Metabo TS 254 zaagtafel review

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Zaagmachines » Metabo TS 254 zaagtafel review

De Metabo TS 254 is dankzij zijn vele functies een ware alleskunner. Of je deze tafelzaag nu wil gebruiken voor diepe- of juist lange zaagsneden, voor het zagen onder een rechte hoek of zelfs voor het zagen in verstek, de Metabo TS 254 kan het allemaal. Daarnaast is deze tafelzaag voorzien van een onderstel zodat je hem overal makkelijk en stabiel kunt gebruiken. Je merkt het al: de Metabo TS 254 is niet alleen een zeer uitgebreide machine, maar ook één van de beste zaagmachine wanneer het gaat om luxe en bovenal gebruiksvriendelijke.

Bekijk op Bol.com


Bekijk ook: Top 5 zaagtafels & koopgids

Metabo TS 254 eigenschappen

Wat zijn de eigenschappen van metabo ts 254 tafelcirkelzaagDe Metabo TS 254 is een tafelcirkelzaag die dankzij zijn vele functies inzetbaar is voor een grote diversiteit aan zaagwerkzaamheden. Het tafelblad met afmetingen van 67 x 97 cm lijkt misschien in eerste instantie niet zo heel groot, maar toch is het groter dan menig concurrerend model. Bovendien zijn de zijsteunen uitschuifbaar, waarbij je binnen een handomdraai het blad nog eens extra kunt vergroten tot maar liefst 71,5 x 99,5 cm.

Vermogen

En dat is nog niet eens het belangrijkste. Dankzij het zeer hoge vermogen van maar liefst 2000 watt zaag je met de TS 254 met gemak zelfs dikke balken en platen door zonder de machine te overbelasten. Komt het onverhoopt toch voor dat je een beetje te royaal bent geweest met het inschatten van wat deze zaag aan kan en wil je een dikke balk of plank te snel door het zaagblad drukken, dan zal de motor blokkeren en een trilgeluid weergeven. Deze ingebouwde bescherming zorgt niet alleen voor een hogere werkveiligheid, maar voorkomt tevens dat de motor oververhit raakt en daardoor de levensduur vergroot.

Metabo TS 254 review

Zaagsnelheid

Ook de zaagsnelheid van de Metabo TS 254 is met 4200 toeren per minuut waanzinnig hoog. Dit hoge toerental zorgt niet alleen voor een snelle verwerking van het te zagen materiaal, maar zorgt bovendien ook voor strakke, schone zaagsneden zonder rafels en splinters. Zelfs in dikkere materialen of harde(re) houtsoorten, zal je merken dat de zaag met gemak zijn weg baant. Je zou het zelfs kunnen vergelijken met een warm mes in een pakje boter.

Zaagcapaciteit

Een ander belangrijk aspect om naar te kijken, naast het vermogen en de zaagsnelheid, is de zaagcapaciteit. Ook deze valt bij de Metabo TS 254 alles behalve tegen. Het grote zaagblad meet een diameter van 254 mm. Hierdoor bereik je makkelijk een maximale zaagdiepte van maximaal 87 mm onder een rechte hoek van 90 graden en 45 mm onder een hoek van 45 graden. Ideaal dus, wanneer je vaak wat dikkere materialen wil zagen. Zo hoef je niet telkens je werkstuk om te draaien en langs twee kanten in te zagen, maar kun je in één keer door zagen.

Veiligheid & comfort

Mobiele zaagtafelNaast vele mogelijkheden beschikt de Metabo TS 254 ook over veel functies die het werken met deze tafelzaag niet alleen een stuk aangenamer en makkelijker maken, maar vaak ook veiliger.

Stofvrij werken

Zo beschikt de TS 254 bijvoorbeeld over de mogelijkheid om er een externe stofafzuiging op aan te sluiten. Dankzij deze aansluiting kun je op een eenvoudige manier een externe afzuiginstallatie of bouwstofzuiger op de machine vastklikken zodat vrijgekomen stof en zaagsel meteen verdwijnen. Zo blijft niet alleen de omgeving schoon en stofvrij, maar werk je bovendien een stuk veiliger. Rondvliegend stof en zaagsel kunnen je zicht immers ernstig belemmeren. Bovendien is het inademen van stof ook nog eens slecht voor de gezondheid.

Onderstel

Ook het ingebouwde stevige onderstel draagt bij aan nog meer veiligheid en werkcomfort. Niet alleen staat de machine hierdoor altijd stevig op zijn plek, maar bevindt deze zich ook meteen op de juiste werkhoogte. En heb je toch een klus waarbij de hoogte niet goed uitkomt? Dan klap je de metalen poten zonder al te veel inspanning in waardoor de machine direct inzetbaar is bij het zagen van bijvoorbeeld lange of zware objecten, dicht bij de grond.

Inklapbaar

zaagtafel met inklapbare onderstelOver inklappen gesproken: na gebruik is de Metabo TS 254 compact op te bergen door het onderstel in te klappen en de beschermkap te verwijderen. Eenmaal ingeklapt is de tafelzaag eenvoudig te vervoeren door middel van de grote, stevige wielen en het handvat dat ontstaat door één van de poten terug uit te klappen. In de behuizing van de zaag vindt het zaagblad samen met de meegeleverde accessoires zoals de duwstok, geleiders en natuurlijk de drie meter lange rubberen kabel ook een plekje zodat alles netjes bij elkaar blijft en er niks verloren raakt.
Zo is de TS 254 dus niet alleen de ideale tafelzaag voor menig thuisklusser, maar kan hij ook perfect worden meegenomen op locatie.

