DeWalt DCD777S2T-QW review

Bijgewerkt op:

Home » Reviews » DeWalt DCD777S2T-QW review

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe accuboormachine, dan is de kans groot dat je tijdens je zoektocht de DeWalt DCD777S2T-QW tegen komt. Deze compacte schroefboormachine is geschikt voor de fanatieke doe-het-zelver en staat niet alleen bekend om zijn zeer goede prestaties, maar ook om zijn compact, maar uiterst robuust design.

Samenvatting

Pluspunten

 • Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Geschikt voor schroeven en boren
 • Grote boorcapaciteit van 30 mm in hout, 13 mm in zacht steen en metaal
 • Hoog maximaal koppel van 65 Nm
 • Laag gewicht van 1,5 kilogram
 • Compact doch robuust design
 • Snelspanboorkop
 • Standaard geleverd met twee DeWalt 18 volt 1,6 Ah XR accu’s en zijn uitwisselbaar met andere DeWalt accu gereedschap
 • Inclusief stapelbaar DeWalt TSAK opbergkoffer

Minpunten

 • Het Ampère-uur (Ah) van de meegelverde accu’s is met 1,6 Ah minder hoog dan sommige andere accu schroefboormachines, maar is alsnog meer dan genoeg voor de meest gangbare werkzaamheden
 • Wordt zonder bitjes en/of boren geleverd
 • Geen klopfunctie

DeWalt DCD777S2T-QW: Wat zijn de mogelijkheden?

De DeWalt DCD777S2T-QW is een accu schroefboormachine die, zoals zijn naam wellicht al doet vermoeden, geschikt is voor meerdere doeleinden.

DeWalt DCD777S2T-QW accuboormachine review

Zo kun je met deze boormachine niet alleen boren en schroeven in hout, maar ook in gips, zacht steen, metaal en kunststof. Ideaal, want op deze manier kun je met één machine, meerdere klussen uitvoeren en hoef je dus niet tussendoor steeds naar een ander gereedschap te wisselen.

Zeker voor de fervent klusser is dit dan ook een zeer fijne uitkomst.

Koppel

Het hoge maximale koppel van maar liefst 65 Nm zorgt ervoor dat deze accu schroefboormachine ontzettend sterk is waardoor zelfs zware werkzaamheden geen enkel probleem hoeven te vormen.

Bovendien is er keuze uit 16 verschillende koppelstanden die eenvoudig via de draairing aan de kop van de machine kunnen worden ingesteld. Zo kies je altijd het juiste koppel dat past bij de werkzaamheden die jij van plan bent uit te gaan voeren.

Boorcapaciteit

Het hoge koppel van de DeWalt DCD777S2T-QW gaat daarnaast gepaard met een boorcapaciteit van 30 millimeter in hout en respectievelijk 13 millimeter in metaal en zachte steensoorten.

Dit is meer dan genoeg voor de meest gangbare werkzaamheden op zowel plekken in en rondom het huis, maar ook zeker op de werkplaats of zelfs onder (semi) professionele omstandigheden.

Overige functies

Naast boren en schroeven beschikt de DeWalt DCD777S2T-QW over nog een aantal handige functies. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dingen die bijvoorbeeld bijdragen aan het werkcomfort, duurzaamheid en bediening.

Toerental regeling accuboormachine dewalt

Het werkcomfort

Bij DeWalt hebben ze tijdens het ontwerpen van de DCD777S2T-QW goed nagedacht over het werkcomfort. Dit zie je dan ook met name in het design goed terug. Zo is het design van deze schroefboormachine zo compact mogelijk gehouden en is het gewicht met 1,5 kilogram bijzonder laag.

Hierdoor leent zich deze machine perfect voor het werken op moeilijk te bereiken plekken zoals hoeken of bij het in elkaar zetten van meubels.

Snelspan boorkop

Bovendien is de machine uitgerust met een snelspan boorkop voor nog sneller en makkelijker wisselen tussen boortjes en/of bits en is er LED werkverlichting aan boord, zodat zelfs donkere plekken goed verlicht kunnen worden.

