Bosch psb 1800 li-2 review ( systembox )

Bijgewerkt op:

Home » Reviews » Bosch psb 1800 li-2 review ( systembox )

De Bosch PSB 1800 li-2 systembox is niet alleen een krachtige, allround accuboormachine die geschikt is voor iedere schroef- of boorklus in en rondom huis, maar dankzij de klopfunctie is deze machine bovendien ook te gebruiken als klopboormachine.

Bovendien worden er maar liefst 241 accessoires meegeleverd, variërend van boortjes en bits tot zelfs bevestigingsmateriaal. Zo haal je in één keer alles in huis en kan het klussen direct beginnen.

In deze review hebben wij alle kenmerken van deze accuboormachine voor jouw op een rijtje gezet. Zo heb je een beter beeld wat de machine allemaal kan voordat je deze gaat aanschaffen.

Samenvatting

Pluspunten

 • Zowel links- als rechtsom draaiend.
 • Grote boorcapaciteit van maximaal 30 millimeter in hout en 10 millimeter in metaal.
 • Ook te gebruiken als klopboor (met een maximale boorcapaciteit van 10 millimeter in zachte steensoorten).
 • Laag gewicht van slechts 1,1 kilogram.
 • Inclusief twee 18 volt 1,5 Ah Li-Ion accu’s die uitwisselbaar zijn met andere Bosch Power For All accu gereedschap.
 • Inclusief L-Boxx en 241 accessoires zoals boortjes, bits, schroeven en pluggen.

Minpunten

 • De accucapaciteit is aan de lage kant, waardoor deze snel leeg is bij intensief en/of langdurig gebruik. Daardoor is de accuboormachine minder geschikt voor professionals

Waarom de Bosch PSB 1800 li-2 systembox?

Wanneer we op zoek gaan naar de beste boormachine voor thuis, dan komen wel al snel uit bij de Bosch PSB 1800 Li-2 uit. Want De mogelijkheden van de PSB 1800 li-2 systembox zijn haast eindeloos.

Bosch 1800 Li-2 review

Zo is deze accuboormachine bijvoorbeeld ideaal voor het vastzetten en losdraaien van schroeven in hout en het boren in diverse materialen zoals metaal, kunststof en hout.

Daarnaast is de boormachine dankzij de klopfunctie ook te gebruiken als klopboor, waardoor het boren in zachtere steensoorten zoals baksteen en tegels geen enkel probleem is.

Dankzij het gebruik van accu’s is deze (klop)boormachine overal, waar en wanneer men wenst in te zetten. Rekening houden met kabels en stopcontacten die altijd net op de verkeerde plek lijken te zitten behoort hierbij dus ook definitief tot de verleden tijd.

En mocht de ene accu tijdens het klussen leegraken, dan kan deze direct door het meegeleverde extra exemplaar worden vervangen. Zo hoeft geen enkele klus onderbroken te worden. Niet alleen erg handig, maar zeker ook wel zo efficiënt.

Wat zijn de opties?

De Bosch PSB 1800 zit boordevol handige extra functies en foefjes om het werken met deze machine zo goed en efficiënt mogelijk te maken.

Wat dacht je bijvoorbeeld van Syneon-chip die zelf op een intelligente manier de benodigde energie voor elke klus regelt, een snelspan boorkop met Bosch Auto-Lock voor snel wisselen tussen verschillende bits of boren, Bosch Electronic toerentalregeling en accu’s die dankzij Lithium-Ion-technologie zichzelf niet ontladen? Niet slecht, toch?

Maar dat is nog niet alles: zo is de PSB 1800 voorzien van een zogenoemd planeetwieldrijfwerk met hoog vermogen en twee standen, waardoor de machine van een uitermate hoge levensduur geniet en is er keuze tussen 20 draaimomenten zodat iedere schroef met de gewenste kracht kan worden in- of losgedraaid.

Tot slot beschikt de PSB 1800 ook nog over een zogeheten PowerLight. Een LED-lichtdiode die ervoor zorgt dat het werkstuk altijd op een goede manier wordt verlicht, zelfs op slecht verlichte, of moeilijk te bereiken plekken.

Wat word er standaard meegeleverd?

Bij De Bosch PSB 1800 li-2 systembox krijg je standaard twee 18 volt 1,5 Ah Li-Ion accu’s en een bijbehorende laadstation geleverd in een stevige L-Boxx die voorzien is van diverse flexibele opbergvakjes.

