Black & Decker BDCDC18BAFC-QW review

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Boormachines » Black & Decker BDCDC18BAFC-QW review

Black & Decker is een naam die veel losmaakt in de kluswereld, zowel op positieve als minder positieve manier. De één dweept helemaal met de apparaten van dit merk, de ander kiest toch liever voor een  accuboormachine van een ander merk. Maar hebben de pessimisten altijd gelijk of zijn er ook exemplaren waar zelfs de grootste anti-Black & Decker-klusser nog gelukkig van kan worden? We zoeken dit uit met de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW.

Bekijk op Bol.com


Black & Decker BDCDC18BAFC-QW review

Black & Decker BDCDC18BAFC-QW los toestel De Black & Decker BDCDC18BAFC-QW is een geavanceerde accuboor die door het bedrijf wordt voorzien van de nieuwste snufjes en veel extra’s. Maar zijn deze toevoegingen genoeg om bij iedereen door de test te komen?

Volledig onbevooroordeeld gingen wij de uitdaging aan en bepalen aan de hand van onze bevindingen of de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW inderdaad de concurrentie aan zich voorbij moet laten gaan of dat deze boor de negatievelingen in het stof kan laten bijten.

Zelfs als jij al een mening over Black & Decker hebt is deze review erg interessant om te kijken of je mening wellicht nog kan omkeren of dat je het merk toch weer een kans wil kunnen geven.

Het technische plaatje van de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW

De Black & Decker BDCDC18BAFC-QW is een vernieuwing op het gebied van het aanbod dat Black & Decker aanbiedt. Deze accuboor is onder andere voorzien van een sterke motor, die wel tot 650 toeren per minuut kan behalen. Dit maakt dat de boor geschikt is voor het boren van grote en kleine gaten in verschillende materialen (afhankelijk van de dikte). Dit wordt mede bijgestaan doordat de boormachine is voorzien van 11 verschillende standen, zodat je veel gerichter kunt boren.

Volledige set met accessoires

accessoires die worden meegeleverdBlack & Decker wil garant staan voor het gebruik van de accuboor voor iedere klus in en rondom je huis en kiest er daarom voor om de accuboor lekker veelzijdig te maken. Dit is ook te zien in de aanschaf van de koffer. Je krijgt wanneer je de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW accuboor koopt een volledige set met 80 accessoires erin, die het alom klussen zouden moeten vergemakkelijken. Voor iedere activiteiten binnen en buiten is er wel een kopje of een extra plug die het klussen moet vergemakkelijken.

Wat kost de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW accuboormachine?

Bij de meeste verkooppunten kun je de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW alleen in de volledige set kopen, die je dan ook in een speciale koffer bij elkaar krijgt. Deze koffer kun je het beste ook gebruiken om je accuboor netjes en veilig in op te bergen wanneer je even niet aan het werk bent. De prijs van de boor ligt in de meeste gevallen nog net onder de 100 euro, wat erg goedkoop is.

De voordelen

De Black & Decker BDCDC18BAFC-QW is voorzien van veel meer voordelen dan de meeste mensen in het begin zouden denken. Zo hadden we het hierboven al over de verschillende standen en extra accessoires die je bij je bestelling krijgt. Vooral voor wie veel aan het klussen is geslagen kan erg veel baat hebben bij al deze mogelijkheden, vooral op thuisklusniveau.

Geschikt voor hout, gips en tegels

Voor professioneel gebruik is het afhankelijk van wat voor klussen je moet doen. Als je bijvoorbeeld diepe gaten in metaal of steen moet boren, dan kan deze boor misschien niet de beste optie zijn. Voor klussen waar je bijvoorbeeld moet werken met hout, gips, tegels of andere meer moderne materialen is de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW uitermate geschikt.

Goede grip

Iedere klusser kan goed uitgevoerd worden met deze boor. De accu is vrij sterk, maar er is aan gedacht dat de boor niet onhoudbaar wordt. De handgreep van de accuboor is voorzien van een stevige antislipcoating, waardoor je hand niet zomaar weg kan schieten, zelfs niet als het er heftig aan toe kan gaan tijdens je klus.