Welke accessoires krijg je bij de Metabo TS 254

De Metabo TS 254 wordt standaard geleverd met twee geleiders; namelijk een verstekgeleider (oftewel haakse geleider) en een parallelgeleider. Zo kun je zonder al te veel aanpassingen of instellingen een perfecte, op de millimeter nauwkeurige, zaagsnede maken, zelfs wanneer je weinig ervaring hebt met dergelijke machines. Voor nog meer mogelijkheden kan de parallelgeleider bovendien op twee manieren op het tafelblad worden bevestigd. Allereerst voor het (ver)zagen van grote objecten zoals bijvoorbeeld balken of planken en ten tweede voor kleinere platen.

Daarnaast wordt er een 40 tanden tellend HM zaagblad met wisseltand meegeleverd en vind je in de verpakking uiteraard ook een duwstok zodat je direct veilig aan het werk kunt en je nooit met je vingers en/of handen in de buurt van het zaagblad hoeft te komen.

De plus en minpunten op een rij

 • Krachtige machine (2000 watt)
 • Multifunctioneel
 • Lichtgewicht (33,4 kg)
 • Uittrekbare tafelbladverbreding
 • Motorrem met snelstop
 • Ingebouwd onderstel met opklapbare wielen
 • Eenvoudig in gebruik
 • Wordt geleverd met zowel een parallelgeleider als ook een verstekgeleider
 • Compact op te bergen
 • Geen lasergeleiding
 • Wordt geleverd met slechts 1 zaagblad
 • Stofafzuiging (mogelijk dmv externe afzuiger) is niet altijd even secuur

Bekijk prijs & specificaties op Bol.com

De Metabo TS 254 zaagtafel kopen?

Met een prijs van gemiddeld €750,00 is de Metabo TS 254 niet de allergoedkoopste tafelzaag. Dit forse bedrag zal je in eerste instantie dan ook misschien een beetje laten schrikken. Toch is dit bedrag niet té hoog in vergelijking met wat je er voor terug krijgt. De TS 254 is immers een top tafelzaag, die zelfs op professioneel niveau kan worden gebruikt.
Bovendien krijg je bij de TS 254 meteen een onderstel meegeleverd. Iets wat niet erg gebruikelijk is bij dit soort machines, aangezien je in de meeste gevallen deze los zal moeten aanschaffen.

Metabo TS 254 gebruikers ervaringen

wat zeggen gebruikers over deze zaagtafelWanneer je de Metabo TS 254 op internet op zoekt vind je vrijwel alleen maar lovende recensies. De vormgeving, het formaat, prestaties en de duurzaamheid springen volgens veel gebruikers ver boven de verwachtingen uit. Daarnaast valt het ook op dat veel gebruikers de mogelijkheid tot inklappen en (rollend) vervoeren érg handig vinden. Logisch ook wel want zonder dit systeem zou de machine ondanks zijn relatief lage gewicht van “slechts” 33,4 kilogram en de compacte vormgeving, alsnog niet erg makkelijk te vervoeren zijn.

Het enige minpunt wat op valt is de verstekgeleider. Deze lijkt in sommige gevallen iets teveel speling te hebben waardoor secuur zagen niet goed mogelijk is. Hoewel dit in principe vrij eenvoudig is op te lossen door een andere geleider aan te schaffen of door zelf er eentje te maken. Toch blijft dit toch wel een aandachtspunt. Zeker bij een machine van een dergelijke prijsklasse.

Tot slot

Ben je op zoek naar tafelcirkelzaag met veel mogelijkheden en functies? Waarmee je zowel haaks als in verstek kunt zagen? En die bovendien ook nog eens zeer compact is op te bergen en te vervoeren? Dan is de Metabo TS 254 wellicht jouw ideale keuze. Deze tafelzaag die voorzien is van een ingebouwd, verrijdbaar onderstel zal met zijn 2000 watt aan vermogen en hoge zaagsnelheid menig klushart sneller doen kloppen en is zelfs geschikt voor semi professioneel gebruik op iedere gewenste locatie. Kortom een zaagmachine die doet wat hij belooft en ook bij de wat zwaardere zaagwerkzaamheden niet makkelijk op geeft.

Bekijk op Bol.com

Bron

2 gedachten over “Metabo TS 254 zaagtafel review”

 1. Zonder twjjfel een fijne machine..Compact en toch groots.Erg makkelijk in gebruik.Maar wat zeker nog belangrijker is , de nazorg en service van Metabo..Niet alleen zijn alle onderdelen na te bestellen, maar is ook de wijze waarop dit geregeld is buitengewoon goed.Door een beschadigde verpakking kwam de zaagtafel niet geheel ongeschonden bij mij thuis geleverd.Na een korte mail en uitleg wat er mis was gegaan is er direct actie ondernomen en mij het beschadigde onderdeel direct nagestuurd.Mijn complimenten over deze service.Beveel deze machine dan ook zonder twijfel aan aan iedereen die opzoek is naar een perfecte zaagmachine..getekend A van de Weegh

  • Leuk dat je hier even je mening deelt. Metabo is een goed merk en je mag dan ook zeker verwachten dat de klantenservice goed is!

Reacties zijn gesloten.