Makita DHP453SFTK accuboormachine review

Bijgewerkt op:

Home » Beste gereedschappen » Boormachines » Makita DHP453SFTK accuboormachine review

Makita DHP453SFTK accuboormachineMakita is een merk dat bekendstaat om de kwaliteit en kracht die er in de boren zitten. De Makita DHP453SFTK is hier geen uitzondering op. De krachtige accuboormachine die daarnaast ook meteen energiezuinig is, zorgt ervoor dat je goed kunt klussen in huis of als je dagelijkse werk. Maar maakt de Makita DHP453SFTK de belofte waar die de naam van zijn uitvinder aan ons heeft beloofd? Daar gaan we nu proberen achter te komen.

We hebben de Makita DHP453SFTK getest en op basis van onze bevindingen met meerdere klusactiviteiten kunnen we in deze review tot de conclusie komen of deze accuboor ook echt zo goed  is als je ervan zou kunnen verwachten. Alle oordelen komen door middel van zelf met de boor aan de slag gegaan te zijn op meerdere niveaus, zodat we ook zeker weten of de boor niet alleen geschikt is voor één bepaald soort klus of dat je er juist heel veel mee kunt doen. Aan de hand van deze review kun je dan voor jezelf bepalen of dit de toestel is die jij nodig hebt voor jouw klussen.

Bekijk op Bol.com


Makita DHP453SFTK accuboormachine

accuboormachine beschikt over 16 standenDe Makita DHP453SFTK is een accuboor van het bekende en vertrouwde merk van Makita. Het is een zeer krachtige boormachine die bestaat uit meerdere onderdelen en standen. Er zitten tot wel 16 standen op de boor, en dan komt de klopboorfunctie er nog los bij. Hierdoor kun je al spreken over twee soorten boren in één. Dit maakt het mogelijk om de boor te gebruiken voor meerdere klussen en om te boren door verschillende materialen, waaronder gips en tegels. Onder andere hierdoor is de Makita  DHP453SFTK geschikt voor intensief gebruik.

De boormachines van Makita staan niet alleen bekend om hun kracht. De boren worden ook geroemd om hun zuinigheid, en dit is ook te merken bij het gebruik. Onder de 16 standen kun je ook een handmatige aanpassing van de snelheid terugvinden en de batterijen van de snoerloze boormachines laden snel op en zijn energiezuinig. De Makita DHP453SFTK maakt zelf gebruik van de nieuwe 3.0 Ah Lithium Ion-batterij, een vernieuwde accu de Makita gebruikt om de kwaliteiten nog meer te verbeteren en nog meer te letten op duurzaamheid. Wie al bekend is met de zuinigheid van Makita, zal zelfs bij de Makita DHP453SFTK nog verbaasd kunnen staan.

Wat kost de Makita DHP453SFTK accuboormachine?

accuboormachine word geleverd met koffer en accessoiresDe Makita DHP453SFTK bestel je, net als vrijwel alle Makita-apparaten, in een speciale opbergkoffer met meerdere accessoires. Bij deze accuboor zitten er tot wel 101 accessoires in de koffer, waaronder speciale kopjes en boortjes die op meerdere manieren instelbaar zijn. Ook zit er een extra accu bij de boor, waardoor je niet zonder stroom hoeft te zitten en je dus niet onnodig hoeft te wachten met klussen omdat je moet opladen.

Het verschilt per aanbieder hoeveel de Makita DHP453SFTK kost. De prijs ligt net als bij de andere series van Makita rond de 175 euro voor de complete set. Dit is voor wat je ervoor terugkrijgt aan de vrij goedkope kant.

De voordelen

Zoals al hierboven benoemd werd, is de Makita DHP453SFTK een zeer geschikte accuboor voor veel klussen. De boor is niet al te stevig, maar je hebt zeker als thuisklusser niet meer nodig dan dit. Ook voor de meeste professionele klussers is deze boor in de meeste gevallen meer dan genoeg. Maar er zitten ook meer voordelen aan deze Makita.