Ingebouwde led verlichting

Verder is een van de beste toevoegingen aan deze boor de ingebouwde verlichting. Vooral op donkere plekjes waar je echt precies te werk moet gaan, komt het goed uit dat de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW is voorzien van een werklampje, dat licht schijnt op de plek waar je aan het boren wilt gaan. Een verkeerd gat boren of iets meer slopen dan dat je het probeert te repareren is hierdoor vrijwel niet meer mogelijk. Op deze manier kan zelfs de minst ervaren thuisklusser nog professioneel werk afleveren.

2 duurzame accu’s en lader

2 Lithium accu's 18v Tot slot is het fijn dat aangezien de accuboor bedoeld is voor meerdere klussen, dat je er ook lang mee kunt werken. Dit heeft alles te maken met de duurzame accumotor, die met 18 volt en 1,5 Ah langdurig en goed gebruikt kan worden. Het is dan ook een gegeven dat er niet één maar twee van deze accu’s in de volledige set zitten, zodat je lekker door kan blijven klussen terwijl de andere accu aan het opladen is.

De nadelen

Na alle voordelen zitten er toch ook een paar nadelen aan de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW. Het
belangrijkste minpunt zit hem in de boor zelf. Het vasthouden zelf zorgt er niet voor dat lang achter elkaar klussen soms wat moeizaam gaat, maar het vrij zware gewicht wel.

Het gebruik

De Black & Decker BDCDC18BAFC-QW weegt ruim 3 kilo, een behoorlijk gewicht voor een boor. Zeker als je je bedenkt dat je de boor lang omhoog moet houden en kracht moet zetten. Qua gebruik van de boor is er niet veel op aan te merken, behalve dat de 11 verschillende standen voor ervaren klussers misschien wat aan de lage kant is. Wie veel klust is het werken met 12 of 15 standen veel meer gewenst.

Opbergruimte

Verder is een belangrijk nadeel niet op het gebied van het klussen zelf, maar juist wanneer je niet aan het klussen bent. De bijgeleverde koffer kan alle accessoires goed opbergen, maar er is geen aparte indeling voor de verschillende materialen. Het kan daarom soms wel een beetje een puinhoop worden in je koffer om alles erin te laten passen en als je de koffer veel onderweg moet verplaatsen.

De plus en minpunten op een rij

  • Beschikt over meerdere standen voor optimale controle tijdens het schroeven of boren
  • Goede grip dankzij de rubberen handgreep
  • Voorzien van Led verlichting
  • Inclusief een gereedschapskoffer met verschillende accessoires, zoals boortjes, bitjes en een bithouder
  • Inclusief 2 duurzame 18V 5,0 Ah accu’s en oplaadstation
  • Goedkoop
  • De koffer heeft geen aparte indeling voor de accessoires waardoor het snel een rommeltje word
  • Voor de zwaardere boor en schroef werkzaamheden komt de machine snel wat power tekort

Bekijk specificaties en de actuele prijs op Bol.com

Wat zeggen gebruikers over de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW

De recensies die wij hebben gevonden zijn veelal positief. Voornamelijk de accessoires die worden meegeleverd, zoals boortjes, bitjes en accu’s met bijbehorende lader worden als een pluspunt ervaren. Ook de prijs is voor een machine als deze erg goed. Echter voor professioneel gebruik zal de machine niet voldoende zijn. Daarvoor is hij weer niet krachtig genoeg.

Een ander minpunt die gebruikers ervaren is wat wij ook genoemd hebben, lades om de accessoires in op te bergen. de accessoires worden in een plastic zak meegeleverd en je krijgt daardoor al gauw een rommeltje van in de opbergkoffer.

Raden wij de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW aan?

Er zitten nog steeds wat haken en ogen aan de accuboren van Black & Decker, maar aangezien deze vooral cosmetisch zijn kunnen we wel zeggen dat het gebruik van de Black & Decker BDCDC18BAFC- QW geen slecht idee is. Je kunt de boor op veel manieren gebruiken voor klusjes in huis en hebt hier ook lang profijt van. Wel moet je erop letten dat je niet te lang achter elkaar gaat boren, waardoor je je armen overbelast. Gebruik de Black & Decker BDCDC18BAFC-QW dan ook vooral als je niet extreem veel achter elkaar klust en neem geregeld pauze om weer fris aan de slag te gaan.

Bekijk op Bol.com

Meer accuboormachine reviews?