Een ander aspect dat bijdraagt aan het werkcomfort is de accu aangedreven motor. Standaard wordt de DeWalt DCD777S2T-QW geleverd met twee accu’s van elk 18 volt en 1,6 Ah.

Dankzij het gebruikt van een accu ontstaat er een maximale bewegingsvrijheid, zowel binnen als buitenshuis. Onhandige (verleng)snoeren behoren hiermee dan ook definitief tot de voltooid verleden tijd.

Duurzaamheid

Wanneer je eenmaal een goede machine hebt gevonden wil je hier uiteraard zo lang mogelijk plezier van hebben.

Daarom is de DCD777S2T-QW voorzien van een krachtige koolborstelloze motor, waardoor de kans op krachtverlies en slijtage aan het drijfwerk voor een flink deel wordt afgenomen en er geen verder onderhoud noodzakelijk is.

Bovendien is de machine gemaakt van kwalitatief hoogwaardige materialen en kan de behuizing tegen een stootje.

Bediening

Wanneer je met eender welk soort machine aan de slag gaat, is het belangrijk dat je altijd de controle weet te behouden. Naast het feit dat de DeWalt DCD777S2T-QW een zeer comfortabele en daarmee ook stevige handligging heeft, is de machine ook uitgerust met een automatische toerental regeling.

Dit wil zeggen dat de schroefboormachine zelf het toerental aanpast naar gelang de kracht die er wordt gezet.

De kans dat de machine plots uit je handen slaat wordt hierdoor niet alleen sterk verkleind, maar dit handige snufje zorgt er tevens voor dat je ten alle tijden optimale controle kunt blijven houden, zelfs wanneer je nog onervaren bent op het gebied van (schroef)boormachines.

Welke accessoires krijg je bij de DeWalt DCD777S2T-QW?

DeWalt DCD777S2T-QW accuboormachine review

De DeWalt DCD777S2T-QW wordt, in tegenstelling tot sommige andere schroefboormachines, geleverd met enkel het  hoognodige aan accessoires.

Dat wil zeggen dat je, naast de body en de handleiding van de DCD777S2T-QW, alleen twee 18 volt accu’s, het bijbehorende laadstation en een zogenaamd DeWalt TSAK opbergkoffer in de verpakking vindt.

Schroefbitjes en boortjes zal je dus zelf nog erbij moeten aanschaffen, mits je deze natuurlijk nog niet in huis hebt.

2 Li-Ion accu’s

Hoewel de DeWalt DCD777S2T-QW niet met bijzonder veel accessoires wordt geleverd, zijn de accessoires die worden meegeleverd niet alleen zeer handig, maar bovenal ook hoge kwaliteit. Zo worden er maar liefst twee 18 volt,  1,5 Ah accu’s meegeleverd die meer dan genoeg kracht leveren om behoorlijk wat boor- of schroefwerk in één keer te doen.

Bovendien zijn deze accu’s zogenaamde Li-on accu’s waardoor de kans op zelfontlading nihil is en tussendoor bijladen zonder dat de accu bijvoorbeeld compleet leeg is, geen enkel probleem vormt.

Oplader

En mochten toch beide accu’s onverwacht leeg zijn, dan laadt je ze binnen een mum van tijd weer op dankzij het laadstation óf je gebruikt simpelweg een accu van een ander DeWalt apparaat (indien ter beschikking).

Alle XR accu’s van DeWalt zijn namelijk met elkaar uitwisselbaar en kunnen dus op ieder ander apparaat of gereedschap worden gebruikt, mits deze van hetzelfde merk en voltage zijn.

TSAK opbergkoffer

En dan hebben we nog het stapelbare TSAK opbergkoffer dat bij de DCD777S2T-QW wordt meegeleverd. Net als de accu’s en het laadstation is ook hierover goed nagedacht door de makers van DeWalt.

