DeWalt DCD791P2 accuboormachine review

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Boormachines » DeWalt DCD791P2 accuboormachine review

Ben je opzoek naar een krachtige accuboormachine waarmee je zowel kunt boren als schroeven? Overweeg dan de aanschaf van de efficiëntie en compacte DeWalt DCD791P2 accuboormachine. Lees onze DeWalt DCD791P2 review hieronder en kom alles te weten over de tal van mogelijkheden en de voor- en nadelen van deze veelbesproken accuboormachine.

Bekijk op Bol.com


Bekijk ook: De 10 beste accuboormachines van dit moment

DeWalt DCD791P2: Wat zijn de mogelijkheden?

De DeWalt DCD791P2 is een zware schroef – boormachine met vele mogelijkheden. De accuboormachine is zeer populair en wordt door vele gebruikers omschreven als een echte krachtpatser onder de accuboormachines. Als je op zoek bent naar de beste boormachine op accu, dan zul je ongetwijfeld de DCD791P2 tegenkomen.

dewalt dcd791p2-review

Het apparaat heeft een lange gebruiksduur en is snel opgeladen. Met de DeWalt DCD791P2 boor je eenvoudig in gips, zacht steen, hout, metaal en verwijder of monteer je eenvoudig schroeven. De boormachine is ontworpen zowel de professionele vakman als voor de fanatieke doe-het-zelf thuis klusser.

Met de accuboormachine kun je vrijwel elk gewenste klus uitvoeren. Zo kun je het apparaat bijvoorbeeld gebruiken om meubels of een schutting te maken of voor renovatiewerkzaamheden aan de keuken of badkamer. Daarnaast is het apparaat zeer handig om boekenplanken op te hangen of om kastjes mee in elkaar te schroeven.

Duurzame accu’s

De boormachine heeft twee duurzame accu’s die herladen moet worden wanneer ze niet meer krachtig genoeg zijn tijdens het klussen. Hoeveel accu de machine nog heeft is handig af te lezen aan de vermogenmeter. De vermogenmeter bestaat uit drie groene LED-lampjes die aanduiding hoeveelheid lading de accu nog heeft.

Dankzij de twee accu’s kun je eenvoudig lange klussen uitvoeren door een accu in de lader te laten terwijl je de andere gebruik. Hierdoor hoef je dus niet te steeds wachten tot de accu vol is en kun je lang achter elkaar van de accuboormachine gebruik maken. Daarnaast is de boormachine voorzien van een snelspanboorkop, waarmee je eenvoudig de boor in zijn kop draait.

Welke functies heeft de DeWalt DCD791P2?

De DeWalt DCD791P2 biedt tal van handige functies. Zo heeft het apparaat een handige LED verlichting waardoor eenvoudig bij elke klus optimaal zicht hebt. Daarnaast heeft de schroefboormachine twee mechanische versnellingen voor een langere levensduur en gewenste snelheid voor elke klus.

accuboormachine met verschillende koppelstanden

Het apparaat heeft een handig instelbaar koppelmechanisme met maar liefst 15 kopstanden om een zo uniform en optimaal resultaat te behalen tijdens het schroeven. Zo kun je met de machine eenvoudig het schroevendraaiermechanisme verstellen voor het in- en uitschroeven van vele verschillende vormen en formaten.

De boormachine beschikt over een accu van 18 Volt. Dit maakt dat het apparaat krachtig is en eenvoudig kan boren in baksteen en tegels zonder al te veel druk en handkracht te hoeven uitoefenen. Het apparaat is licht in gebruik en is daarnaast draadloos. Hierdoor kun je eenvoudig elke klus uitvoeren zonder dat er een draad in de weg zit.

Het apparaat beschikt over geavanceerde brushless motor technologie, waardoor de machine uiterst efficiënt is. De brushless motor technologie zorgt voor hogere snelheden en vereist minder onderhoud dan doorsnee motors.

De boormachine lader is eenvoudig aan de mand te monteren dankzij een stevige metalen riemhaak en een magnetische bithouder wandmontage mechanisme. Monteer de lader eenvoudig aan de wand met gipsplaatschroeven en zorg ervoor dat de accu dichtbij een stopcontact komt te hangen.

Met dit handige systeem zorg je ervoor dat je jouw accu altijd bij de hand hebt en eenvoudig oplaadt wanneer je hem niet gebruikt.

Welke accessoires worden er meegeleverd?

dewalt dcd791p2-qw accu schroefboormachine 18v li-ion

Met de DeWalt DCD791P2 wordt standaard een TSTAK koffer meegeleverd waarin je de accuboormachine veilig kunt opbergen en mee kunt vervoeren. Ook krijg je er een handleiding bij en een riemhaak en een magnetische bithouder om de machine zorgvuldig op te hangen.

Met de machine worden twee Li-Ion accu’s geleverd van maar liefst 18 volt, waardoor je altijd een volle en krachtige accu tot je beschikking hebt terwijl de ander in de lader zit. Daarnaast wordt er uiteraard een lader mee geleverd om deze accu’s mee op te laden.

