Accuboormachine: Makita DDF453SFE

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Boormachines » Accuboormachine: Makita DDF453SFE

De Makita DDF453SFE Makita DDF453SFE accuboormachine is een accuboormachine van bijzonder hoge kwaliteit, die niet alleen uitermate geschikt is voor de hobbyklusser, maar ook een professional zeker niet teleur zal stellen.

Het boren van gaten in gaten in diverse materialen, als ook het vast- of losdraaien van schroeven is voor deze machine geen enkel probleem. Sterker nog, gewapend met de DDF453SFE accuboormachine hoef je vrijwel geen enkele schroef- en/of boorklussen meer uit de weg te gaan.

Bekijk op Bol.com


Bekijk ook: Top 5 beste accuboormachines & koopgids

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke boormachine die geschikt is voor intensief en zelfs dagelijks gebruik, dan zit je met de Makita DDF453SFE helemaal goed. Met een maximale boorcapaciteit van 36 millimeter in hout en 13 millimeter in metaal kan deze machine vrijwel iedere boorklus aan. Daarnaast is ook het indraaien of juist losdraaien van schroeven geen enkel probleem voor de DDF453SFE. Door middel van de schuifknop op de bovenkant van de machine schakel je snel en eenvoudig tussen de schroef- en boorstand. En met maar liefst 16 verschillende snelheden zit er altijd wel een juiste bij voor het materiaal en de schroef waarmee jij aan de slag wil gaan.

Overige functies

Voor optimaal comfort is de Makita DDF453SFE uitgevoerd met een soft grip handgreep, die er niet alleen voor zorgt dat de boormachine comfortabel en stevig in de hand ligt, maar bovendien ook vibraties beperkt. Daarnaast is de machine uitgerust met een 13 millimeter snelspanboorkop (met as blokkering), waardoor boortjes of bits snel en eenvoudig kunnen worden verwisseld en zorgt de elektrische rem er voor dat de kop direct stopt met draaien wanneer de knop wordt losgelaten.

Omdat de Makita DDF453SFE een accuboormachine is geniet je ultieme vrijheid tijdens het gebruik. Rekening houden met lastige kabels behoort met deze machine dan ook direct tot de verleden tijd. Maar ook boren of schroeven op lastig te bereiken plaatsen of zelfs buitenhuis is met een machine op accu een stuk eenvoudiger dan wanneer je voor een exemplaar met kabel kiest.

Welke accessoires krijg je bij de Makita DDF453SFE?

Makita DDF453SFE accuboormachine meegeleverde accessoiresStandaard wordt de Makita DDF453SFE geleverd met 2 accu’s, een laadstation en een opbergkoffer. Dit is niet erg veel, maar aan de ene kant begrijpen wij eigenlijk wel waarom de fabrikant hiervoor heeft gekozen.

Hoewel je bij sommige boormachines vaak een hele rits aan boortjes en bits gratis bij krijgt, blijkt in de praktijk al gauw dat je vaak aan de helft van deze accessoires niks hebt omdat je ze simpelweg niet gebruikt. Iemand die amper of nooit in metaal boort heeft bijvoorbeeld niks aan een hoop gratis metaalboren. Ook wanneer je de machine wil gebruiken voor het meest gangbare werk zal je weinig hebben aan boren die in diameter groter zijn dan 8 of 10 millimeter.

Hoewel het zeker wel handig was geweest als er een setje met basis boortjes en bits meegeleverd zou worden, is het echter ook geen ramp dat dit niet het geval is. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat je met deze machine dus niet direct vanuit de doos aan de slag kunt, maar eerst nog even langs de (online) bouwmarkt moet. Tenzij je natuurlijk al boortjes of bits van een andere machine hebt.

2x 18 volt 3,0 Ah accu’s met laad indicatie

Gratis 2 18 volt 3,0 Ah accu'sIets anders dat wél erg handig is, is dat je bij de Makita DDF453SFE twee 18 volt, 3.0 Ah accu’s (met laadindicatie) bij krijgt. Hoewel een enkele accu al een behoorlijke tijd meegaat, heb je dankzij de extra accu altijd een opgeladen exemplaar achter de hand en kun je dus tijdens het klussen snel wisselen van een lege naar een volle. Hoef je dus ook niet je klus te onderbreken omdat je moet wachten tot wanneer de accu weer is opgeladen.

