiding is iets wat niet per definitie als negatief hoeft te worden bevonden, maar het kán wel degelijk een handige toevoeging zijn. Zeker wanneer je nog niet zo veel ervaring hebt met het gebruik van een dergelijke machine, maar of dit echt een gemis zal zijn is iets wat ieder voor zich zal moeten uit maken.

Met een beetje meetwerk en de verstek- of parallelgeleiders kom je ook al een heel eind en zijn precieze zaagsneden ook zeker niet onmogelijk.

De plus en minpunten op een rij

 • Geschikt voor zowel de beginnende klusser, als voor de (semi) professional
 • Secure zaaglijn
 • Relatief laag gewicht van slechts 36 kilogram
 • Stevige behuizing, kan tegen een stootje
 • Nulspanningsbeveiliging tegen ongewild starten
 • Tafelverbreding
 • Inclusief verstek- en parallelgeleiders
 • Inclusief steek-, pijp- en inbussleutels, duwstok, adapter voor stofafzuiging en zaagblad
 • Geen lasergeleiding
 • Wordt geleverd zonder onderstel (wel los verkrijgbaar tegen meerprijs)
 • Slechts één zaagblad meegeleverd
 • Stofafzuiging is niet optimaal

Bekijk specificaties & actuele prijs bij Bol.com

Welke accessoires krijg je bij de Makita 2704

De Makita 2704 wordt standaard geleverd met behoorlijk wat accessoires. Zo vindt je naast de tafelzaag en de bijbehorende geleiders ook een duwstok/-lepel, een 24-tands 260×30 mm HM zaagblad en een aantal sleutels ( 1x een steeksleutel 19mm, 1x een pijpsleutel 13-22 en een inbussleutel van 5,0 mm) in de verpakking.

Bovendien wordt er een adapter meegeleverd waarmee de machine kan worden aangesloten op een stofafzuiging of bouwstofzuiger. Dankzij deze stofafzuiging wordt vrijgekomen stof en zaagsel direct afgevoerd waardoor je niet alleen beter zicht behoudt op je werkstuk en de werkplek schoon blijft, maar voorkom je ook dat je dit zaagsel en stof inademt met alle nare en vooral ook gevaarlijke gevolgen van dien.

Wat is de gemiddelde prijs?

Met een gemiddelde prijs van €900-€1000,- is de Makita 2704 niet de goedkoopste. Sterker nog, deze machine behoort zelfs toe tot het hogere en daarmee dus ook duurdere klassement. Nu is dit niet per definitie een negatief punt aangezien je voor deze prijs wel een hoogwaardige en vooral stevige machine krijgt, met veel mogelijkheden, een hoog vermogen en een goed prestatievermogen.

Echter blijft het een behoorlijk fors bedrag. Zeker wanneer je ook nog het bijpassende onderstel er bij aan wil schaffen lopen de kosten nog eens extra hoog op. Maar feit blijft wel dat je voor dit bedrag dan ook wel een heel mooie en zo goed als professionele machine krijgt, waarvoor vrijwel geen enkele zaagklus te veel is gevraagd.

Wat zeggen gebruikers over de Makita 2704?

Een fabrikant kan natuurlijk veel beweren wanneer het om zijn machines gaat. Maar is de Makita 2704 ook wel zo goed als dat hij volgens het boekje wordt aangeprezen? Nou, dat is hij zeker. Wanneer je deze machine op internet opzoekt en hierbij de gebruikersreviews bekijkt zal je zien dat hij erg hoog scoort.

Zo zijn de meeste gebruikers erg te spreken over de tafelverbreding, de zaagkwaliteit, krachtige aandrijving (met snelstop), het lage geluidsniveau en de grote zaagcapaciteit die mede mogelijk wordt gemaakt door het 260 mm grootte zaagblad.

Daarnaast is de behuizing compact maar toch stevig en kan de machine tegen een behoorlijk stootje. Al zijn er een aantal gebruikers die geen groot fan zijn van het aluminium dat met name aan de bovenzijde van de machine is gebruikt.

Dit krast snel en is ook gevoelig voor deukjes wanneer er te ruw wordt omgegaan met het te zagen materiaal. Een ander minpunt dat door een aantal gebruikers wordt opgemerkt is de stofafzuiging die zich, in tegenstelling tot bij veel andere machines, enkel en alleen aan de achterkant van de machine bevindt.

Hierdoor zuigt deze niet altijd even nauwkeurig het vrijgekomen stof en zaagsel af, waardoor er alsnog wat vrij rond komt te zweven. Zeker bij een zogenoemde “zero insert” afdekplaat (voor extra strakke zaagranden) kan dit nog wel eens problemen opleveren.

Tot slot

Kortom, zoek je een stevige tafelzaag met meer dan genoeg mogelijkheden en behoorlijk wat extra functies? Die je zowel bij gewone zaagklussen, als bij het zagen in verstek niet in de steek laat? En die bovendien geschikt is voor beginners, als voor gevorderde of zelfs professionele klussers? En vind je het bovendien niet erg om hier wat extra voor te betalen? Dan is de Makita 2704 wellicht jouw ideale machine.

Met zijn 1650 watt sterke motor die goed is voor maar liefst 4800 toeren per minuut, glijdt het zaagblad binnen rap tempo door vrijwel ieder gangbaar materiaal. Daarnaast is deze machine door zijn compacte vormgeving ook prima geschikt voor klussen in kleine(ere) ruimtes, of zelfs op andere locaties. Kortom een machine waarmee je vrijwel geen enkele klus uit de weg hoeft te gaan, ongeacht waar of wanneer.

Bekijk op Bol.com

Bron