Makita DHP482RTJ accuboormachine review

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Boormachines » Makita DHP482RTJ accuboormachine review

Makita DHP482RTJ accuboormachine reviewKies je voor de Makita DHP482RTJ accuklopboormachine, dan blijven er maar weinig klussen over die je niet kunt uitvoeren, tenminste als het natuurlijk aankomt op boor-, klop- en schroefwerkzaamheden.

De twee mechanische versnellingen, geven je, samen met het hoge toerental van 1900 tpm (onbelast) en het maximale koppel van 62 Nm genoeg kracht om zonder veel moeite door diverse materialen te boren.

Of het nu zachte steensoorten zoals metselwerk of gips, harde steensoorten zoals baksteen of tegels, hout, metaal of zelfs kunststof betreft: voor de Makita DHP482RTJ vormen al deze materialen geen enkel probleem.

Bovendien wordt deze machine standaard geleverd met twee 18 volt 5,0 Li-Ion accu’s, waardoor je de klopboor letterlijk overal kunt gebruiken, maar ook niet snel zonder power zal komen te zitten, tenzij je het natuurlijk wel héél gek maakt.

Bekijk op Bol.com


Bekijk ook: Top 5 beste accuboormachines

Makita DHP482RTJ: Wat zijn de mogelijkheden?

Wat zijn de mogelijkheden met deze accuboormachine

De Makita DHP482RTJ is ontworpen voor vakmensen, zowel op professioneel gebied als voor gepassioneerde huis-, tuin- en keukenklussers. Niet gek dan ook dat deze accuklopboormachine uitblinkt in kwaliteit. Daarom zal je al snel merken wanneer je deze boormachine in handen krijgt, dat deze gemaakt is voor maar één ding: het afleveren van vakwerk. Éen van de beste boormachines als het gaat om accuboormachines die zijn uitgerust met klopfunctie.

Het hoge toerental van maximaal 1900 toeren per minuut, zorgt samen met het maximale koppel van 62 Nm ervoor dat de machine over meer dan genoeg kracht beschikt om zelfs onder zware omstandigheden goed te presteren.

Dit laat zich uiteraard ook terug zien in de maximale boorcapaciteit. Deze bedraagt namelijk tot wel 13 millimeter in zowel harde steensoorten, zachte steensoorten en metaal en loopt op tot maximaal 38 millimeter in hout en andere, relatief zachte materialen zoals kunststof.

Tel daarbij nog de 21 koppelstanden en de twee mechanische versnellingen op en je haalt met de Makita DHP482RTJ niet alleen een bijzonder hoogwaardige klopboormachine in huis, maar ook een uitstekende schroefmachine, die je het klussen een behoorlijk stuk makkelijker kan maken.

Overige functies

Om het werken met de Makita DHP482RTJ nog net iets comfortabeler en eenvoudiger te maken beschikt de klopboormachine over enkele behoorlijk handige snufjes.

Wat te denken van bijvoorbeeld een snelspanboorkop waardoor het verwisselen van boren en bits nóg makkelijker en sneller gaat? Of de geïntegreerde LED werkverlichting die het mogelijk maakt om zelfs in de donkerste hoekjes perfect zicht te blijven behouden op je werkstuk. Niet gek toch?

En dan hebben we het nog niet eens over de meegeleverde 18 volt 5,0 Ah LXT accu’s gehad die je bij deze machine geleverd krijgt. Deze accu’s maken het niet alleen mogelijk om op werkelijk iedere plek te werken waar mogelijk, maar leveren ook meer dan genoeg power om gedurende een lange tijd door te werken, zelfs onder zwaardere omstandigheden.

En raakt de accu toch plots halverwege leeg? Dan geen paniek, want dankzij de extra accu die wordt meegeleverd heb je altijd een reserve exemplaar achter de hand.

Welke accessoires krijg je bij de Makita DHP482RTJ?

De Makita DHP482RTJ wordt standaard geleverd met twee 18 volt 5,0 Ah Li-Ion accu’s uit Makita’s eigen LXT lijn, de bijbehorende snellader (DC18RC) en een Mbox opbergkoffer.

Makita-DHP482RTJ snellader en accuLXT accu’s

Dankzij de twee meegeleverde 18 volt 5,0 Ah LXT accu’s kun je uren aan een stuk doorwerken. LXT staat namelijk voor “Lithium-ion eXtreme Technology”, wat in principe betekend dat deze accu’s niet alleen over een zeer hoge capaciteit beschikken, maar ook uitermate goed presteren, zelfs onder zware omstandigheden.

Een ander voordeel van deze Li-Ion technologie is bijvoorbeeld de ingebouwde chip die de accu’s beschermd tegen zowel ontlading en overlading, als ook oververhitting. Daarnaast hebben ze een zeer korte laadtijd, waardoor zelfs de 18 volt 5,0 Ah varianten binnen slechts 45 minuten van 0 naar 100, volledig kunnen worden opgeladen.