Welke accessoires worden meegeleverd

Bovendien is deze accuboormachine uitgerust met een enorm aantal accessoires. Zo vindt je naast 6 steenboren, 4 titanium metaalboren en 7 houtboren in diverse maten, ook nog eens 2 speedboren, een verzinkboor, een magnetische bit houder en maar liefst 40 bitjes in de verpakking.

En alsof dat nog niet genoeg is krijg je er ook het nodige bevestigingsmateriaal bij, bestaande uit 90 schroeven, 80 pluggen en 10 haken. Zo hoef je voor de meest gangbare klussen geen extra benodigdheden meer aan te schaffen, maar ben je meteen klaar om aan de slag te gaan.

Wat kost de Bosch PSB 1800 li-2 systembox?

De gemiddelde verkoopprijs van de Bosch PSB 1800 li-2 systembox bedraagt op dit moment om en nabij €160,00. Voor een accuboormachine van deze kwaliteit én die bovendien is uitgerust met een dergelijk groot aanbod aan accessoires is dit zeker geen extreem hoge prijs.

Zeker wanneer je op zoek bent naar een machine die geschikt is voor intensief gebruik kom je toch al gauw in deze prijsklasse uit.

Hoewel er zeker alternatieven zijn die minder kosten is de prijs die er voor deze Bosch PSB 1800 reëel en krijgt de koper (letterlijk) zeer veel waar voor zijn geld.

Wat zeggen andere gebruikers over de Bosch PSB 1800 accuboormachine?

Wanneer je iemand die al in bezit is van de Bosch PSB 1800 vraagt wat hij of zij van deze machine vindt, bestaat er een grote kans dat diegene vol enthousiasme reageert over vrijwel alles aan deze machine. Dit blijkt dan ook wel wanneer je op internet de gebruikersreviews opzoekt.

Zo ongeveer al deze reviews zijn louter positief en met een gemiddelde score van 9 op 10 scoort de PSB 1800 bijzonder hoog.

Enkele positieve punten die wij regelmatig voorbij zien komen zijn bijvoorbeeld:

 • Zeer goede prestaties
 • Compacte vormgeving
 • Extra meegeleverde accu die bovendien uitwisselbaar is met andere Bosch machines en apparaten met hetzelfde accu platform
 • Het enorme aanbod aan meegeleverde accessoires
 • Lage gewicht
 • de meegeleverde L-Boxx opbergkoffer
 • Klopboorfunctie
 • Het hoge gebruiksgemak waarmee deze machine zelfs geschikt is voor beginnende, onervaren klussers.

De enige negatieve opmerking die we regelmatig terugzien is dat deze boormachine, ondanks zijn klopfunctie, niet geschikt is om te boren in hardere steensoorten. Deze “klacht” vinden wij echter niet erg reëel aangezien dit bij vrijwel geen enkele van dit soort combinatie boormachines van toepassing is.

Om in harde steensoorten gebruik je het best een zwaardere klopboor of boorhamer die niet alleen is uitgerust met een andere overbrenging en boorkop, maar die bovendien ook voorzien zijn van een zwaardere accu of die op netstroom werken.

Tot slot – Bosch PSB 1800 li-2 review

Kortom, de Bosch PSB 1800 li-2 systembox belooft niet alleen op papier veel goeds, maar maakt zijn beloftes in de praktijk ook meer dan waar.

Of je nu op zoek bent naar een accuboormachine voor het boren in hout, metaal of kunststof, voor het vast- of losdraaien van schroeven in bijvoorbeeld meubels of andere werkstukken, of zelfs voor het boren in steen en tegels, dan is de Bosch PSB 1800 een prima keuze.

Deze 18 volt 1,5 Ah sterke, accuboormachine met klopfunctie boort zich met gemak een weg door vrijwel ieder denkbaar materiaal ( behalve extreem harde materialen ), ongeacht waar of wanneer.

En heb je nog nooit eerder een boormachine gehad en ben je dus ook niet in bezit van boortjes of bits, dan geen paniek, want dankzij de 241 meegeleverde accessoires beschik je per direct over meer dan genoeg materiaal om meteen aan de slag te kunnen gaan.

Hierdoor is de Bosch PSM 1800 dus niet alleen ideaal voor iedere beginnende klusser, maar ook voor iedere gevorderde klusser die graag zijn of haar gereedschap wil uitbreiden of een verouderd exemplaar voor een schappelijke prijs wil vervangen.

Tot zover de Bosch PSB 1800 Li-2 review. Wij hopen dat je hier wat aan hebt gehad en nu een betere keus kan maken of dit toestel geschikt voor je is.

Alternatieven