Hoeveel kost de DeWalt DCD791P2?

De prijs van de DeWalt DCD791P2 accuboormachine verschilt uiteraard per verkooppunt. Gemiddeld ben je bij de meeste winkels tussen de € 264,95 en € 319,-kwijt. De prijs is zonder accessoires en enkel de producten die standaard worden meegeleverd zoals vermeld in bovenstaande alinea.

De prijs die je betaald voor de DeWalt DCD791P2 ben je al snel kwijt voor een 18 volt accuboormachine. De machine is vele male krachtiger dan een doorsnee machine en biedt tal van voordelen ten opzichte van andere modellen.

Wat zijn de plus- en minpunten van de DeWalt DCD791P2?

De accuboormachine biedt zowel voor- als nadelen. Het apparaat ligt makkelijk in de hand en is eenvoudig in gebruik. Het apparaat weegt slechts 1,1 kilo inclusief de accu en is daardoor licht in gebruik. Zijn lichtgewicht en efficiëntie maakt het apparaat zeer geschikt voor de fanatieke doe-het-zelf klusser en de professionele vakman.

Het apparaat is zeer uitgebreid en biedt vele mogelijkheden. De prijs van de machine ligt dan ook hoger dan een doorsnee accuboormachine. Het apparaat is echter van topkwaliteit en biedt vele pluspunten. Voor het gemak zijn de plus- en minpunten kort opgesomd:

  • Extra sterke accu waardoor je langdurig met een volle accu lading kan schroeven en boren
  • De meegeleverde lader zorgt ervoor dat de accu’s snel worden opgeladen
  • Krachtige machine die geschikt voor verschillende materialen, zoals steen, hout en metaal
  • Weegt slecht 1,1kg en is zeer handzaam waardoor je er prettig met kan werken
  • Geleverd met een koffer om het toestel na gebruik in op te bergen
  • Prijzig wanneer je er af en toe gebruik van maakt
  • Boortje en/of bitjes zul je los bij aan moeten schaften

Bekijk specificaties en de actuele prijs op Bol.com

Wat vinden andere gebruikers van de DeWalt DCD791P2 accuboormachine?

Wat vinden gebruikers van dit toestel

In de DeWalt DCD791P2 test komt naar voren dat de meeste gebruikers zeer tevreden zijn en het apparaat aanbevelen aan andere klussers. De test let op functies, eigenschappen en prijs-kwaliteitsverhouding en het apparaat scoort goed op elk aspect.

Met name de kracht van het apparaat wordt benoemd als voornaamste pluspunt van het apparaat. Klussers geven aan dat het apparaat flexibel en ergonomisch is en vele mogelijkheden biedt.

Uiteraard heeft elke klusser zo zijn voorkeuren als het gaat om boormachines. Echter bevalt de DCD791P2 over het algemeen bij vele vakmannen. De accuboormachine is onder vele professionele klussers geliefd en wordt dan ook veel gebruikt op tal van werkplekken. Het apparaat maakt klussen gemakkelijk en leuker en zorgt ervoor dat elke klus een lichte inspanning wordt.

Gebruikers van de accuboormachine geven aan dat het apparaat makkelijk in de hand ligt en niet te zwaar is. Hierdoor is het apparaat geschikt voor langdurig gebruik en klussen op hoogte.

Het apparaat heeft geen draad waardoor je het eenvoudig in elke positie kunt gebruiken. Klanten geven daarnaast aan dat de machine een lange levensduur heeft en dat ze weinig tot geen klachten ontdekken. Het apparaat vergt nauwelijks onderhoud en gaat jaren mee.

Conclusie: DeWalt DCD791P2 review

De DeWalt DCD791P2 is een fijn apparaat voor wanneer je vaak klust. Het apparaat is eenvoudig in gebruik en maakt het klussen licht en eenvoudig, ook wanneer je lange tijd werkt. Dankzij de extra meegeleverde accu hoef je nooit meer te wachten tot je accu vol is en heb je altijd een accu tot je beschikking. Het apparaat is dan ook aan te raden voor klussers die vaak lange klussen achter elkaar doen.

Daarnaast is het toestel ook geschikt voor ingewikkelde klussen als voor kleine eenvoudige klusjes en is vrijwel door iedereen te gebruiken. Ook is het een prima aankoop voor wanneer je grote boorgaten wilt maken.

Het apparaat heeft een boorcapaciteit van ongeveer 40 millimeter in hout en 13 millimeter in metaal. Dankzij de krachtige 18volt accu biedt het apparaat vele mogelijkheden en kun je eenvoudig en feilloos in tal van materialen boren en schroeven.

Kort om, de DeWalt DCD791P2 is een goede aankoop waarvan je jaren van kunt genieten. Probeer het zelf uit en ervaar de luxe van secuur boren en schroeven met deze krachtpatser van DeWalt.

Bekijk op Bol.com

Meer accuboormachine reviews?

Bron