Maar dat is nog niet alles, want dankzij het feit dat Makita bij de meeste van zijn machines heeft gekozen om gebruik te maken van een universeel accuplatform, zijn alle accu’s onderling uitwisselbaar met ander gereedschap uit het Makita assortiment.

Zo kun je de accu’s die je bij de Makita DHP482RTJ krijgt ook gebruiken in bijvoorbeeld de cirkelzaag, handschuurmachine, bouwstofzuiger of zelfs grastrimmer van hetzelfde merk.

DC18RC snellader

De DC18RC snellader betreft een compacte snellader die geschikt is voor zowel Lithium-Ion (Li-Ion) als Ni-MH schuifaccu’s variërend van 9,6 tot en met 18 volt.

Om extra veiligheid te garanderen beschikt de DC18RC over een ingebouwde koelventilator en het zogeheten Active 3 Controls -systeem.

Dit laatste systeem zorgt ervoor dat tijdens het opladen de laadspanning, laadstroom en temperatuur constant worden gemonitord.

Daarnaast blaast het koelsysteem koele lucht in de accu, waardoor niet alleen oververhitting van de accu wordt voorkomen, maar tevens ook de laadduur wordt verkort en de levensduur van de accu op zijn beurt wordt verlengd.

Omdat de DC18RC een universele lader is, kan deze gebruikt worden voor ieder ander type Makita accu, mits er aan de bovengenoemde voorwaarden wordt voldaan.

Zo kun je met deze snellader niet alleen de accu van je klopboormachine opladen, maar ook die van bijvoorbeeld je slijpschijf, multitool of bouwradio.

Bovendien is het in combinatie met de ADP04 laadadapter (los verkrijgbaar) ook mogelijk om Ni-Cd en Ni-MH staaf- en blokaccu’s van 7,2 tot en met 18 volt op te laden.

Makita DHP482RTJ meegeleverde accessoires

Mbox

Om na het klussen de klopboormachine veilig op te kunnen bergen, wordt deze geleverd met een zogeheten Mbox.

Deze opbergkoffer biedt genoeg plek voor zowel de body van de machine, de twee accu’s en het laadstation en is gemaakt van robuust kunststof dat een behoorlijk stootje kan hebben.

Daarnaast is de Mbox stapelbaar, zodat wanneer je meerdere machines van hetzelfde merk in je bezit hebt, je deze overzichtelijk, maar toch compact kunt opbergen.

Overige accessoires

In tegenstelling tot sommige andere (klop)boormachines, wordt de Makita DHP482RTJ zonder boren of bits geleverd.

Dit houdt dus in dat wanneer je nog niet in bezit bent van deze accessoires, je ze alsnog zal moeten aanschaffen om gebruik te kunnen maken van deze boormachine.

Toch hoeft dit als je het ons vraagt geen zeer groot probleem te betekenen. Hoewel het uiteraard zeer handig had kunnen zijn wanneer je wel een assortiment aan boren en/of bits zou krijgen meegeleverd, is het geen ramp om deze zelf aan te moeten schaffen.

Op deze manier kun je namelijk precies de boren of bits aanschaffen in de soorten en het formaat van jouw voorkeur. Niet iedere klus heeft immers dezelfde accessoires nodig.

Werk je bijvoorbeeld alleen met Torx schroeven, dan heb je niks aan kruiskop bits. En wil je voornamelijk de machine gebruiken voor het boren in hout, dan heb je ook niks aan metaal- of steenboren.

Prijs

De verkoopprijs van de Makita DHP482RTJ is om en nabij €300,00, al zijn er ook regelmatige aanbiedingen te vinden waardoor deze machine voor een paar tientjes (en soms zelfs meer) minder te scoren is.

Als we uitgaan van de standaard verkoopprijs is deze accuklopboor niet de allergoedkoopste uit het klassement. Sterker nog, er zijn behoorlijk wat alternatieven die nagenoeg hetzelfde kunnen bieden, voor een beduidend lagere prijs.

Maar maakt dit de Makita DHP482RTJ overdreven duur? Ja en nee. Makita is een merk dat al jaren bekend staat om zijn uitermate kwalitatief gereedschap en wordt dan ook veelvuldig gebruikt door professionals. In dat opzicht is de prijs van de DHP482RTJ dan ook niet te hoog gegrepen.

Echter, kunnen wij ons voorstellen dat wanneer je slechts een thuis doe-het-zelver bent die de machine niet dagelijks of uitvoerig zal gebruiken, je deze machine behoorlijk aan de prijs zal vinden.

Of het je deze uitgave waard is, is een keuze die ieder voor zich zal moeten maken, maar feit blijft dus wel dat je met aanschaf van deze Makita accu klopboormachine een zeer professionele en goed presterend stuk gereedschap in huis haalt, waar je de komende jaren behoorlijk wat werkplezier uit kunt halen.