Zo is dit koffer vervaardigd uit een stevig type kunststof waardoor het prima tegen een stootje kan, zonder dat het uitzonderlijk zwaar is.

Bovendien is er genoeg plek voor zowel de machine als de twee accu’s en het laadstation én is het geheel stapelbaar met andere DeWalt TSAK koffers. Zo is de schroefboormachine na gebruik stofvrij en compact op te bergen of zelfs mee te nemen naar een klus buitenshuis.

Prijs

Met een gemiddelde verkoopprijs van om en nabij €150,00 tot €190,00 valt de DeWalt DCD777S2T-QW in het middensegment wat betreft de prijzen voor (accu) schroefboormachines. Wat ons betreft is dit ook zeker een reëele prijs en, wanneer we uitgaan van de laagste verkoopprijzen die we tegenkwamen tijdens onze zoektocht, zelfs aan de lage kant.

DeWalt is een merk dat al jaren bekend staat om zijn degelijke en kwalitatief hoogwaardige machines die bovendien vaak een lange levensduur mogen genieten. Zeker wanneer je kijkt naar de prestaties van de DeWalt DCD777S2T-QW en de professionele kwaliteit mag je wat deze machine betreft wel spreken van een zéér goede prijs-kwaliteitverhouding.

Tel daarbij nog de twee bij de prijs inbegrepen accu’s op, die op hun beurt kunnen worden gebruikt in ieder ander type XR accu gereedschap van DeWalt en de DeWalt DCD777S2T-QW is een accu schroefboormachine die zijn prijs meer dan waard is.

Wat zeggen gebruikers over de DeWalt DCD777S2T-QW?

Beste dewalt accuboormachine

Wanneer je een rondje gaat Googlen over de DeWalt DCD777S2T-QW zal je één ding al snel opvallen: de meer dan lovende gebruikers reviews.

Zo zijn vrijwel alle gebruikers het erover eens dat deze accu schroefboormachine precies doet wat hij belooft: het is een goed stuk gereedschap, hij is krachtig, snel, compact, licht, heeft een fijne handligging, ziet er mooi uit, de accu’s laden snel op en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Minpunten

Het enige dat volgens enkele gebruikers als storend wordt ervaren is het vrij hoog, nogal schel geluid dat door de DCD777S2T-QW geproduceerd wanneer deze in werking is. Hoewel dit lang niet door iedereen als storend wordt ervaren, is het met name voor mensen met gevoelige oren iets om rekening mee te houden.

Echter is dit volgens ons niet echt een groot minpunt. Sterker nog, bij het gebruik van een boormachine wordt over het algemeen gehoorbescherming aangeraden, waardoor het geluid hoe dan ook weg zal vallen.

Dit gezegd hebbende lijken er verder dan ook geen enkele minpunten aan deze schroefboormachine te zijn verbonden. Tenminste, als we de gebruikers van de DeWalt DCD777S2T-QW mogen geloven.

Niet zo heel gek dus dat deze DeWalt DCD777S2T-QW met een gemiddelde score van 9,5/10 zulke hoge ogen gooit.

Tot slot

Zoals je hebt kunnen lezen is de DeWalt DCD777S2T-QW niet alleen een schroefboormachine die in de theorie veel goeds belooft, maar maakt hij ook in de praktijk deze beloftes meer dan waar.

Van het boren van gaten in hout, metaal, kunststof en zacht steen tot aan het vast- en losdraaien van schroeven, voor deze krachtige schroefboormachine is vrijwel niks teveel gevraagd.

Daarbij hoef je je overigens ook geen zorgen te maken over de gebruiksvriendelijkheid, want dankzij het lichte gewicht, het compacte design en de uiterst eenvoudige bediening is de machine voor iedereen te gebruiken. Of je nu professional bent, fervent klusser of zelfs nog nooit een boormachine in handen hebt gehad.

Kortom, met de DeWalt DCD777S2T-QW haal je een uitstekende schroefboormachine in huis die je niet vlug teleur zal stellen.

Meer accuboormachine reviews?