Prijs

Met een verkoopprijs van tussen de €180,00-€200,00 is de Makita DDF453SFE geen goedkope machine. In tegendeel zelfs, je mag wel stellen dat deze accuboormachine zich in het hoge prijssegment bevindt. Echter krijg je voor deze prijs wel een dermate goede machine dat deze zelfs geschikt is voor de professional. De prijs is gezien zijn prestaties en kwaliteit dan ook zeker niet té hoog gegrepen, al zijn er voor de gemiddelde hobbyklusser uiteraard ook goedkopere alternatieven te vinden.

Plus en minpunten

  • Zowel link- als rechtsomdraaiend.
  • Grote boorcapaciteit van maximaal 36 millimeter in hout en 13 millimeter in metaal.
  • De 18 volt Makita LXT accu is uitwisselbaar met andere machines (mits hetzelfde merk en hetzelfde accu platform).
  • Laag gewicht van slechts 1,8 kilogram.
  • Accubeveiliging.
  • Geleverd met twee accu’s en laadstation.
  • Inclusief stevige opbergkoffer.
  • Deze boormachine is helaas niet voorzien van werkverlichting.
  • Wordt zonder boortjes of bits geleverd.

Bekijk de actuele prijs & specificaties op Bol.com

Wat zeggen gebruikers over de Makita DDF453SFE?

Eigenlijk kunnen we over de gebruikersreviews van de Makita DDF453SFE erg kort zijn: deze zijn namelijk alleen maar lovend. Met name het prestatievermogen van deze accuboor steekt volgens vrijwel iedere gebruiker met kop en schouders boven andere machines uit. De boormachine doet wat hij moet doen, maar het lijkt erop dat de DDF453SFE nog net een beetje meer doet.

Het indraaien van lange schroeven zijn, in tegenstelling tot sommige andere accuboormachines, geen enkel probleem en ook het boren in harde houtsoorten gaat vlot. Bovendien ligt de machine comfortabel, maar stevig in de hand en is hij ook bij langdurig gebruik niet te zwaar. Ook de meegeleverde accu’s gaan lang mee en zijn krachtig genoeg voor vrijwel iedere boor- of schroefklus.

Het feit dat de accu’s bovendien voorzien zijn van een indicatielampje om het resterende batterijpercentage mee af te lezen blijkt in de praktijk een groot pluspunt. Hetzelfde geldt voor de snelspanboorkop en de meegeleverde opbergkoffer.

Het enige minpunt wat sommige gebruikers aanhalen is het ontbreken van werkverlichting. Met name op slecht verlichte, of moeilijk te bereiken plekken blijkt dit toch wel een gemis.

Tot slot – Makita DDF453SFE accuboormachine

Je snapt het vast al: de Makita DDF453SFE is een accuboormachine die niet alleen op papier zijn werk goed belooft te doen, maar ook in de praktijk deze beloftes zeker waarmaakt. Mocht je dus nog op zoek zijn naar een kwalitatief goede accuboormachine die zelfs geschikt is voor dagelijks en professioneel gebruik, dan is de DDF453SFE een zeer goede keuze.

Met deze accuboormachine boor je binnen no time gaten in materialen als hout, plastic en metaal. Maar ook schroeven zet je zonder al teveel moeite vast of los dankzij de zestien verschillende schroefsnelheden. Daarnaast geniet je dankzij de twee meegeleverde accu’s ultieme bewegingsvrijheid.

Het moge wel duidelijk zijn: de Makita DDF453SFE is niet alleen de ideale boormachine voor vrijwel iedere klusser, maar vervult zijn taak bovendien ook nog eens op iedere plek, op ieder moment, waar en wanneer jij hem nodig hebt.

Bekijk op Bol.com

Meer accuboormachine reviews?

Bron