Plus- en minpunten

  • Te gebruiken als zowel (klop)boor- en schroefmachine
  • Grote boorcapaciteit van 38 mm in hout en 13 mm in metaal en steen
  • Geïntegreerde LED-werkverlichting
  • Snelspanboorkop
  • Accu’s zijn uitwisselbaar met ander gereedschap van hetzelfde merk
  • Inclusief twee 18 volt 5,0 Ah Makita LXT accu’s, snellader en Mbox opbergkoffer
  • Relatief laag koppel (62 Nm) in vergelijking met andere klopboormachines
  • Niet de goedkoopste
  • Geen koolborstelloze motor
  • Bits, boren en andere accessoires dienen los te worden aangeschaft

Bekijk de actuele prijs op Bol.com

Wat zeggen gebruikers over de Makita DHP482RTJ?

De gebruikers van de Makita DHP482RTJ zijn het er eigenlijk allemaal over eens dat dit een geweldige machine is. Niet gek dan ook dat de gemiddelde score van deze accuklopboormachine maar liefst 9,6/10 betreft.

Wanneer we dieper in gaan op de reviews vallen een aantal dingen op: zo is de Makita DHP482RTJ volgens zijn gebruikers een zeer krachtige, multifunctionele accuklopboormachine, bezit hij over een hoog gebruiksgemak en beschikken de meegeleverde accu’s over een uitermate lange gebruiksduur.

Daarnaast vallen ook de snelspanboorkop met spindelblokkering, snelle laadtijd, krachtig koppel, ingebouwde werkverlichting, het degelijke Mbox opbergkoffer en de ergonomische vormgeving goed in de smaak.

Sterker nog, wanneer je op zoek gaat naar minder positieve of zelfs negatieve reviews zal je bedrogen uitkomen: die zijn er namelijk niet.

Zelfs het ietwat lagere koppel dan gebruikelijk lijkt geen enkel minpunt te zijn voor de mensen die met deze machine hebben mogen werken.

Het moge dus wel duidelijk zijn: de Makita DHP482RTJ belooft niet alleen op papier veel goeds, maar stelt ook in de praktijk alles behalve teleur.

Enkele alternatieven

Het kan zijn dat je nog niet helemaal overtuigd bent of dit toestel wel geschikt voor je is. Daarom hebben wij hieronder twee vergelijkbare modellen voor je op een rijtje gezet, zodat je de beste toestellen in deze categorie makkelijk met elkaar kan vergelijken.

Beste alternatief

Makita DHP485RFJ

Wanneer we op zoek gaan naar een vergelijkbare toestel die net wat minder kost, komen we al snel uit bij de Makita DHP485RFJ accuboormachine. Deze machine word net als de DHP482RTJ geleverd met 2 accu’s, snellader en een opbergkoffer.

Het verschil tussen deze twee toestellen zit hem in de ietwat lagere koppel en de twee accu’s. Dit toestel is namelijk een voorzien van twee 3,0 Ah accu’s in plaats van 5,0 Ah. Daarnaast is dit exemplaar wat zwaarder in gewicht waardoor langdurig schroeven of boren minder comfortabel is.


Vergelijkbare accuboormachine van DeWalt

DeWalt DCD996P2-QW

Een ander vergelijkbare toestel die met een tientje duurder is, is de DeWalt DCD996P2-QW. Net als de Makita accuboormachines is de DCD996P2-QW geschikt voor professionele werkzaamheden en schroef of boor je makkelijk door verschillende materialen.

Dit exemplaar weegt iets zwaarder dan de Makita DHP482RTJ, maar met het gewicht van 2,1 kg zal ook langdurig klussen geen enkel probleem zijn.

Bij aanschaf krijg je ook bij dit toestel een opbergkoffer ( T-stak ) een oplader en twee DeWalt XR 18V accu’s.


Tot slot – Makita DHP482RTJ

Kortom, ben je op zoek naar een professionele accuklopboormachine die zijn beloftes meer dan waar maakt? Dan is de Makita DHP482RTJ wellicht jouw ideale partner in crime.

Met een maximaal toerental van 1900 toeren per minuut en een koppel van 62 Nm blijft er voor deze machine maar weinig over dat niet tot de mogelijkheden behoort.

Of het nu voor het boren van gaten in harde steensoorten, zachte steensoorten, metaal, hout of kunststof is óf voor het vast- of losdraaien van schroeven: de DHP482RTJ kan het allemaal.

Bovendien is deze klopboormachine niet alleen breed inzetbaar qua materialen, maar ook in de letterlijke zin van het woord.

Dankzij de meegeleverde 18 volt accu’s gebruik je de machine namelijk overal waar je maar wil, zowel binnen- als buitenshuis.

Hoewel de Makita DHP482RTJ niet de goedkoopste is, krijg je dus wel degelijk waar voor je geld. Of je het deze investering waard vind, is iets wat wij uiteraard niet voor jou kunnen beslissen. Maar feit blijft wel dat deze accuklopboormachine zodanig is ontworpen dat zowel klussers als professionals er een ultieme werkervaring uit kunnen halen.

En dat niet alleen want naast hun uitmuntende prestaties staat het gereedschap van Makita bovendien bekend om zijn lange levensduur, waardoor je als gebruiker talloze jaren plezier kunt hebben van je spullen.

Bekijk op Bol.com

Meer accuboormachine reviews?

Bron