Zo ligt de boor heerlijk in de hand. De boren van Makita zijn bedoeld voor langdurig gebruik en dit is ook te merken aan het feit dat de boor ook lang achter elkaar gebruikt kan worden. Daarbij voelt het niet alleen lekker, maar de grip op de boor is ook erg goed. Dit is altijd handig, zeker als je op de hardste stand door stevig materiaal heen moet boren.

Ook zijn we tevreden over het financiële plaatje. De prijs voor de complete set is zeker niet onaardig, waardoor je vaak al duurdere boren terug kunt vinden die minder mogelijkheden hebben. Hierbij komt ook de garantie. Makita accuboren gaan vaak jarenlang mee, waardoor je meestal een garantie krijgt van een jaar. Ook bij intensief gebruik. Daarbovenop komt dat de verkoper er meestal nog 30 dagen bij toevoegt, waardoor je al helemaal lang zonder extra kosten kunt klussen.

De nadelen

Boren van Makita brengen veel voordelen met zich mee, maar helaas is het niet allemaal zo rooskleurig als men van het merk zou verwachten. We zijn toch tegen een paar minpuntjes aangelopen tijdens het testen.

Zo is de klopboorfunctie echt toegevoegd als extraatje voor kleine klussen. Als je echte klopwerkzaamheden moet uitvoeren, dan is de capaciteit van de DHP453SFTK niet voldoende. Dit komt mede door de ietwat beperkte kracht van de accu die we eerder al benoemden. Ook is de Makita niet geschikt voor alle materialen. Hout, metsel en staal zullen geen probleem moeten zijn, maar echt massief steen kan meer zorgen voor beschadigingen aan je kopstukjes dan aan het materiaal waar je een gat in probeert te maken.

De 16 verschillende functies zijn zeer geschikt voor verschillende functies, het nadeel alleen is dat sommige opties waarschijnlijk nooit gebruikt worden, dus een beetje overbodig zijn. Het is fijn om zoveel mogelijkheden te hebben, maar we hadden liever minder standen gehad die we ook allemaal ook echt konden gebruiken.

  • De prijs voor de accuboormachine is niet veel
  • Ligt comfortabel in de hand
  • Uitgerust met 16 standen
  • Voorzien van een klopboor functie
  • Geleverd met een opbergkoffer en accessoires
  • Beschikt over een klopboor functie maar niet voldoende voor zware boorwerkzaamheden
  • Geschikt voor de doe het zelve maar voor professionals kan het toestel wat tegenvallen

Bekijk specificaties en de actuele prijs op Bol.com

Tot slot – Makita DHP453SFTK review

Met de verwachtingen die de meeste mensen al van dit merk hebben, zou je kunnen verwachten dat de Makita DHP453SFTK ook echt een goede aankoop moet zijn. Maar doet deze boor zijn naam eer aan? We kunnen er wel zeker van zijn dat de Makita DHP453SFTK zeer goed geschikt is voor de meeste klussers en klussen. Vooral voor veel thuisklussen is dit de enige boor die je nodig zou hoeven hebben om zo beetje alle activiteiten met succes uit te kunnen voeren.

De meeste nadelen die er aan deze boor zitten zijn alleen vanwege zeer specifieke klussen en het meer grove werk. Daardoor kunnen we er vanuit gaan dat als je echt op dit zwaardere geschud aan de slag wil gaan, dat je daar een aparte speciale boor voor aan hebt geschaft.

Het uiteindelijke oordeel omtrent de Makita DHP453SFTK is dat we zeer positief zijn en iedereen aan kunnen raden om deze accuboor te gebruiken voor verschillende klusactiviteiten. Daarbij is het ook fijn om te weten dat als je eenmaal deze boor hebt gekocht, je waarschijnlijk zelfs na jaren alleen misschien de accu’s hoeft te vervangen en je dus niet eens hoeft te kijken naar een nieuwe boor na een zware klussen. Het is dus een aankoop voor nu, waar je later nog steeds baat bij kan hebben.

Bekijk op Bol.com

Meer accuboormachine reviews?